Ένα -καθυστερημένο- δελτίο Τύπου,

μία κλοπή,

πολλά ερωτηματικά

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, η ΔΕΥΑΔΟΛ επιβεβαίωσε σήμερα -με δελτίο Τύπου- την κλοπή υλικού από τον αύλειο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, το βράδυ της 14ης προς 15η Απριλίου 2022, δημιουργώντας περισσότερα ερωτηματικά για την υπόθεση, απ’ όσα απαντήθηκαν με το περιεχόμενο του δελτίου.

Για το συμβάν που τώρα πια είναι επιβεβαιωμένο, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κατερίνη ή την Θεσσαλονίκη, αν και εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. Και η ενασχόλησή της με την κλοπή περιγράφεται στο δελτίο Τύπου και ενώ παρόμοια περιστατικά φιλοξενούνται καθημερινά στα δελτία Τύπου του αρμόδιου Γραφείου Τύπου της περιφερειακής διοίκησης.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΔΕΥΑΔΟΛ, το υλικό που κλάπηκε δεν ήταν της δημοτικής επιχείρησης, αλλά ιδιώτη/αναδόχου εταιρείας και προορίζονταν “για το έργο Τηλεελέγχου–Τηλεχειρισµού και της αναβάθµισης εξοπλισµού των αντλιοστασίων της ∆.Ε.Υ.Α.∆.ΟΛ”. Σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου, “είχαν αποθηκευτεί από την ανάδοχο εταιρεία (σσ: στην αυλή της ΠΥ Λιτοχώρου) προκειμένου να εξασφαλιστεί η µέγιστη δυνατή ασφάλεια”. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό είναι από μόνο του ασυνήθιστο (ιδιώτης να αποθηκεύει υλικό του σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας), το ρεπορτάζ της Ε τ Ο κατέγραψε ήδη από την Παρασκευή 15.4.2022 την πληροφορία ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία καμία ευθύνη δεν ανέλαβε για την φύλαξη του υλικού. Επίσης, ο συγκεκριμένος χώρος δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας. Όσον αφορά το υλικό που “έκανε φτερά”, η ΔΕΥΑΔΟΛ ενημέρωσε ότι πρόκειται για “καλώδια χαλκού µεγάλων διαστάσεων, µήκους περίπου 2.000 µέτρων, που χρησιµοποιούνται για τις υποβρύχιες αντλίες των γεωτρήσεων” και τίποτε άλλο.

Τέλος, η κλοπή είναι σίγουρα ποινικά κολάσιμη πράξη και περαιτέρω ερωτηματικά δημιουργεί και η απουσία ενημέρωσης από την Αστυνομία -αν και υπήρξε μήνυση για την κλοπή-, αλλά και η καθυστερημένη ενημέρωση από την ΔΕΥΑΔΟΛ, αν και -κατά το δελτίο της- …δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

 

 

Το δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΔΟΛ για την κλοπή

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                  Λεπτοκαρυά, 19/04/2022
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ –
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου 2022 διαπιστώθηκε ότι εκλάπησαν υλικά από τον αύλειο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, όπου είχαν αποθηκευτεί από την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Τα υλικά αυτά προοριζόταν για το έργο Τηλεελέγχου–Τηλεχειρισμού και της αναβάθμισης εξοπλισμού των αντλιοστασίων της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ.
Τα υλικά που εκλάπησαν ήταν καλώδια χαλκού μεγάλων διαστάσεων, μήκους περίπου 2.000 μέτρων, που χρησιμοποιούνται για τις υποβρύχιες αντλίες των γεωτρήσεων.
Εκλήθη άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, έγινε καταγραφή του συμβάντος και ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά. Είναι σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες.

 

Από τη
Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ.

 

 

Θρασύτατη κλοπή υλικού