Το Λιτόχωρο αποφάσισε

και ακύρωσε το έργο-"όραμα"

η επιμονή του δημάρχου ως και μετά την “τελευταία στιγμή”, απλώς μετατρέπει την ακύρωση αυτή σε μια συντριπτική ήττα που υπέστη από την ίδια την κομματική του βάση

 

 

Με ομόφωνη απόφαση, αποτέλεσμα μιας εντονότατης συνεδρίασης σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα (και κτίριο), το Δημοτικό Συμβουλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ακύρωσε απόψε το έργο-“όραμα” της ανάπλασης της Αγίου Νικολάου και του κέντρου του Λιτοχώρου.

Ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος παρέμεινε ως το τέλος -και μετά απ’ αυτό- αμετανόητος και υπέρμαχος του έργου που παρήγγειλε, ενέκρινε και προώθησε χωρίς καμία διαβούλευση με την πρωτεύουσα του Δήμου που διοικεί. Η σημερινή ήττα του μπορεί να χαρακτηριστεί συντριπτική γιατί -σε μεγάλο βαθμό- προήλθε από την αντιπαράθεση με την κομματική του βάση. Η εμμονή του είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί και να τοποθετηθεί αμετάκλητα και μέχρι τέλους κατά του έργου ο πρώην βουλευτής Νίκος Κάκκαλος.

Η αρχή του τέλους σήμανε με τοποθέτηση του αναπληρωτή δημάρχου Ν. Λάππα που προσπάθησε να περιορίσει τα λάθη στο χειρισμό του θέματος μόνο στο επικοινωνιακό επίπεδο, επαναλαμβάνοντας την τοποθέτηση της Λέλας Γιάννακα που είχε προηγηθεί: αν οι συνδημότες μου δεν επιθυμούν το έργο, θα ταχθώ με το μέρος τους.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε από την πλειοψηφία ο Αθ. Καλαϊτζής, ενώ -μετά την έναρξη της συνεδρίασης- αποχώρησε ο Ευ. Γρεβενίτης.