ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “LIVE” ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

παράπονο αναγνώστη-δημότη

 

 

Από αναγνώστη -του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στην Ε τ Ο- λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα με παράπονα για την ποιότητα της live αναμετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου μας, μέσω Ίντερνετ:

 

Θέμα: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ “LIVE” ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σώμα μηνύματος:
Καλησπέρα Ε-τ-Ο !
Η μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδεται live αλλά και on-demand στο YouTube, για όσους δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν στην αίθουσα που διαδραματίζεται… όμως η ακουστική ποιότητα είναι επιεικώς απαράδεκτη (εν έτει 2022!!)
Εδώ θα ήθελα ένα άρθρο μπας και κινητοποιηθούν κάποιοι στο Δήμο και αναβαθμίσουν τις υποδομές για να μπορούμε να παρακολουθούμε τα δημοτικά συμβούλια. Άλλως, ας επιστρέψουν στις On-line συνεδριάσεις που εκεί, τουλάχιστον, μπορούσες να τα ακούσεις όλα και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα…
Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν αναδεικνύατε το θέμα!

Ευχαριστώ θερμά

Δημότης Δίου-Ολύμπου

 

 

Αγαπητέ αναγνώστη, το θέμα απασχόλησε την Ε τ Ο και δημόσια και …off the record.

Οι αναμεταδόσεις των τηλεσυνεδριάσεων ήταν και αυτές εξίσου προβληματικές, ειδικά οι μικτές, αυτές οι λίγες δηλαδή που έγιναν και με ζωντανή παρουσία και με συμμετοχή από κάμερα. Αλλά και οι πλήρως ζωντανές, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπήρξαν προβλήματα τεράστια που θα μπορούσαν να μην υπάρχουν καν, αν πχ οι αρμόδιοι του Δήμου είχαν επιβάλλει την χρήση ακουστικού στους μετέχοντες στις τηλεσυνεδριάσεις. Υπήρξε και τηλεσυνεδρίαση και μικτή συνεδρίαση που η καταγραφή του ήχου ήταν απαγορευτική και έτσι, απ’ αυτές τις συνεδριάσεις, δεν βγήκε κάποιο ρεπορτάζ ή αν βγήκε είχε εξαιρετικά προβληματικό ήχο.

Όλα αυτά και τα έχει επισημάνει η Ε τ Ο, αλλά και συνεχίζει να προσπαθεί να τα ξεπερνά. Κυρίως με την βιντεοσκόπηση με δικά της μέσα και κάμερες, στις ζωντανές -τουλάχιστον- συνεδριάσεις. Σ’ όλες τις άλλες, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα βελτίωσης. Έτσι, τα αποσπάσματα βίντεο που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ της απ’ τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι από δική της κάμερα. Στους αρμόδιους πάντως και επεσήμανε η Ε τ Ο τα προβλήματα και -πολύ ταπεινά- υπέδειξε και εφικτές λύσεις. Πχ η κάμερα που αναμεταδίδει τις συνεδριάσεις και είναι πια μόνιμα τοποθετημένη στο χώρο, δεν είναι κάμερα για παρόμοια χρήση, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ μια μέση κάμερα ασφαλείας/χώρου που -φυσικά- δεν έχει καμία ιδιαίτερη, αλλά απαραίτητη, απόδοση σχετική με τον ήχο. Εξίσου δυστυχώς, με τα ίδια λεφτά ή και λιγότερα, υπάρχουν επιλογές στην αγορά που εξασφαλίζουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Και ως κάμερες ειδικές για live streaming διευκολύνουν και τον χειριστή τους, σημαντική παράμετρος και αυτή (πχ στην τελευταία συνεδρίαση, η ζωντανή αναμετάδοση “έχασε” την αρχική ενημέρωση του δημάρχου προς το σώμα που κατέγραψαν όμως οι κάμερες που βιντεοσκοπούσαν ζωντανά την συνεδρίαση).

Μόλις της δοθεί η -οικονομική- δυνατότητα, η Ε τ Ο θα αναμεταδίδει -ζωντανά-, με δικά της μέσα, την συνεδρίαση, αλλά και άλλα σημαντικά γεγονότα του τόπου μας. Και μόνο με ένα μέσο smart phone και μια 3g σύνδεση μπορεί ο καθένας σήμερα να streamάρει στο Διαδίκτυο, αλλά χωρίς την απαραίτητη ποιότητα, όλα αυτά είναι δώρο άδωρο. Και η ποιότητα είναι μόνιμη έννοια της Ε τ Ο. Γι’ αυτό και ποτέ ως σήμερα δεν προσχώρησε στην κατηγορία “δημοσιογραφία του κινητού” και στην άποψη “τζάμπα, φτηνά και εύκολα, πολλοί θα δούνε και ελάχιστοι θα καταλάβουνε”.

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

ΓΤ