Όλοι έψηναν αρνιά

κι ο Κιάφας... Γερολιόλιο

και δεν ήταν και μόνος και ήταν και στο κέντρο της Βροντούς- λίγες ώρες πριν την Ανάσταση κατέρρευσε το αλαζονικότερο αφήγημα της δημαρχίας (περί ανυπαρξίας αντιπάλου στις επόμενες εκλογές)

 

 

 

 

Ο εκκωφαντικός κρότος που κατέγραψαν πολλοί στην πλατεία της Βροντούς, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, δεν ήταν από την Πρώτη Ανάσταση… ήταν από την Πρώτη Δημόσια Στήριξη και Πρώτη Σημαντική Αντίδραση στο Καθεστώς Γερολιόλιου-Σαμαρά-Φαρμάκη-Μυλωνέρου και Λοιπών Δυνάμεων. Ο εκκωφαντικός κρότος συμπληρώθηκε από την κατάρρευση του πιο ακραίου γερολιολικού αφηγήματος: στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα έχουμε αντίπαλο μόνο την καθιερωμένη υποψηφιότητα του ΚΚΕ.

Τα νέα έγιναν γνωστά με την αρμόζουσα ταχύτητα και δεν χρειάστηκε η όποια δημοσίευση για να διαπεράσει ο πανικός την διοικούσα παράταξη, από την κορυφή ως τα υπάκουα “θυμιατήρια”. Μερικές ώρες αργότερα “έπεσαν” και τα πρώτα τηλέφωνα: “να διαψεύσεις ότι η Γη κινείται”…

Το πλέον ακραίο και αλαζονικό αφήγημα της δημαρχίας Γερολιόλιου, ότι η παράταξη δεν θα έχει αντίπαλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές που διακίνησαν πρόσφατα ο πολιτικός νους της παράταξης, μέσω του επικοινωνιακού γκουρού της, κατέρρευσε πλήρως, θριαμβευτικά και σε πλήρως εορταστική συγκυρία, μετατρέποντας το Πάσχα του δημάρχου σε ένα τριήμερο εκνευρισμού και σπασμωδικών κινήσεων. Στην πλατεία της Βροντούς, σε κοινή θέα, τριάντα περίπου δημότες Δίου-Ολύμπου, συγκεντρώθηκαν, συζήτησαν και κατέληξαν και στο να αποδοκιμάσουν την σημερινή διοίκηση και να δηλώσουν την στήριξή τους στον Πέτρο Κιάφα. Από τους 30 περίπου, οι περισσότεροι είναι και στελέχη της τοπικής ΔΗΜΤΟ της ΝΔ και στήριξαν και τον Δημόπουλο και τον Γερολιόλιο στην ανάδειξή τους στον δημαρχιακό θώκο και το επαχθές δημαρχιακό καθήκον, στο οποίο -και οι δύο- κατέγραψαν πτωχά αποτελέσματα και υπερβολική αλαζονεία. Η πρωτοβουλία για την πασχαλιάτικη έκπληξη προήλθε από έμπειρους αυτοδιοικητικούς της ΔΕ Δίου, γι΄ αυτό και η πλειοψηφία των παρισταμένων ήταν από την συγκεκριμένη δημοτική ενότητα, με μόνη ….νότια συμμετοχή αυτή του -εκ Πλαταμώνος ορμώμενου-, Αντώνη Ζιώγα. Παρόντες στην συνάντηση ο σημερινός πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, Γιώργος Ζκάγιας και ο προκάτοχός του, Θόδωρος Πυρόβολος και -μεταξύ άλλων- και οι Νάτσιος, Κλιτσινίκος, Γάκης, Σταφίδας, Παπαγιαννούλης, Τσακνάκης, Καραΐσκος, Τσαρέλας, Κουτσιμάνης και Παπαστεργίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ε τ Ο, οι “τριάντα της Βροντούς” κωδικοποίησαν θέσεις, απόψεις και κρίσεις σε συγκεκριμένο κείμενο και ξεκαθαρίστηκε ευθύς εξ αρχής ότι, ούτε η συγκεκριμένη συνάντηση, ούτε όσα ακολουθήσουν, θα έχουν κομματική σφραγίδα ή κομματική καθοδήγηση. Μόνη πρόθεση όλων είναι η στήριξη της επόμενης υποψηφιότητας Κιάφα για την δημαρχία Δίου-Ολύμπου.

