Απόπειρα απόδρασης

με την υπογραφή και της αντιπολίτευσης;;;

επίσημα και με τη βούλα και δημοσιευμένη, με ταχύτητες …εκπρόθεσμες???

Η μόνιμη -εδώ και πολλά χρόνια- πρόθεση των αιρετών να αθωώνουν τους εαυτούς τους από κάθε σοβαρή ευθύνη, επιβεβαιώθηκε σήμερα με μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με βούλα και υπογραφή και ήδη δημοσιευμένη.

Μια απόφαση που πάρθηκε στις 30.9.2021 για το σοβαρότατο θέμα που προέκυψε με την αδειοδότηση πτηνοτροφείου στην περιοχή της Κονταριώτισσας.

Με την τοπική κοινότητα να έχει πάρει -την τελευταία στιγμή- μια απόφαση κατά του πτηνοτροφείου και τον δήμαρχο να έχει αμελήσει να πράξει όσα έγγραφη εντολή του επέβαλλε. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Στέφανος Παπαδόπουλος, είπε πολλά στην συνεδρίαση. Και -ως στέλεχος της παράταξης Γερολιόλιου- είπε ότι η κοινότητα ενημερώθηκε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά απέφυγε -φυσικά- να πει ότι  θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τον δήμαρχο… Και είναι τόσο στέλεχος της παράταξης Γερολιόλιου που έκατσε και κατάπιε ολόκληρη την δημαρχιακή προσβολή ότι και οι πρόεδροι πρέπει να ενδιαφέρονται και να ενημερώνονται. Οι πρόεδροι που ο ίδιος ο δήμαρχος είχε έγγραφη εντολή να ενημερώσει ΚΑΙ να αναμένει την γνωμοδότησή τους, προκειμένου να την διαβιβάσει στον εντολέα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν αποτυπώνονται στην απόφαση που κοσμεί -κυριολεκτικά- από σήμερα την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση μίλησαν πολλοί.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος, Κων. Δημόπουλος, μίλησε για τουλάχιστον 5 λεπτά -συνολικά- και ξεκίνησε με το “δεν μπορεί ένα τοπικό και ένα δημοτικό συμβούλιο” να αντιμετωπίσουν την προοπτική εγκατάστασης μιας μονάδας όπως η εν λόγω… Κατέληξε -αφού επισημάνθηκε προηγουμένως από συναδέλφους του- να εντοπίσει ευθύνες του δημάρχου για σημαντική καθυστέρηση και ολιγωρία στην εκπλήρωση σοβαρών καθηκόντων και υποχρεώσεων. Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, τίποτα απ’ όσα είπε δεν καταγράφεται.

Ο έτερος της αντιπολίτευσης Πέτρος Κιάφας μίλησε περίπου τέσσερα λεπτά, εντόπισε τις ευθύνες του δημάρχου για πολλά, πλήρως και με ημερομηνίες, ενώ απ’ τα ερωτήματα που έθεσε, στο κείμενο της απόφασης εμφανίζεται μόνο το γιατί ο επενδυτής ζητάει νερό άρδευσης που μπορεί να είναι και ακατάλληλο για τις ανάγκες του. Πιθανώς, η διοίκηση και το προεδρείο έκριναν ότι αυτό ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον του Κιάφα. Αν η επιχείρηση θα έχει το κατάλληλο νερό. Στην απόφαση δεν αποτυπώνεται καν η πρότασή του να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, αφού εντοπίζονται πολλές ανακρίβειες και παραλείψεις στους χειρισμούς της διοίκησης.

Ο συνδιοικητής του Βαγγέλη Γερολιόλιου και επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, Στέργιος Φαρμάκης, μίλησε για 6,5-7 λεπτά και καμία αναφορά στα όσα είπε δεν υπάρχει στην απόφαση.

