“Μας πήρε και μας σήκωσε…”

καταστροφικός άνεμος μετά τις καταιγίδες

χωρίς βροχή ή χαλάζι, αλλά εξίσου καταστροφικός – έριξε κολώνα του δικτύου που τροφοδοτεί το διυλιστήριο και το πάνω Λιτόχωρο – επισκευάζεται

 

 

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Οι άνεμοι που έπληξαν αργά σήμερα το απόγευμα και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές και στην δημόσια υποδομή. Ήδη, ο Δήμος ανακοίνωσε την πτώση ενός πυλώνα μέσης τάσης που τροφοδοτεί και το διυλιστήριο νερού του Λιτοχώρου, βλάβη που αντιμετωπίζει ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ. Σε τμήμα του Λιτοχώρου υπάρχει και διακοπή της ηλεκτροδότησης, προκειμένου να αποκατασταθεί το ηλεκτρικό δίκτυο. Ο ασυνήθιστα  ισχυρός άνεμος έριξε και δέντρα στο γειτονικό κοιμητήριο του Λιτοχώρου. Οι θυελλώδεις άνεμοι που δεν συνοδεύτηκαν από βροχόπτωση έριξαν πολλά δέντρα και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και εγκαταστάσεις που καταγράφονται αυτή την ώρα.


Σήμερα το μεσημέρι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

26 Ιουνίου 2021 στις 08.55

#Ανακοίνωση
Από χθες άμεσα ενημερώθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ για το πρόβλημα που προκλήθηκε στην ηλεκτροδότηση, μετά τον ισχυρό άνεμο που προκάλεσε μεγάλη ζημία στο δίκτυο μέσης τάσης στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου (υδραγωγείο) στο Λιτόχωρο. Για λόγους ασφαλείας το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να εργαστεί τη νύχτα, καθώς το σημείο της βλάβης βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή (γκρεμό). Όπως ενημέρωσαν τον Δήμο, από το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς στο σημείο για την αποκατάσταση της βλάβης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί έως νωρίς το μεσημέρι.

Ανακοίνωση
Ο ισχυρός αέρας που έπληξε πριν λίγη ώρα το Λιτόχωρο είχε ως αποτέλεσμα την πτώση στύλου ηλεκτροδότησης του δικτύου μέσης τάσης, στην περιοχή του Διυλιστηρίου Λιτοχώρου. Ενημερώθηκε άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ, που αναμένεται να αποκαταστήσει το συντομότερο τη βλάβη. Εκτός της διακοπής ηλεκτροδότησης, που υπάρχει σε κάποια σημεία, υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει και πρόβλημα στην υδροδότηση σε κάποιες περιοχές του Λιτοχώρου. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν συνετή χρήση του νερού μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, που θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

May be an image of tree, road and nature                                                         May be an image of nature

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