Οι καμπάνες χτυπούν για όλους πια…

"από δήμαρχο ως πρωθυπουργό"

π έ ν θ ι μ α και με εντολή μητροπολίτη

 

 

 

 

 

Οι “ομορφιές” των ακραίων συνεχίζονται την ώρα που στη Βουλή συνεχίζεται και ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, πιθανότατα με την υπερψήφισή της. Σημερινή ανακοίνωση της  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας έφερε στη δημοσιότητα τον βαμδαλισμό των γραφείων του κόμματος στο Αιγίνιο, από αγνώστους. Στα συνθήματα που έγραψαν οι ανώνυμοι βάνδαλοι, οι απειλές αφορούν αυτή τη φορά όχι μόνο βουελυτές, αλλά “από δήμαρχο ως πρωθυπουργό”. Πρίν λίγο, ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κος Γεώργιος, ανακοίνωσε ότι οι καμπάνες της Πιερίας θα ηχούν πένθιμα την ώρα που το Κοινοβούλιο θα εκπληρώνει το αιρετό του καθήκον. Σήμερα, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει μόνο την επίθεση κατά της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, αλλά όχι και αυτλη του βουλευτή Πιερίας, Στέργιου Καστόρη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ

Ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης ακραίων και φασιστικών φαινομένων,μετά τις αφισοκολλήσεις και τις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών είχαμε και στην Βόρεια Πιερία με τον βανδαλισμό των γραφείων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο Αιγίνιο. Άγνωστοι και θρασύδειλοι, μέσα στην νύκτα, προσπάθησαν με τον βανδαλισμό των γραφείων να κάμψουν το ηθικό και των μελών και των βουλευτών μας σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα ακόμη,κάνουν κάλεσμα για “επίσκεψη” στα σπίτια των βουλευτών, προφανώς ονειρευόμενοι “Νύκτες Κρυστάλλων”.

Καλούμε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι στην βία και τον φασισμό και να απομονώσουν κάθε ακραίο στοιχείο. Δεν τους ενδιαφέρει το όνομα. Η Δημοκρατία είναι ο στόχος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α


 

Πένθιμες  κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

          Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες σήμερα το απόγευμα, 5.30μ.μ-6.30μ.μ., μετά το πέρας του Εσπερινού, ως διαμαρτυρία κατά της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών που συζητείται αυτές τις ημέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

 

 


 

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2019

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.

Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα.

Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».