Υποστήριξη δι’ εκπροσώπων

και δεύτερη απουσία

ενώ η αδειοδότηση προχωρά ΚΑΙ επειδή η διαβούλευση παραμένει ανοιχτή μυστηριωδώς, από τις 23.09.2021 ως σήμερα

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κονταριώτισσας, Στέφανος Παπαδόπουλος, ανακοίνωνε ότι θα καλέσει την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σε ανοικτή συγκέντρωση, προκειμένου αυτή να ενημερώσει για την πορεία του θέματος του πτηνοτροφείου που μπορεί να εγκατασταθεί σε περιοχή του χωριού. Τελικά, επέλεξε -μαζί με δύο μέλη του συμβουλίου- να υλοποιήσει την πρόταση του τοπικού αντιδημάρχου και πήγαν αυτοί στην αντιπεριφερειάρχη, μαζί με τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο και το δήμαρχο. Και μετά κάλεσαν τους κατοίκους σε ανοιχτή συγκέντρωση για να τους ενημερώσουν για την συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη. Που είναι με μας, αλλά μας το διαβεβαιώνει …μέσω τρίτων!

Οι αιρετοί μας που ήρθαν στο κοινοτικό κατάστημα της Κονταριώτισσας το απόγευμα της 5ης.12.2021 αυτό διαβεβαίωσαν: ότι η Σοφία Μαυρίδου υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της Κοινότητας και του Δήμου μας να μην εγκατασταθεί το πτηνοτροφείο που κατέθεσε αίτημα και μελέτη για εγκατάσταση. Για κάποιο λόγο, η αντιπεριφερειάρχης επέλεξε να μην τιμήσει την συγκέντρωση των κατοίκων και της απ’ ευθείας επικοινωνία, για δεύτερη φορά. Την ώρα που η ενημέρωση δι’ εκπροσώπων της συνεχιζόταν, η ίδια μοιραζόταν τους προβληματισμούς από μακριά και συνέβαλε με …σχετικά συμπεράσματα.

(post την ώρα της συγκέντρωσης στην Κονταριώτισσα)

Το τι συμβαίνει με την υπόθεση μπορείτε να το δείτε στο βίντεο. Δύο σημαντικά υποστήριξαν οι αιρετοί μας: ότι όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει κανένας λόγος, μόνοι μας, να δημιουργήσουμε κάποιο ρήγμα στον αγώνα κατά της εγκατάστασης του πτηνοτροφείου. Το ένα, το κύριο ρήγμα που δημιουργεί η μόνιμη απουσία της κας Μαυρίδου δεν “μετράει”…

Σε ότι αφορά το πραγματικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή την διαδικασία της αδειοδότησης, αν και αυτή θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, παραμένει ανοιχτή και ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας συμπλήρωσε τον φάκελο της αίτησης με την πρόθεσή του να εξασφαλίσει το απαραίτητο στο πτηνοτροφείο νερό με μεταφορά του από άλλη πηγή, αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Με λίγα λόγια, η αίτηση προχωρά και με την ανοχή της αρχής αδειοδότησης (αρμόδια επιτροπή υπουργείου). Και η αντιπεριφερειάρχης είναι ολόψυχα μαζί μας. Όπως λένε αυτοί που συναντήθηκαν μαζί της για να μην συναντηθεί με μας.-

ΥΓ: υποστηρίχτηκε και η άποψη ότι υπήρχε κίνδυνος λόγω πανδημίας για την συμμετοχή στην συγκέντρωση. Υποστηρίχτηκε απ’ όσους ΔΕΝ παρακολουθούν την δραστηριότητα των αιρετών μας και τις φωτογραφίες που κοσμούν τα δελτία Τύπου τους.

ΥΓ2: εισήγηση της Αντιπεριφέρειας ή όσα καταγράφουν οι αρμόδιες για την αδειοδότηση υπηρεσίες της;;;

Εκπρόθεσμες υποσχέσεις