Kαμία παραίτηση

κανενός μέλους του προσωπικού της ΜΤΝ του ΓΝΚ

Παραίτηση δεν υπήρξε, μόνο αίτημα για άδεια. Και εξώδικο. Ανησυχία αν υπήρξε, απο τι δημιουργήθηκε, αφού παραίτηση δεν υπάρχει;?

Καμία παραίτηση δεν υπέβαλλε η η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Μαρία Μαλλιάρα. Υπέβαλλε, μετά την αντικατάστασή της –λόγω λήξης της θητείας της ως διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας- αίτημα για 54ημερη άδεια, «προκειμένου να παραιτηθεί» μετά από δίμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΓΝ Κατερίνης, ακόμη και στην περίπτωση της έγκρισης της αναρρωτικής άδειας, κενό σε ότι αφορά τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού δεν θα υπάρξει –και δεν μπορεί να υπάρξει- και θα υπάρχει γιατρός για την θεραπεία των 70 περίπου νεφροπαθών. Μάλιστα, στην κα Μαλλιάρα κοινοποιήθηκε με εξώδικο η ενημέρωση ότι και άδειες  δεν επιτρέπονται στις εφημερίες και ότι πρέπει να βρίσκεται στη θέση της στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, εκτός αν συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν απουσία, όπως η αναρρωτική άδεια.

Χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κα Μαλλιάρα –σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η ίδια- παραιτήθηκε από τη θέση της στο ΕΣΥ, αφού «χθες, Τρίτη 22 Μαρτίου, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργο Κίρκο ότι καθαιρείται και ότι στο εξής τα καθήκοντα του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου και του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας θα τα ασκεί ο Παναγιώτης Μπερεδήμας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι παραπάνω εξελίξεις προκάλεσαν ανησυχία στους νεφροπαθείς της Πιερίας. Για την αναστάτωση που προκλήθηκε, ανακοίνωση εξέδωσε –χθες- το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και σήμερα και η διοίκηση του ΓΝ Κατερίνης.

 

Η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, εργαζόμενη γιατρός στο Νοσοκομείο Κατερίνης, καθαιρέθηκε τηλεφωνικά από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η αλήθεια είναι διαφορετική και είναι απλή.

Η γιατρός κα Μαλλιάρα   κατείχε τη θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας. Η θητεία της έληξε, όπως λήγουν όλες οι θητείες. Κατόπιν αυτού η θέση προκηρύχτηκε και η ίδια καθώς και  συνάδελφοί της έκαναν αιτήσεις για  την κάλυψη της  θέσης. Τα βιογραφικά αξιολογήθηκαν με βάση τα προσόντα και τη θέση κατέλαβε συνάδελφος της γιατρός.

Όπως βέβαια αντιλαμβάνονται όλοι η κα Μαλλιάρα  παραμένει στη θέση της ως διευθύντρια της μονάδας νεφρού και είναι υπεύθυνη για την καλή λειτουργία της. Το ότι δεν επιλέχτηκε για τη θέση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας δεν αλλάζει το προηγούμενο.

Η «πικρία» της κας Μαλλιάρα  και του κάθε δημόσιου λειτουργού δεν επιτρέπουν  ενέργειες που θέτουν  σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.  Κυρίως  όταν πρόκειται για  ασθενείς  με ιδιαίτερα  προβλήματα υγείας όπως είναι οι νεφροπαθείς ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

Σε ότι αφορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθούν την πεπατημένη οδό των παλαιότερων και δεν παρεμβαίνουν σε  υπηρεσιακά θέματα. Αντίθετα συνεχίζουν  τον αγώνα τους, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό της Πιερίας, να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας που οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν σε απαξίωση.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

Η ανακοίνωση του ΓΝ Κατερίνης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ         24-03-2016

3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ  
   
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23513 50300  
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:   6ο χλμ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΡΩΝΑ

                          ΝΕΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ

 
Τ.:                 60100  
FAX:                 23513 50100  
E-MAIL:          hoskat@otenet.gr  
   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Κατερίνης  

 

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί κανονικά με όλο της το προσωπικό.

Δεν υφίσταται καμία παραίτηση κανένα μέλους του προσωπικού της Μονάδας.

Οι ασθενείς πρέπει να αισθάνονται εντελώς ήσυχοι και ασφαλείς καθώς και όλη η κοινωνία του νομού μας.

Ζητούμε να μην δίνεται βάση σε ψεύδη και ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Η μονάδα λειτουργεί κανονικά και παίρνουμε όλα τα μέτρα για την καλύτερη λειτουργία της.

 

 

                                                                          

                                                                                         Ο εκτελών χρέη Διοικητή

                                                                                                             Δ.Ι.Υ. 

 

                                                                                           Παναγιώτης Μπερεδήμας