Η επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιό μας, Κατερίνα Κουρίτα, είχε το λόγο για επτά περίπου λεπτά, εντόπισε πολλά και σχετικά με δημαρχιακές ευθύνες, ζήτησε ενημέρωση για το πόσες παρόμοιες μονάδες επιδιώκουν να έρθουν στον Δήμο μας τα τελευταία δυο χρόνια -τουλάχιστον-, επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες που καθιστούν εκπρόθεσμες τις επιδιώξεις του δημάρχου και άλλα πολλά, αλλά στο κείμενο της απόφασης καταγράφεται μόνο ότι συμφωνεί με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να αποτραπεί η εγκατάσταση, ότι θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία της διοίκησης -πιθανώς αναφέρεται στην μη εκπλήρωση συγκεκριμένων καθηκόντων από τον δήμαρχο- και να δοθεί κινηματικός χαρακτήρας στις ενέργειες της τοπικής κοινότητας και του Δήμου μας -με ψηφίσματα και υπογραφές πολιτών-. Προηγουμένως, ο πρόεδρος του σώματος είχε διευκρινίσει ότι για το θέμα -της αποτροπής της εγκατάστασης του πτηνοτροφείου- είχαν “κάνει κάτι για το θέμα, ο δήμαρχος και η κα Κουρίτα”…

Και η δημοτική σύμβουλος του Κων. Δημόπουλου, Μαρία Τσιμήτρη, έλαβε το λόγο για λιγότερο από δύο λεπτά, αλλά πιθανώς δεν είπε κάτι τόσο σημαντικό, ώστε να αποτυπωθεί στο απόσπασμα απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Απόσπασμα απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που δημιουργήθηκε την επομένη της συνεδρίασης ημέρα -1η Οκτωβρίου 2021- και δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 7η (Οκτωβρίου 2021).

Και είναι και σημαντική και σπάνια για όλους τους παραπάνω λόγους, ΣΥΝ δύο σημαντικότερους:

α. η διοίκηση Γερολιόλιου και το πλήρως πειθήνιο στέλεχος της παράταξής του και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας, Κων. Σαμαράς, παραπλανούν και αποδίδουν στην …διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο δήμαρχος εκπλήρωσε την συγκεκριμένη και έγγραφη εντολή που έλαβε από την Περιφέρεια… αναρτώντας την ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Δίου-Ολύμπου (εννοώντας πιθανώς τον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου) και

β. δημοτική παράταξη του ΚΚΕ προτείνει να δοθεί σε ενέργειες τοπικής κοινότητας και Δήμου… κινηματικός χαρακτήρας, ο Δήμος που είχε για πάνω από ένα μήνα την ευκαιρία να κάνει διαβούλευση σε τρία επίπεδα και δεν έπραξε το παραμικρό, εκπρόθεσμα παίρνει μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και την κοινοποιεί στην αρμόδια Επιτροπή της  Περιφέρειας (επιβεβαιώνοντας ότι -με ευθύνη του δημάρχου- έχει χάσει την ευκαιρία να καταθέσει ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ) και ότι …παρακαλεί την Περιφέρεια, να κληθεί -ο Δήμος- στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, “κατά τη συζήτηση του θέματος”.

ΟΛΑ δε τα παραπάνω με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας -και το απόσπασμα απόφασής του- και τις υπογραφές όλων. Και της αντιπολίτευσης, όσης έλαβε μέρος στη συζήτηση την συγκεκριμένη.

Επειδή η πρεμούρα και ο πανικός (αποτυπώνονται και στα λάθη που εμφανίζει το κείμενο) και τα παράξενα φαινόμενα περί των πτηνοτροφείων -που είναι πολλά περισσότερα από το ένα συγκεκριμένο- συνεχίζονται… θα διασκεδάσουμε τον πανικό και την πρεμούρα και τις αναπόδραστες ευθύνες της διοίκησης -και όσων συνυπογράφουν την απόπειρα απόδρασης- με τα εξής:

– Ποια συνεδρίαση για ποιο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;;;

– Ποιο πραγματικό ενδιαφέρον της διοίκησης για το πόσα πτηνοτροφεία “καίγονται” να εγκατασταθούν στην ΔΕ Δίου; Για ποια λειψυδρία; Για ποιες επιπτώσεις σε πολλά άλλα ζωτικά επίπεδα; Που ήταν ΟΛΑ αυτά και πολλά άλλα όταν ο δήμαρχος αμελούσε να εκπληρώσει πολύ συγκεκριμένα καθήκοντα;

Ξαναδείτε το βίντεο και … δείτε και την απόφαση.

Και… εις άλλα με υγεία -πάνω απ’ όλα-.-

 

 

 

apofDS30-10-2021-Ψ10ΟΩ9Δ-8ΑΨ