Σήμανση αντί για λύση

και η σιωπή συνεχίζεται

ο Δήμος Κατερίνης επιβεβαιώνει τον κίνδυνο, αλλά ο κίνδυνος παραμένει

 

 

 

Επιβεβαιώνοντας τον μεγάλο, υπαρκτό, οφθαλμοφανή κίνδυνο που εγκαταστάθηκε στις όχθες του Πέλεκα στις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017, ο Δήμος Κατερίνης δημοσίευσε χθες τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει στην περιοχή. Η δημοσίευση αυτή είναι και η μόνο απάντηση που δόθηκε μέχρι στιγμής, στα σοβαρά ερωτήματα που απευθύνθηκαν στην Αντιπεριφέρεια/Περιφέρεια από τοπικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα. Τα δε μέτρα προστασίας του Δήμου δεν είναι παρά προειδοποιητική σήμανση-απαγόρευση προσέγγισης που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν λύση του τεράστιου προβλήματος.

 

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
21-04-2020 

Προστατευτικά πλέγματα & σήμανση στον Πέλεκα, στο σημείο που παρέσυραν τα πλημμυρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου του 2017

 

Προστατευτικά πλέγματα και κατάλληλη σήμανση με πινακίδες, που απαγορεύουν τη διέλευση στο επικίνδυνο σημείο, πριν το γήπεδο του Ατρομήτου, όπου, οι έντονες βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου του 2017 παρέσυραν τμήματα του δρόμου και του πεζόδρομου στο Λεύκο (Πέλεκα) ποταμό, τοποθέτησαν οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Ο Δήμος Κατερίνης απευθύνει έκκληση στους δημότες για τη δική τους προστασία, να συμμορφώνονται με τη σήμανση και να διέρχονται από την παράκαμψη στον υφιστάμενο εντός σχεδίου δρόμου και όχι από το ρέμα.