Καλή σαιζόν(2)

(17 Μαίου σήμερα)

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ????? (ως αρμόδια και άλλος αρμόδιος δεν υπάρχει)

 

 

 

 

 

Στο πολλαπλών επιπέδων πολιτικό και οικολογικό δράμα που παίζεται στην Κατερίνη εδώ και χρόνια, προστέθηκε πρόσφατα και η καταγγελία για μη σωστή λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της πόλης, παράλληλα με τις καταγγελίες για την υπερδεκαετή ανοχή των Αρχών στην ρύπανση ρέματος που -όπως όλα- καταλήγει στην θάλασσα (μας).

 

Η καταγγελία συγκεκριμένου ΜΜΕ της πόλης που διακινεί και ενισχύει την πολεμική Χιονίδη κατά Κουκοδήμου, ταυτόχρονα με την πολεμική του ίδιου του ΜΜΕ κατά Κουκοδήμου που ενισχύει κάθε φορά η δημοτική παράταξη, υιοθετήθηκε άμεσα από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Πολίτες σε Δράση” και στις βιντεοκαταγγελίες του ενός προστέθηκαν οι βιντεοκαταγγελίες της άλλης (βίντεο με λύματα στην θάλασσα της Κατερίνης (μας). Αφού η παράταξη προσέφυγε στον Εισαγγελέα, η δημαρχία Κουκοδήμου -δια του αρμοδίου για το θέμα- απαξίωσε ανεπίσημα την καταγγελία και αμέσως μετά υπήρξε και η επίσημη απάντησή της: αυτά που καταγράψατε ως προϊόντα κακής λειτουργίας του βιολογικού δεν είναι αποτελέσματα τέτοιας διαδικασίας, έστω και προβληματικής, αλλά ανεπεξέργαστα λύματα που μπορεί και να προέρχονται από νοτιότερες περιοχές της Πιερίας, προέλευση που συμφωνεί και με τα ρεύματα του Θερμαϊκού. Την ίδια ώρα, η Ε τ Ο κατέγραφε τέτοια δείγματα σε παραλία (μας) του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Σήμερα το πρωί, 17.05.2021, αιρετός του Δήμου μας πήγε για περπάτημα στην παραλία της Λεπτοκαρυάς, όπως συχνά πράττει. Και κατέγραψε σε ουκ ολίγες φωτογραφίες την ρύπανση που τον άφησε άναυδο, με την έκταση, την μορφή, την διασπορά και την εικόνα της. Το ξεκίνημα της πιο πολυαναμενόμενης σαιζόν των τελευταίων 12 χρόνων, συμπίπτει με τέτοιου επιπέδου δραστηριότητες, πιθανότατα επαγγελματιών που πράγματι ετοιμάζουν τις επιχειρήσεις τους για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Εκτός κι αν πρόκειται για “φιλοδώρημα” περαστικών πλοίων στην ανάπτυξή μας.

Ή μπορεί η ρύπανση να προήλθε από άλλες περιοχές, πράγματι.

Ή… μπορεί να έπεσαν κι απ’ τον ουρανό.

Να ήρθαν με “αχόρταγο” από μακρυά.

Ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.

Το πως στα 2021 δεν έχουμε ακόμη την δυνατότητα να εντοπίζουμε τον ρυπαντή και πως αυτοί -οι ρυπαντές- δρουν με χαρακτηριστική άνεση, δεν μας έχει προβληματίσει ακόμα.

Και πιθανώς δεν θα μας προβληματίσει, αφού με ένα τεράστιο άλμα, περάσαμε απ΄ τον Δήμο-σκουπιδότοπο του Δημόπουλου, στον Δήμο-πανελλήνιο πρότυπο ανακύκλωσης του Γερολιόλιου.

Οπότε… όσο και να ενεργούμαστε… η βάρκα ΔΕΝ γέρνει.

Σταθερά και με χάρη αρμενίζει προς τα βράχια και οτν βαρκάρη να εμψυχώνεται από το -και τα- ΜΜΕ της Κατερίνης -και της Πιερίας, γενικότερα-.

Καλό καλοκαίρι και σ’ ανώτερα.-