Ένα ακόμη ατύχημα

στις κορυφές

60χρονος γλίστρησε στο “Λούκι”, τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο “Γιώσος Αποστολίδης”, απο κει με ελικόπτερο στο Λιτόχωρο και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Στο καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης” μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι, ορειβάτης που τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στον Μύτικα, αλλά γλίστρησε και έπεσε στη θέση “Λούκι”.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 9.50 το πρωί και την διάσωση ανέλαβε η 2η ΕΜΑΚ με τα στελέχη της και ειδικά  οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι 60 ετών, γλίστρησε στην τελική του προσπάθεια για την κορυφή του Ολύμπου -στα 2.700μ υψόμετρο- και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο γύρω στις 2μμ, όπου και ανέμενε ελικόπτερο διάσωσης που θα τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Την προσέγγιση του ελικοπτέρου στο Οροπέδιο των ΜΟυσών δυσχέραινε βαριά παροδική νέφωση και χρειάστηκαν αρκετές απόπειρες πριν την επιτυχή, χάρις σε ένα σύντομο “άνοιγμα” του καιρού. Στις 4.30 περίπου το ελικότερο διάσωσης προσγειώθηκε στο στρατόπεδο του Λιτοχώρου και τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

 

Το δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος

 

    

 

 

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 3989 a     Ώρα: 18:30 Αθήνα:  29/07/2019

 

Στις 09:53 σήμερα, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας για τον απεγκλωβισμό ενός τραυματισμένου ορειβάτη, από τη θέση Λούκι Μύτικα, στο όρος Όλυμπος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου, της 2ης ΕΜΑΚ και 8ης ΕΜΑΚ. Οι διασωστικές ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, μετέφεραν ημεδαπό άνδρα 60 ετών χωρίς τις αισθήσεις του, ύστερα από πτώση του σε βάθρο, από τη θέση Λούκι Μύτικα, στο οροπέδιο Μουσών προκειμένου να παραληφθεί από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ορειβάτες του καταφυγίου «Γιώσος Αποστολίδης» και «Σπήλιος Αγαπητός» (Ζολώτα).