Κε πρόεδρε,

η ευθύνη είναι όλη δική σας

για την συνεχιζόμενη fast track συσκότιση που μετράει τρεις συνεδριάσεις-επιταφίους

Το αρμόδιο Υπουργείο (Εσωτερικών) πρόσφερε την απαραίτητη υποδομή, προκειμένου η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας να γίνει με τηλεδιάσκεψη των μελών του, αλλά “λόγω τεχνικών προβλημάτων, ή λόγω φόρτου εργασίας” και επειδή “η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων εκφράστηκε αρνητικά στην διαδικασία της τηλεδιάσκεψης”… τελικά η τηλε-συνεδρίαση δεν έγινε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε και πάλι με την μέθοδο του …Επιταφίου (της τηλεφωνικής περιφοράς με την προσθήκη της δυνατότητας αποστολής email και sms).

Το “λόγω τεχνικών προβλημάτων, ή λόγω φόρτου εργασίας” και το “η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων εκφράστηκε αρνητικά στην διαδικασία της τηλεδιάσκεψης”, είναι τόσο γενικά και άσχετα με την πραγματικότητα που μόνο ως προπέτασμα καπνού μπορούν να καταγραφούν. Γιατί η πραγματική ένσταση που κρύβεται πίσω από την άρνηση για χρήση της τεχνολογίας και της τηλεδιάσκεψης και του “δια περιφοράς” ήταν ένσταση για την εξόφθαλμη πια εκμετάλλευση της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου η διοίκηση να περάσει όλα όσα θα συνεπαγόταν διεξοδική συζήτηση σε κανονικές συνεδριάσεις.

Πέρα από την υπαρκτή και τεράστια ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Σαμαρά, εξίσου σημαντικές είναι και οι ευθύνες όσων γκρινιάζουν -όσο γκρινιάζουν- για την διαδικασία πλήρως συσκοτισμένου fast track, αλλά τελικά υπερψηφίζουν τις προτάσεις της διοίκησης για πολύ σοβαρά και -ξαφνικά- πολύ επείγοντα θέματα. Θέματα που είναι καίριες επιλογές με μεγάλο χρονικό ορίζοντα που δεσμεύουν όλους, αιρετούς, δημότες και Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιούργησε η διοίκηση του Δήμου με την ανοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης είναι και το θέμα με την διερεύνηση από τον δήμαρχο της πιθανότητας σύμπραξης ΣΔΙΤ στην άρδευση. Για το θέμα θα υπάρξει σε λίγο σχετικό ρεπορτάζ, μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν πρόσφατα στην ΕτΟ οι Κιάφας και Μυλωνέρος, την χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος, Κ. Δημόπουλος, και την σημερινή ανακοίνωση του δημάρχου για το θέμα.

Η πρακτική της εκμετάλλευσης της πανδημίας -που η διοίκηση του Δήμου μας εφάρμοσε πλήρως, πριν κι απ’ την κυβέρνηση- με την σύμπραξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εφαρμόστηκε και χθες και μια απλή ματιά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αρκεί για τον εντοπισμό θεμάτων σοβαρών που “πέρασαν” ουσιαστικά ασυζητητί, όπως το θέμα του ΣΔΙΤ στην άρδευση-αντιπλημμυρική προστασία-παραγωγή “πράσινης” ενέργειας-ηλεκτρονικής τηλε-διαχείρισης ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ παρά την σύμπραξη με ιδιώτη επιχειρηματία (του οποίου την διάθεση να αποκομίσει κέρδος αναγνωρίζουμε εκ των προτέρων και εγγυόμαστε, αφού επιδιώκουμε την σύμπραξή του).

 

Η ημερήσια διάταξη της χθεσινής -δια περιφοράς- συνεδρίασης

 

 

 

 

ds06052020