Οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

στην Πιερία

γιατί “κατεβαίνουν” – τι δήλωσαν στην Ε τ Ο

 

 

 

 

 

Η σχεδόν επίσημη και σχεδόν πλήρης ανακήρυξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πιερία, “έβγαλε ειδήσεις” παρά την γενική αίσθηση ότι όλα ήταν γνωστά ήδη: ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής των εκλογών του 2015, Ζήσης Ζάννας, επανακάμπτει και είναι υποψήφιος, οι υποψηφιότητες Γκούνα και Χαϊλατζίδου επιβεβαιώθηκαν, ο Ζαρώτης είναι τελικά υποψήφιος, η υποψηφιότητα της Μπέττυ Σκούφα ήταν δεδομένη και η έκτη θέση υποψηφίου παραμένει κενή και θα συμπληρωθεί πιθανότατα από γυναίκα υποψήφιο και φαβορί είναι -εδώ και λίγο καιρό- η απ’ το ΠΑΣΟΚ προερχόμενη και εκ Λιτοχώρου ορμώμενη Γεωργία Παπαδημητρίου. Σήμερα το απόγευμα, ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Δημήτρης Ζησιμόπουλος, απέσυρε -με δήλωσή του- την υποψηφιότητά του, οπότε η υποψηφιότητα της Παπαδημητρίου θεωρείται σίγουρη.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πιερία έχουν ήδη από χθες σπεύσει να εγκαινιάσουν τον προεκλογικό τους αγώνα με δημοσιεύσεις και δηλώσεις, ενώ η απόφαση για τα ψηφοδέλτια του κόμματος αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα εντός των ημερών, οπότε και θα συμπληρωθεί το περίπου 25% των υποψηφιοτήτων, σε όλη την Ε Ελλάδα που δεν έγινε γνωστό χθες. Όλα αυτά ενώ στο προσκήνιο και την κεντρική σκηνή αυξάνονται οι αποκαλύψεις για σοβαρή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση και τα στελέχη της, η έρευνα για τις παρακολουθήσεις δεν μπορεί πια να επιβραδύνεται και οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δίνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ σημαντικό προβάδισμα -ως και 10 μονάδες- ενώ -ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω- η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια και οι οφειλές απασχολούν τους Έλληνες όσο ποτέ, χωρίς μια ορατή διέξοδο-λύση προερχόμενη από την κυβέρνηση.

 

 

 

 

 

Δήλωση Δημήτρη Ζησιμόπουλου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με την παρούσα, δηλώνω ότι αποσύρω την αίτηση υποψηφιότητάς μου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας προς διευκόλυνση των διαδικασιών συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου Πιερίας.

Παραμένω ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας και συνεχίζω να εργάζομαι από τον Τομέα Υγείας και τον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής όπου ανήκω αλλά και σε όποια άλλη θέση μου ζητηθεί. Και οι ανάγκες είναι πολλές. Ως στρατιωτικός γνωρίζω ότι σε μια μάχη όλοι είναι απαραίτητοι.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που πιστεύουν σε εμένα και ήθελαν να με στηρίξουν σε αυτό το εγχείρημα και τους ζητώ να συνεχίσουν να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επίτευξη της «δικαιοσύνης παντού» για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους έναν καλό και τίμιο αγώνα.

Με τιμή,

 Δημήτρης Ζησιμόπουλος
Αξ/κος ΠΝ εα –  Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνης

 

 

 

Δήλωση
Του υποψηφίου βουλευτή
του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.Πιερίας
ΓΚΟΥΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΣΑΚΗ) του ΣΩΤΗΡΊΟΥ

Ευχαριστώ τον Πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος ως και τα μέλη των υπολοίπων κομματικών οργάνων, για την τιμή  που μου έκαναν να με συστρατεύσουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Νομό Πιερίας για τις επικείμενες εκλογές.

Η συστράτευση αυτή αποτελεί σταθμό για την ζωή μου στον χώρο της Αριστεράς.

Στρατεύομαι και διαβεβαιώνω όλους τους πολίτες της Πιερίας ότι θα σταθώ αντάξιος των προσδοκιών τους.

Πολιτεύομαι στα πλαίσια της Δημοκρατικής αντίληψης με βασική αρχή τη διακήρυξη του Προέδρου μας «ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΠΑΝΤΟΎ».

Εύχομαι παράλληλα, σε όλους τους συνυποψηφίους του κόμματός μου και των άλλων κομμάτων, έναν αγώνα που κριτήριό του να είναι ο ΄΄πολιτικός πολιτισμός΄΄.

Αυτή την ώρα η Πατρίδα μας, η Πιερία μας έχει ανάγκη την ψήφο όλων μας,  η οποία θα προσδιορίσει το μέλλον μας χωρίς σκοπιμότητες, αλλά με κριτήριο «όλοι μαζί για όλους »!!!

