Κι αυτό τι είναι;;;

πράσινο σημείο;;;;

περί πρώτης φοράς θέμα, απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

 

 

 

 

Θέματα καθαριότητας και πρόληψης ειδικά των πυρκαγιών τέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας από την αντιπολίτευση και στις επισημάνσεις ανέλαβε να απαντήσει, όχι ο παρών στη συνεδρίαση, αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Συντήρησης Πρασίνου, Γεώργιος Καραλής, αλλά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κωνσταντίνος Κουριάτης.

Απαντώντας στις ανησυχίες των κ. Κουρίτα και Νούλα, ο κος Κουριάτης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος διαθέτει φορτηγό με κατάλληλες δυνατότητες και δεν υπάρχουν πουθενά ξερά χόρτα και κορμοί δέντρων και άλλα παρόμοια και επικίνδυνα υλικά.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η Ε τ Ο αποτυπώνεται ένα σημείο του Δήμου μας -στην τουριστική του περιοχή, στο παράδρομο της Λεπτοκαρυάς- που παραδοσιακά συγκεντρώνονται κλαδέματα και ξερά χόρτα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δηλαδή όχι για πρώτη φορά. Πιθανώς, το συνεργείο που περιέγραψε ο κος Κουριάτης έχει ως αντικείμενο “τις πρώτες φορές” και νέα σημεία παράνομης και επικίνδυνης απόθεσης τέτοιων υλικών. Γιατί πατροπαράδοτα σημεία απόθεσης -σαν αυτό της φωτογραφίας- υπάρχουν πολλά και …ευημερούν.