Από το μεσημέρι της 23ης.4.2022 ως σήμερα, πολλά έχουν συμβεί στο παρασκήνιο και πολλά περισσότερα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, αφού το διαφημιστικό πυροτέχνημα της μιας κραταιάς υποψηφιότητας στην οποία προσχωρούν όλοι, ήδη έσβησε και χάθηκε. Στο προσκήνιο, ο επικεφαλής και τα στελέχη της διοικούσας ΣΥΝθεσης/Συμπολιτείας/Κίνησης Δημιουργίας θα συνεχίσουν να “σφυρίζουν κλέφτικα” και να … μην ασχολούνται με το Fb, στο οποίο ο Κιάφας δημοσίευσε τον απολογισμό της συνάντησης (υποβαθμίζοντάς την ανεξήγητα). Μέρα με τη μέρα όμως, οι παρασκηνιακές κινήσεις των αξιωματούχων του δημοτικού “Τιτανικού” στον οποίο χωρούν όλοι οι εδώ και μήνες μουγκοί, έρχονται στο φως και επιβεβαιώνουν τον πλήρη πανικό και την αυξανόμενη ανησυχία. Ήδη, οι ολοκληρωτικής φιλοσοφίας απαιτήσεις του επικεφαλής… “έφαγαν πόρτα” από πολλούς. Η συνάντηση της Βροντούς είναι ήδη λόγος για πολλές διεργασίες, ενώ ο Βαγγέλης Γερολιόλιος επιδόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο να διαφημίζει μεμονωμένες μεταγραφές, προσώπων που περιγράφουν μια εμμονή στο γνωστό, εγγυημένο σάπιο παρελθόν και τονώνουν το αίσθημα ασφάλειας όσων σ’ αυτό το παρελθόν παραμένουν προσκολλημένοι.

Σε ότι αφορά τον Κιάφα, μιλώντας στους “30 της Βροντούς” επέμεινε στο να ξεκαθαρίσει δύο θέσεις του: η κομματική ταυτότητα των οργανωτών της συνάντησης και η δική του δεν θα καθορίσουν την πορεία της υποψηφιότητας, ούτε η στήριξη των “30” στο πρόσωπό του δημιουργεί δικαιώματα στην πορεία της παράταξης που θα διεκδικήσει την δημαρχία. Κύριος άξονας της πρωτοβουλίας και της υποψηφιότητας να αποκτήσει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, διάφανη, δημοκρατική και χρηστή διοίκηση για τους δημότες και τον Δήμο, με τα συμφέροντά τους ως μόνιμη και κύρια επιδίωξη της μελλοντικής διοίκησης.

 

Η άποψη της Ε τ Ο

Δράση χωρίς αντίδραση δεν υπάρχει, ακόμη και στο κενό του διαστήματος.
Αν πράγματι μια δύναμη συσπειρώνεται σε έναν και μοναδικό φορέα, το πιθανότερο είναι σε έναν φορέα να συσπειρωθεί και ό,τι αντίθετο στη δύναμη αυτή.
Ο Κιάφας δεν ανακάλυψε τον τροχό.
Δεν έκανε κάτι πρωτόγνωρο.
Οι πρώτοι που εμφανίζονται δημόσια ως υποστηρικτές του, δεν είναι νέα, άγνωστα, άφθαρτα πρόσωπα. Προέρχονται από την μεγάλη, υπέργηρη δεξαμενή τοπικών στελεχών, από την οποία και ο Γερολιόλιος στελέχωσε και στελεχώνει την παράταξή του. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Κιάφας έχει την ευκαιρία να επιδιώξει την ανανέωση και να αποδείξει τις προθέσεις του για χρηστή, διάφανη και δημοκρατική διοίκηση, ενώ ο Γερολιόλιος έχει ήδη αποδείξει ότι όσα ισχυρίστηκε προεκλογικά, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων και σταθερά ως σήμερα, ήταν -κυριολεκτικά και πλήρως- φ ο ύ μ α ρ α. Πολύ επικερδή και πολύ συμφέροντα για πολύ λίγους φούμαρα. Όπως πάντα συμβαίνει, σε υπερθετικό βαθμό, απ’ το 2014 ως σήμερα.

