Δημόσια πρόσκληση

...για κλειστή συνάντηση;

η συνταγή Γερολιόλιου-Σαμαρά-Μυλωνέρο(-και Καραλή) για δήθεν ενημέρωση και διαβούλευση επαναλαμβάνεται για ένα ακόμη μεγάλο αμάρτημα: παραλιακός Λεπτοκαρυάς

 

 

 

Πρόσκληση

Καλούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται έμπροσθεν της παραλιακής ζώνης της Κοινότητας Λεπτοκαρυάς, από το ύψος των Κατασκηνώσεων των Ευαγγελικών έως και το ξενοδοχείο Poseidon Palace, να παραβρεθούν την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 στις 6μμ στο Ξενοδοχείο «Ακροθαλασσιά» στη Λεπτοκαρυά, με θέμα συζήτησης το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί στην παραλιακή ζώνη.

Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου

Δημήτρης Μυλωνέρος

 

 

 

Γερολιόλιος και Μαυρίδου ανέλαβαν να νομιμοποιήσουν μία ακόμη τεράστια αμαρτία της Πιερίας, με την βοήθεια της κυβέρνησης που στηρίζουν και τους στηρίζει, μέχρι επαναχάραξης αιγιαλού. Μετά την υιοθέτηση του αιτήματος  από τον αρμόδιο υπουργό κο Βεζυρόπουλο -και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις μετά την έναρξη του έργου- καλούν μόνο τους άμεσα ενδιαφερόμενους σε συνάντηση-συζήτηση, το απόγευμα της Τετάρτης. Για το “ξεκάρφωμα” και το απαραίτητο άλλοθι, δημοσίευσαν την πρόσκληση που αφορά -κατά τα λεγόμενά τους- μερικές δεκάδες ενδιαφερομένους. Πιθανώς, γιατί “το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί στην παραλιακή ζώνη” της Λεπτοκαρυάς αφορά μόνο αυτούς και όχι τους υπόλοιπους δημότες και τον τουρισμό μας.

Και ενώ η ίδια η δημαρχία ανακοίνωσε την αποδοχή του αιτήματος επαναχάραξης από τον υπουργό στα τέλη του Ιουνίου του 2021, μέχρι στιγμής, το τι θα περιλαμβάνει η επέμβαση και πως ακριβώς θα γίνει η επαναχάραξη, παραμένει μυστικό και άγνωστο και αν παρουσιαστεί, θα παρουσιαστεί μόνο στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι γνωστό ότι πρόκειται για καρανόμιμες ιδιοκτησίες και είναι ο αιγιαλός που χρήζει επαναχάραξης και όχι τα όρια των ιδιοκτησιών αυτών, όπως αποπειράθηκε να γίνει επί δημαρχίας Δημόπουλου. Απόπειρα που τον έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, από το οποίο αποχώρησε αθώος, με τους λογικά συγκατηγορούμενούς του να καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης… Μία από τις πρώτες και μεγαλύτερες “πατάτες” Γερολιόλιου -και Μαυρίδου- ήτανη προσπάθεια να ενταχθεί έργο στην συγκεκριμένη παραλία από το Ταμείο Αλιείας, ως έγο που θα ενίσχυε… την παράκτια αλιεία. Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τους λόγους που ανακοινώθηκε και δεν ακατατέθηκε ποτέ, αν και “πέρασε” απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο…

 

 

Δεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο η από κοινού αίτηση Π.Ε. Πιερίας και Δήμου Δίου-Ολύμπου για την επαναχάραξη της παραλιακής ζώνης Λεπτοκαρυάς

 

 

Όσο για το αν η συνάντηση-συζήτηση είναι κλειστή… το ερώτημα τέθηκε σήμερα στον προσκαλούντα νομικό και αντιδήμαρχο και δεν αναμένεται να απαντηθεί, αποδεικνύοντας στην πράξη τα επιτεύγματα της δημαρχίας Γερολιόλιου σε ότι αφορά την χρηστή διοίκηση, την διαφάνεια και την ενημέρωση, ελέω αντιπολίτευσης.

Και το χειρότερο; Η πρόσκληση δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Πέμπτη, αφορά μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες -πιθανώς όχι περισσότερους από 30- και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την συγκέντρωση της Τετάρτης. Αλλά θα πάνε σίγουρα, όσοι ενημερώθηκαν… Απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι η δημαρχία διάλεξε να δημοσιεύσει την πρόσκληση, αλλά δεν έπραξε το παραμικρό για να ενημερώσει κατ’ ευθείαν τους ενδιαφερόμενους. Εκτός κι αν για την δημαρχία, οι ενδιαφερόμενοι είναι πολύ λιγότεροι…και ενημερώθηκαν.

 

Χριστός Ανέστη και Καλά Χριστούγεννα.

 

 

 

ΥΓ: για το θέμα υπήρξε και παράπονο -ως και απειλή προσφυγής αρμοδίως- από τους βασανιζόμενους απ’ τη σκόνη ιδιοκτήτες της περιοχής… για να “αγιάσει” η εκστρατεία δικαίωσής τους από Δήμο και Αντιπεριφέρεια.

 

“Εισπνεόμενη η σκόνη δημιουργεί