Πάει να “τριτώσει” ο πρόεδρος

καταργείτε το πλαφόν

με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών σε νομοσχέδιο Γεωργιάδη που ψηφίζεται απόψε

 

 

 

 

Η μακρά συζήτηση και οι παλινωδίες για τις θητείες των προέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας και της διατήρησης ή της κατάργησης του πλαφόν των δύο συνεχόμενων θητειών που τροφοδότησαν συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, σε όλη την διάρκεια του 2022, τερματίστηκαν σήμερα δια στόματος Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσίασε σήμερα στη Βουλή τις τροπολογίες που κατατέθηκαν με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την “Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης” και μία απ’ αυτές αφορούσε ακριβώς αυτό το θέμα. Το πλαφόν καταργείτε, χωρίς να τεθεί κανένα νέο όριο και όπως χαρακτηριστικά επισήμανε οι υποψήφιοι θα μπορούν να είναι πρόεδροι, όσο τους ψηφίζει το εκλεκτορικό σώμα.

Η κατάργηση του πλαφόν απαντά αυτόματα και στο ερώτημα αν ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου θα διεκδικήσει για τρίτη φορά την προεδρία του Επιμελητηρίου Πιερίας. Σε δήλωσή του στην Ε τ Ο, ο κος Χατζηχριστοδούλου το επιβεβαίωσε λακωνικά, αρκούμενος στο “φυσικά και θα είμαι υποψήφιος”…