Τρεις σημαντικές αποφάσεις

σε λιγότερο από δυο μήνες

είναι μία κάποια επίδοσις… – αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ (με το τσιγκέλι “στα βγάζουμε” και με πολύ ψάξιμο)

 

 

 

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχός μας, Βαγγέλης Γερολιόλιος, απάντησε σε ερώτηση του Πέτρου Κιάφα, σχολιάζοντας -πριν απ’ όλα- ότι κάποια ερωτήματα είναι …δημοσιογραφικά, οπότε και αναμενόμενα και υποσχόμενος να τα πει όλα για το θέμα που ρωτήθηκε.

Το δημοσιογραφικό ερώτημα -της Ε τ Ο- αφορούσε μια απόφαση της Επιτροπής που διοικεί τον Δήμο υπό την προεδρία του, αυτής των Οικονομικών και μια …λεπτομέρεια. Ότι δηλαδή συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε, χωρίς να παραθέσει απαραίτητα για την απόφαση της Επιτροπής στοιχεία, ο πρώην δήμαρχος, Κων. Δημόπουλος.

Το δημοσίευμα-αποκλειστικό -όπως όλα- ρεπορτάζ της Ε τ Ο απέδειξε ότι ο Δημόπουλος παρέθεσε τα στοιχεία, όχι όπως του ζητήθηκε αλλά με επιστολή στον δήμαρχο που έστειλε στο e-mail του ειδικού συνεργάτη-δικηγόρου, Θόδωρου Τόνα.

Ο δήμαρχος υπόσχεται να μας τα πει όλα, αλλά … σαν να μην μας τα λέει.

Δεν μας είπε πως -για πολλούς μήνες- δεν ενημερώθηκε από τον ειδικό του συνεργάτη, για την απάντηση Δημόπουλου.

Δεν μας είπε με ποιον τρόπο η επιστολή Δημόπουλου έμεινε άγνωστη σ’ αυτόν αν και ήταν ο αποδέκτης της και ο Τόνας ο ενδιάμεσος.

Πως η επιστολή παρέμεινε άγνωστη και όταν ο δεύτερος νομικός σύμβουλος του Δήμου έκρινε απαραίτητο να παραθέσει στοιχεία ο πρώην δήμαρχος που το είχε κάνει ήδη προ πολλού και πως αναζήτησε τον Μπατζικώστα, τον οποίο πρότεινε και ο Δημόπουλος στην επιστολή του, ως έχοντα χειριστεί την υπόθεση.

Δεν μας είπε ο δήμαρχος πότε και πως ανακάλυψε την ύπαρξη της επιστολής Δημόπουλου, εκτός κι αυτό συνέβη με το δημοσίευμα της Ε τ Ο… Ένα από τα σημαντικά της επιστολής, είναι και η διαβεβαίωση Δημόπουλου ότι τα όποια έργα συμφωνήθηκαν ΔΕΝ αφορούσαν τον Δήμο, αλλά την ΔΕΑΔΟ.

Σ’ αυτά που ΔΕΝ είπε ο δήμαρχος για την συγκεκριμένη υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και μια απόφασή του, λίγες μέρες μετά την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών, με την οποία αυτος ανέθεσε και η  εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση για την οποία ρωτήθηκε ο δήμαρχος, ανέλαβε ένα έργο/παροχή υπηρεσίας κόστους μερικών χιλιάδων ευρώ, με ταχεία διαδικασία.

Εξωτερική ταυτότητα 21SYMV008165811

 

Και πως η ίδια εταιρεία, πάλι λίγο αργότερα, προσέρχεται στην ΔΕΑΔΟ και αιτείται να εισπράξει αντίτιμο της σύμβασης που της ανέθεσε ο δήμαρχος, σε είδος (υλικό που παράγει η ΔΕΑΔΟ).

 

 

Εντελώς τυχαία (σίγουρα τυχαία….) το αίτημα αυτό της εταιρείας συζητήθηκε και πιθανότατα εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, στην συνεδρίαση για την οποία η Κατ. Κουρίτα ζήτησε ενημέρωση για τα θέματα και -αργότερα- για τις αποφάσεις και η διοίκηση της εταιρείας επέλεξε να καταπατήσει όλα της τα δικαιώματα στην ενημέρωσή της ως δημοτικής συμβούλου, επιλογή που καταδικάστηκε από όλους τους συναδέλφους της επικεφαλής της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του Στέργιου Φαρμάκη.

Τελικά, ο δήμαρχος δεν μας είπε ούτε τα μισά αντί των όλων που υποσχέθηκε. Ή μπορεί και λιγότερα από τα μισά, αφού απαιτείται ψάξιμο σοβαρό για να εντοπίσει κανείς το σύνολο των στοιχείων ΟΤΑΝ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, για όλα και για τα πάντα.

Και μετά να δούμε και πως κάποιος επικαλείται προφορική συμφωνία δεκάδων χιλιάδων ευρώ με τον πρώην δήμαρχο, τον οποίο ο νυν δήμαρχος κατηγόρησε προεκλογικά για -τουλάχιστον- …μη νοικοκυροσύνη και μετεκλογικά διευθετεί υποθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κατά πως συμφωνεί και ο πρώην και καταγγελλόμενος. Πληρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ με μόνο στοιχείο μια προφορική συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί η διερεύνηση σε δίκη.-

“Θα σας τα πω καλά με την MAGMA”