Διπλή επιχείρηση διάσωσης

αυτή την ώρα στον Όλυμπο

μια αερομεταφορά από το Οροπέδιο των Μουσών και μια συνδρομή-μεταφορά από το Λιβαδάκι -και μια φωτιά στην περιοχή της Ελασσόνας

 

 

 

“Φωτιά πήρε” σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, όταν λόγω δύο περιστατικών, το προσωπικό του έπρεπε να αντιμετωπίσει δυο ατυχήματα που συνέβησαν ταυτόχρονα.

Στην μία περίπτωση, 22χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία που πιθανώς οφείλεται σε παθολογικά αίτια και κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή με ελικόπτερο που στη μία το μεσημέρι απογειώθηκε από το Λιτόχωρο και κατευθύνθηκε προς το Οροπέδιο των Μουσών. Το ελικόπτερο διάσωσης χρειάστηκε να προσγειωθεί για λίγο στο στρατόπεδο του Λιτοχώρου προκειμένου να εξασφαλίσει μεγαλύτερες δυνατότητες επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, ομάδα διάσωσης από πυροσβέστες και εθελοντές διασώστες βρισκόταν ήδη στο μονοπάτι προς το Λιβαδάκι, προκειμένου να εντοπίσει 29χρονο που χάθηκε στην περιοχή και ζήτησε βοήθεια, πιθανώς με κινητό τηλέφωνο. Κατάφερε να περιγράψει το σημείο που βρισκόταν, ενώ οι διασώστες έσπευδαν ήδη για να τον εντοπίσουν και να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στο Λιτόχωρο.

Από χθες είναι σε εξέλιξη και πυρκαγιά στην περιοχή της Ελασσόνας και στις προσπάθειες κατάσβεσής της μετέχουν και πυροσβεστικά υδροπλάνα που ανεφοδιάζονται από την παραλία Λιτοχώρου

Νεώτερα σε λίγο.