Διεκδικούμε ΜΑΖΙ την Πιερία…

  • Της νέας γενιάς.
  • Της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
  • Των επιστημόνων.
  • Των επαγγελματιών.
  • Των αγροτών.
  • Της γυναίκας.

Συμπολίτες μου, σας καλώ όλους σε αυτόν τον αγώνα της Δημοκρατίας να συστρατευθούμε όλοι μαζί για να πάμε μπροστά την Ελλάδα με προκοπή και δικαιοσύνη.

Όχι άλλος κοινωνικός εμπαιγμός.

Όλοι μαζί να φέρουμε την αλλαγή.

Σας ευχαριστώ όλους για την αμέριστη εμπιστοσύνη.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

 

Αθανάσιος (Σάκης) Γκούνας
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Νομού Πιερίας
Μέλος Κ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λέκτορας Καθηγητής ΔΙ.ΠΑ.E.

 

 

 

Κατερίνη, 20/02/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Δηλώνω παρών στην κρίσιμη μάχη!

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, για δημοκρατική συστράτευση απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη. Η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι κίνδυνος για το μέλλον του τόπου.

Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικές με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Προστασία δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, αντιμετώπιση ακρίβειας και αισχροκέρδειας, στήριξη των συνταξιούχων, της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των αγροτών και των ανέργων είναι προτεραιότητες της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για άμεση προσφυγή στις κάλπες και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος. Δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών θα υπάρξει με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Να γίνει και η Πιερία πρωταγωνιστής στη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα!

Η δημοκρατία θα νικήσει!

Δικαιοσύνη παντού!

 

ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ
π. Βουλευτής Πιερίας,
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

 

Στην πρώτη γραμμή μαζί
Για να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την ανεργία και το άδικο
Ούτε και με τον δημογραφικό μαρασμό της Πιερίας
Για να ανακόψουμε τη μετανάστευση των νέων
Για να μπορούμε να ζούμε και να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς στην Πιερία χωρίς παρακάλια
Για την πολιτική αλλαγή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Τιμή μου να δώσω τη μάχη των επικείμενων εκλογών από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή μαζί με όλους εσάς και ευχαριστώ από καρδιάς με πλήρη επίγνωση της ευθύνης.
Καλή δύναμη σε όλους τους συνυποψηφίους, τα μέλη και φίλους του κόμματος και σε όλους όσοι αγωνιούν και αγωνίζονται για το μέλλον του τόπου!
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

 

Aνακοίνωση υποψηφιότητας

Ξεκινάμε αυτόν τον αγώνα μαζί!

Ανακοινώνω -και επίσημα πλέον- ότι θα είμαι υποψήφια βουλεύτρια Πιερίας στις επερχόμενες εκλογές. Αποδέχτηκα την πρόταση συντρόφων μου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φίλων να βγω μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, για να διώξουμε την κυβέρνηση της αισχροκέρδειας, των υποκλοπών και των σκανδάλων.

Γνωριζόμαστε χρόνια. Βρεθήκαμε μαζί στους κοινωνικούς αγώνες να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια πιο δίκαιη Ελλάδα. Βρεθήκαμε στους Συλλόγους Γονέων να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας και όλων των μαθητών. Βρεθήκαμε στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο για όλους. Βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης να αναδεικνύουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας και να καταγγέλλουμε φαινόμενα κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος. Βρεθήκαμε στο κίνημα για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού για τις γυναίκες της Πιερίας στο Νοσοκομείο μας, και τα καταφέραμε. Βρεθήκαμε μαζί στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης να κρατάμε την κοινωνία μας όρθια στα δύσκολα. Βρισκόμαστε στο δρόμο, στη γειτονιά, στην παραλία, στο σούπερ μάρκετ, να συζητάμε για τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε και να ψάχνουμε πώς θα τη βελτιώσουμε.

Σε αυτές τις αγωνίες και σε αυτούς τους καθημερινούς αγώνες θέλω να δώσω φωνή με την υποψηφιότητά μου. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στη Βουλή, για να δώσουμε μαζί λύσεις στα μικρά και στα μεγάλα, στα τοπικά και στα εθνικά.

Χρειαζόμαστε την αλλαγή! Χρειαζόμαστε μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη και τους αριθμούς. Που θα ακούει τις τοπικές κοινωνίες και θα αγωνίζεται να φέρει τη δικαιοσύνη παντού. Και χρειαζόμαστε και βουλευτές αγωνιστές, που θα μεταφέρουν τα αιτήματά σας στην Αθήνα και θα επιστρέφουν με λύσεις, όχι μόνο με φωτογραφίες.

Σε αυτήν την προσπάθεια σας θέλω μαζί μου! Γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Η αλλαγή είναι στο χέρι όλων μας!

Χαϊλατζίδου Γνωσούλα