“ΣΥΝθεση ΣΥΝαλλαγής βλέπουμε,

όχι σύνθεση απόψεων"

Πέτρος Κιάφας στην ΕτΟ για το πρώτο από τα έξι οκτάμηνα Γερολιόλιου ή ο Πέτρος και ο Λύκος (που στην αναμπουμπούλα χαίρεται…)

 

 

 

 

Αν και ήταν ο πρώτος που υπέστη απώλεια από την …υλοποίηση των εξαγγελιών Γερολιόλιου περί σύνθεσης (ανεξαρτητοποίηση-προσχώρηση Διονύση Φόλιου), επιμένει στην δημιουργική αντιπολίτευση: στηρίζουμε όλα τα θετικά.

Επισημαίνει κάθε φορά το “χωρίς ανταλλάγματα” και κάνει λόγο για διοίκηση που δεν επιδιώκει σύνθεση απόψεων, αλλά σύνθεση συναλλαγής.

Αν και έχει εντοπίσει δείγματα κακής γραφής στο πρώτο οκτάμηνο της διοίκησης Γερολιόλιου, ελπίζει ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Και δεν θα εξαντληθεί μια τετραετία με παχιά λόγια Δημοκρατίας, αλλά χωρίς το -ελάχιστο- δικαίωμα της δευτερολογίας…

Μέχρι στιγμής πάντως, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για την συνέχεια της διοίκησης και των επιλογών της διοίκησης Δημόπουλου. Και των “πολιτικών” ηθών που θέλουν όσους δεν εκλέχτηκαν να βολεύονται σε έμμισθες θέσεις. Ή τις απ’ ευθείας αναθέσεις να συνεχίζουν με τα ίδια κριτήρια.

Ανησυχεί για την πανδημία ως ευκαιρία να “περνούν” θέματα που δύσκολα θα εγκρινόταν σε κανονικές συνθήκες και δηλώνει κατηγορηματικά και αμετακίνητα ότι είναι κατά της εμπλοκής ιδιωτών επιχειρηματιών στην άρδευση. Το ίδιο αμετακίνητος είναι και στο θέμα του κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΕ Ανατολικού Ολύμπου.

Συμφωνεί ότι η περιοχή της Βροντούς χρειάζεται ΤΩΡΑ μια λύση για τις “με το παραμικρό πλημμύρες” και γιατί είμαστε στα 2020 και η λύση αυτή άργησε 50 χρόνια τουλάχιστον.

Γενικώς, δύσκολα εντοπίζεις στον Κιάφα κάπου και κάτι που να μην “έχει δίκιο”. Το θέμα βέβαια είναι αν το βρίσκει και ποιος δεν του το δίνει.

Δείτε την συνέντευξη και απαντήστε στο “ποιος” μόνοι σας.

 

 

 

 

φωτογραφίες Παναγή Τσαμθέμ