Το σημαντικότερο της “συνάντησης του Μεγάλου Σαββάτου” είναι ένα: ο Κιάφας “κατεβαίνει”.
Οι προσπάθειες του σοσιαλιστή Γκρούεζα και πολλών άλλων του Γερολιόλιου να τον εκφοβίσουν και να το ξανασκεφτεί, πέτυχαν μόνο να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα με τον πλέον πανηγυρικό -για τον Κιάφα- τρόπο.

Έτσι, μέχρι στιγμής, στις επόμενες εκλογές θα έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ των:

  • Γερολιόλιου
  • Κιάφα
  • “Λαϊκή Συσπείρωση” και
  • Φαρμάκη, αφού -κατά πως φαίνεται- ο Στέργιος έχει ήδη επιλέξει την κάθοδο με παράταξή του και όχι την προσχώρηση στην ΣΥΝθεση ΙΙ.

Τέσσερις επιλογές ήδη.
Pas mal –που λέμε και στην Πιερία-.
Αν δε ο ένστολος και ο αντιπρόεδρος καταλήξουν να κατέλθουν… οι υποψηφιότητές τους πλήττουν κυρίως την επιδίωξη Γερολιόλιου.

Καλή ψήφο.
Και Καλή Πεντηκοστή.-

 

 

update

To highlight της συνάντησης του Μεγάλου Σαββάτου

Κορυφαίος αυτοδιοκητικός παράγοντας της ΔΕ Δίου-Ολύμπου, συμμετείχε στην συνάντηση -στην οποία δεν είχε κληθεί αρχικά- ζητώντας το από τον Κιάφα, του οποίου δηλώνει φίλος. Αφού συμμετείχε, αφού δεν αντέδρασε σε τίποτα απ’ όσα συνέβησαν και λέχθηκαν στη συνάντηση και μόνο αφού δημοσιοποιήθηκαν τα της συνάντησης -και με φωτογραφίες- ο κορυφαίος παράγων, πάντα μέσω του Fb, εξερράγη και έπιασε να καταγγέλλει ότι “συγκεκριμένα άτομα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιες καταστάσεις για την συγκέντρωση που έγινε το Μ.Σαββατο του Συνδυασμού Προοπτική του Πέτρου Κιάφα.”. Διευκρίνισε δε ότι πήγε ως φίλος και μόνο ο ίδιος αποφασίζει με ποιον θα είναι υποψήφιος “στης προσεχείς δημοτικές εκλογές”. Στη συνάντηση κανένα θέμα υποψηφιοτήτων δεν τέθηκε, από κανέναν. Και ενώ συγκεκριμένα άτομα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν …κάποιες καταστάσεις, τα συγκεκριμένα άτομα παραμένουν άγνωστα μαζί με τις προθέσεις τους, ενώ ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας της ΔΕ Δίου έφτασε να τα καταγγέλλει δημόσια.

Στη φωτογραφία, ο κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας (της ΔΕ Δίου) που θα αποφασίσει μόνος και μόνο αυτός, με ποιον θα είναι υποψήφιος “στης προσεχείς δημοτικές εκλογές”. Γιατί -κατά τα λεγόμενά του- θα είναι υποψήφιος, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα με ποιον θα είναι.

 

 

Τα της συνάντησης όπως τα δημοσίευσε ο Πέτρος Κιάφας