Ιδού ο καταστροφικός νόμος,

ιδού κι οι δημιουργοί και οι υποστηρικτές τους, στρατηγέ

πάμε τώρα στον αγώνα να ανατρέψουμε τουλάχιστον τον καταστροφικό, σκανδαλώδη, αντιδημοκρατικό νόμο

 

 

 

Στρατηγέ και αιρετέ άρχοντα της κοινότητάς μας και πρωτεύουσας του Δήμου μας,

θέλω δια της παρούσης να δηλώσω καθαρά και ξάστερα ότι τάσσομαι μαζί σου στον αγώνα που δήλωσες ότι επιθυμείς να αποδυθείς, να αλλάξει ένας νόμος γιατί είναι καταστροφικός και αντίθετος σε κάθε δημοκρατικό συμφέρον. Έχεις απόλυτο δίκιο και αφού ο νόμος αυτός ο υπαρκτός έφτασε στην πόρτα μας -κυριολεκτικά- και αφού εσύ, ο δια βίου ταγμένος στην εφαρμογή του νόμου, την τήρηση της τάξης και της ευνομίας, ο αιρετός που διέκρινε την αδικία και βούλεται να την αλλάξει, επιθυμεί τέτοιον αγώνα, δεν μπορώ εγώ ο ελάχιστος να αγνοήσω την πρόθεση και την βουλή σου. Περιμένω να περιγράψεις πως και ποιοι θα ανατρέψουμε τον συγκεκριμένο νόμο και άμεσα γιατί -όπως πρώτος είπες στην Πιερία, μετά την ψήφισή του- είναι σκανδαλώδης, καταστροφικός και αντιδημοκρατικός. Και γιατί δίνει το δικαίωμα στον κάθε έναν που το θέλει, ακόμη και με την μορφή των νόμιμα ανεύθυνων επί πάσας ευθύνης ΙΚΕ, να κάνει αιτήσεις για να παράγει ΕΝΕΡΓΕΙΑ, να δεσμεύει περιοχές και 800 στρεμμάτων ακόμα κι όλα αυτά με επιχειρηματικό κεφάλαιο μερικών χιλιάδων ευρώ. Ως έσχατος βοηθός και με πλήρη ταπεινότητα προσέρχομαι για να υπενθυμίσω τον πράγματι άθλιο αυτό νόμο (κλικ εδώ) και να θυμηθείς αυτόματα και το πως φτάσαμε στον νόμο αυτόν και ποιου κυρίου την υπογραφή φέρει (κλικ κι εδώ).

Στρατηγέ και αιρετέ άρχοντά μας,

βλέπω προσφάτως πολλά καραγκιοζιλίκια γύρω μας για το συγκεκριμένο θέμα των 800 στρεμμάτων που οδεύουν προς χωροθέτηση πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ένας τοπικός ιμπρεσσάριος, φίλος αδελφικός με τις εκάστοτε και τις σημερινές αρχές, γνωστός για την κομματική του ταυτότητα από δηλώσεις του, έγραψε πρόσφατα ότι ΚΑΠΟΙΑ δύναμη του διαδικτύου έδωσε τη δυνατότητα σε ΚΑΠΟΙΟ τοπικό δικηγορικό γραφείο “να ανακαλύψει το θέμα και ευτυχώς ο δήμαρχος αντέδρασε άμεσα με ένσταση”. Ο ίδιος πηγαίος καλλιτέχνης αναρωτιέται εντός του και δημοσίως …αναπάντητα ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και τα κάτωθι:

  • Πώς το επιτρέπει ο νομοθέτης να γίνεται τέτοια «αρπαχτή» και μάλιστα με το νόμο; (σσ:για δεν τον ρώτησε τον νομοθέτη όταν γύριζε μαζί με τον νομοθέτη και τον δήμαρχο και άλλα τοπικά και μη στελέχη της ΝΔ στον Όλυμπο (κλικ κι εδώ), καμαρώνοντας σαν καλοφτιαγμένο σκεπάρνι;)
  • Γιατί οι τοπικοί βουλευτές δεν κινήθηκαν αμέσως για το θέμα; (σσ:για δεν ρωτάει το ανώνυμο τοπικό δικηγορικό γραφείο;;; για δεν ρωτάει τους τρεις -3- τοπικούς βουλευτές του κόμματός του;;;)
  • Γιατί δεν απαντήθηκαν οι ενστάσεις; (σσ:Έπρεπε να έχουν ήδη απαντηθεί;;;; Γιατί δεν μας ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος;;; Και τι ενστάσεις;;; Ενστάσεις για το νόμιμο ή μη δικαίωμα του αιτητή να παράξει ενέργεια ανανεώσιμη ή κάποια ένσταση που αφορά την μετά την ΡΑΕ αδειοδότηση /χωροθέτηση της επένδυσης από το Υπουργείο;;; Πότε η ΙΚΕ εμφανίστηκε στον Δήμο/Κοινότητα και έκτοτε τι συνέβη ως η δύναμη του διαδικτύου να κινητοποιήσει το δικηγορικό γραφείο που τελικά κινητοποίησε τον δήμαρχο;;;)

Στρατηγέ και αιρετέ άρχοντά μας,

πρόσφατα συνάδελφος -και συνέταιρος του ιμπρεσσάριου-, ενημερώνοντας με πολλούς τρόπους την Πιερία και τις γύρω περιοχές και από τηλεοράσεως, ισχυρίστηκε ότι ο Τύπος της Πιερίας ανέδειξε το θέμα. Δεν είναι απλώς ανακριβές το στοιχείο αυτό, αλλά ανεύθυνο και παραπλανητικό. Ανεύθυνο γιατί αποπειράται να μοιράσει μια ευθύνη δύο μόνον, σε όλους και παραπλανητικό γιατί είναι άλλο το σύνολο του Τύπου και άλλο δύο -2- Μέσα/”Μέσα”. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα εμφανίστηκε -ταυτόχρονα σχεδόν- ΜΟΝΟ στο olympusmera.gr και στο γνωστό -αλλά εσαεί αγνώστου πατρός- lefteria. Και σεις και γω και -ευτυχώς- πολλοί άλλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο αυτών Μέσων/”Μέσων”. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο, του συνόλου και των διασυνδέσεων αυτών.

Πριν αναλάβω πλήρως τις ευθύνες μου στον κοινό αγώνα, Στρατηγέ, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι κι άλλα πολλά καραγκιοζιλίκια υπάρχουν ήδη για το θέμα και πέριξ αυτού. Δυστυχώς, όλο και περισσότερα, αφορούν την ομάδα διοίκησης του τόπου μας, η οποία -πιθανώς- δεν θα συνταχθεί μεθ’ ημών των υπολοίπων στον αγώνα κατά του καταστροφικού ν.4685/2020. Ευτυχώς γιατί καθόλου δεν μ’ αρέσουν οι θνησιγενείς αγώνες, Στρατηγέ. Να ‘σαι καλά και να αναρρώσεις πλήρως και τάχιστα γιατί ένα δημοκρατικό συμφέρον των Ελλήνων, καθ΄ άπασα την επικράτεια, είναι σε πλήρη διακινδύνευση.-