αν το τολμήσεις… μην καλέσεις άλλο Μέσο να σε φωτογραφίσει, η Ε τ Ο θα βγάλει τις καλύτερες φωτογραφίες
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, ο δήμαρχός μας Βαγγέλης Γερολιόλιος ευχήθηκε να είναι μια καλή -τουριστικά- καλοκαιρινή σαιζόν αυτή που μόλις άρχισε και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος μας -και η Αντιπεριφέρεια- προβάλλουν επαρκώς το τουριστικό μας προϊόν. Απαντώντας σε ερωτήσεις διαβεβαίωσε ότι τα νερά μας είναι ασφαλή και καθαρά, το αποδεικνύουν οι 20 μετρήσεις το χρόνο και οι Γαλάζιες Σημαίες, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ όταν μιλάμε για επικίνδυνες κηλίδες και μπορεί -στο μέλλον- να αναλύσουμε τις μυστήριες κηλίδες. Σήμερα, στο νέο τμήμα της παραλίας-προκυμαίας του Πλαταμώνα, εμφανίστηκαν οι μυστήριες, αγνώστου σύστασης και προέλευσης κηλίδες. Και φωτογραφήθηκαν. Οι κηλίδες που είναι ακίνδυνες και ασφαλείς και καλό είναι να μην προβάλλουμε γιατί είναι “σα να πυροβολούμε τα πόδια μας…”
Το αφήγημα ότι η ενασχόληση με τις κηλίδες είναι ανεύθυνη συμπεριφορά που μπορεί και να μας εκθέσουν στα μάτια των πελατών μας, πιθανώς είναι ικανό να απαντήσει και στις ανησυχίες των πελατών μας, αν και αυτοί τις αντικρίσουν με τα μάτια τους, εν μέσω θέρους. Το ίδιο αφήγημα επιβάλλει στους άρχοντές μας να κολυμπήσουν και να φωτογραφηθούν σε νερά με τις κηλίδες παρούσες, πριν ή μετά … την θερμοκρασιακή αναστροφή.
Σίγουρο παραμένει ένα: οι άρχοντές μας επικαλούνται πολλά, επιτίθενται σε όσους ασχολούνται με τις κηλίδες και -για κάποιον παράξενο λόγο- δεν τολμούν να αναλύσουν την σύσταση των κηλίδων αυτών και να ξέρουμε με βεβαιότητα αν πρέπει ή δεν πρέπει να ανησυχούμε. Κι αν τα λεφτά μας για τα fam trip πάνε χαμένα και δίνονται για την προσωπική τους εικόνα και όχι για την εξασφάλιση του τουρισμού μας.-
ΥΓ: από τον Ιανουάριο, η Ε τ Ο επεσήμανε την ανάγκη να αναλυθεί η σύσταση των κηλίδων που μας απασχολούν τα δύο τελευταία χρόνια, περισσότερο από πριν. Όχι γενικά το νερό της θάλασσάς μας από κάποιο άσχετο -πιθανώς- σημείο, αλλά η σύσταση των ίδιων των κηλίδων. Αν είχε συμβεί και το αποτέλεσμα ήταν “ροκανίδι”, δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη, ουτε ευκαιρία συζήτησης και προβληματισμού. Αν η ανάλυση, με εγγυημένη και αδιάβλητη διαδιακασία, έδειχνε “ανθρώπινα λύματα”… θα είχαν μεσολαβήσει πέντε μήνες προσπαθειών λύσης του προβλήματος, τουλάχιστον. Και δεν θα συνεχίζαμε να λέμε ανέξοδα και στο σκοτάδι…
ΥΓ2: το ερώτημα του τίτλου δεν είναι αστεϊσμός. Στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, τότε πρόεδρος του ΟΥΘ, θέλοντας να αποδείξει ότι ο βιολογικός της πόλης λειτουργούσε άψογα και είχε ήδη αλλάξει την κατάσταση στον Θερμαϊκό, στην παλιά και την νέα παραλία της πόλης, κάλεσε δημοσιογράφο να τον απαθανατίσει να βουτάει στη θάλασσα, μπροστά ατο “Μακεδονία Παλλάς”…