“Όλη η τοπική κοινωνία απαιτεί

τις απαντήσεις"

στις ερωτήσεις που έθεσε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

 

Η πρώτη αντίδραση κομματικού σχηματισμού στα όσα διαδραματίζονται εδώ και μήνες στο Δήμο Κατερίνης, μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης και ειδικότερα μεταξύ της διοίκησης και του μέχρι πρότινος μέλους και ανεξάρτητου τώρα πια Νίκου Τσιαμπέρα, ήταν αυτή της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Πιερίας και του γραμματέα της, Κ. Κιτιξή. Την δεύτερη την προκάλεσε η Ε τ Ο και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ, Μπάμπης Μπρουσκέλης, στην συνέντευξή του υπενθύμισε όσα αφορούν τον πολιτικό πολιτισμό και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, το τεκμηριωμένο των καταγγελιών και τον ρόλο της Δικαιοσύνης στην διαδικασία διαλεύκανσής τους. Τρίτο κατά σειρά, ένα τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μια λακωνική δήλωση που θέτει κάποια ερωτήματα, ειδικά για τις επιλογές και τις πράξεις Τσιαμπέρα, μετά τα πρόσφατα γεγονότα (επίδοση εγγράφων με εισαγγελική παραγγελία). Αργά, αλλά σταθερά… τα ερωτήματα εμφανίζονται στη δημοσιότητα, αφού τα συμπεράσματα κάποιων έχουν ήδη εμφανιστεί και -με μια έστω αφύσικη διαδικασία- πλησιάζουμε στα τελικά. Συμπεράσματα και ευθύνες. 

 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες μετά την παραίτηση του κ. Τσαμπέρα, πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης και μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του κ. Κουκοδήμου, παρακολουθούμε ένα περίεργο και μυστήριο σήριαλ, που από την αρχή, αλλά και όσο εξελίσσεται, δημιουργεί ερωτήματα που παραμένουν δίχως απάντηση.
Νέα “κορύφωση” αυτού του μυστήριου σήριαλ, με τελευταία σκηνή και με πρωταγωνιστή τον κ. Τσιαμπέρα να ζητάει κάποια έγγραφα από μια δημοτική υπηρεσία, η δημοτική αυτή υπηρεσία να μην του τα δίνει και τελικά να επανέρχεται ο κ. Τσιαμπέρας με εισαγγελική απόφαση να κάνει την δουλειά του.

– Γιατί σώνει και καλά χρειάζεται εισαγγελική απόφαση για να δοθούν στον κ. Τσιαμπέρα τα έγγραφα που ζητάει?

– Τι τα χρειάζεται τα έγγραφα αυτά ο κ. Τσιαμπέρας?

– Σε τι αναφέρονται αυτά τα έγγραφα?

Μαζί με εμάς τις απαντήσεις τις απαιτεί όλη η τοπική κοινωνία.

 

Χατζηϊωαννίδης Κωνσταντίνος
Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