Σ’χωρεμένα (κάβα για το 2024)

και πάνω απ΄ όλα τα έθιμα

 

 

 

Η δημόσια -στο Fb- συζήτηση,
ο προβληματισμός και ο απολογισμός
συμφωνούντων και διαφωνούντων Λιτοχωριτών
για το τριήμερο της Αποκριάς και …

 

🪁📍Καλημέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν γίνανε φέτος, οργανωμένα, τα Κούλουμα στο Ξηροκάμπι του Λιτοχώρου. Ένα έθιμο που μετρούσε πάνω από 25 χρόνια και έδινε χαρά σε ντόπιους και φιλοξενούμενους, μικρούς και μεγάλους. 🪁🪁🪁

 

Matina Dotsiou

Δεν εγινε???γιατι????
Καλη σαρακοστη Στελλα μου

 

Fotoula Ioannidou

ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΆΠΟΙΟΝ…ΟΧΙ.ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ.

Maria Kouimtzi

Ολοι αυτο ρωταγανε εχτες ! Και σε ολα τα γυρω χωρια υπηρχαν τα παντα ….Και το Λιτοχωρο τιποτα ….απαραδεχτο….

 

Stella Sakkoula

Author
Maria Kouimtzi Και πολύ καλά έκαναν τα γύρω χωριά και χαίρομαι για αυτά!! Δεν μπορώ όμως να μη πω πόσο λυπήθηκα για το δικό μου χωριό…

 

Χριστινα Τσιρτσικου

Όλα τα χρόνια έβαζε ο δήμαρχος το κατι τις στα κεδρα φετος τιποτα …Ουτε τα κούλουμα δεν ξέρω γιατί

 

Dimitris Gkagkalis

Σε όλα τα γύρω χρόνια οι εκδηλώσεις γίνανε από τους τοπικούς συλλόγους ( με τη βοήθεια του Δήμου σε κάποια από αυτα).

 

ολυμπια χουτα

Οικονομία καλέ αρκετά ξοδεψαν της άλλες μέρες
Και ύστερα να μη διώξουμε τον κόσμο να πάνε να δουν και τ άλλα χωριά όλους στο λιτοχωρο θα τους κρατήσουμε!

Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν ούτε κεδρα ήδη μειώθηκαν σε δύο γειτονιές ούτε κούλουμα αρχίζουν σι…

See more

 

Δημητρης Αργυροπουλος

Admin
Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να γίνεται αυτό η εκδήλωση στο Ξηροκάμπι όπου όλα τα χρόνια είχε εκεί κάτω 100αδες άτομα και το χωριό ήταν άδειο. Η τοπική οικονομία απαιτεί και επιβάλλεται οποιαδήποτε εκδήλωση να γίνεται στον πυρήνα του χωριού όπου ζουν και εργάζονται οικογένειές και όχι οποιαδήποτε θα τορπιλίζει την οικονομική δραστηριότητα. Από τότε που έχει σταματήσει αυτή η κίνηση ο κόσμος έρχεται επάνω στο χωριό, γεμίζει τα μαγαζιά και δεν σταματά στο Ξηροκάμπι.

 

Maria Kouimtzi

Δημητρης Αργυροπουλος Δημητρη μου δεν λεμε μονο για το Ξηροκαμπι τα 2 η 3 χρονια πριν κοβιντ νομιζω το εκαναν στο θεατρακι .

 

Giasemi Ziskata

Maria Kouimtzi πρίν κόβιτ γινόταν στό πάρκο καί ήταν υπέροχα σέ αυτό τό θέμα ό δήμος ήταν απαράδεκτος.

 

Δημητρης Αργυροπουλος

Admin
Giasemi Ziskata παρόλο που μένω απέναντι μπορώ να σας πω ότι ποτέ μα ποτέ δεν το παρατήρησα.

 

Stella Sakkoula

Author
Δημητρης Αργυροπουλος Όταν γίνεται μια οργανωμένη γιορτή – έθιμο όπως τα Κούλουμα σε έναν τόπο πέρα από το οικονομική κέρδος πρέπει να δούμε και το ψυχαγωγικό των συμπολιτών μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο και όλα τα άλλα έρχονται…Από την άλλη είμαστε επαγγελματίες πάρα πολλά χρόνια και με σιγουριά θα πω ότι ο κόσμος γιόρταζε τα Κούλουμα στο ξηροκάμπι και μετά πλημμυρίζει το Λιτόχωρο και τις γύρο περιοχές από παρέες και οικογένειες που ήθελαν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το γεύμα τους. Παρ’ όλα αυτά δεν θα διαφωνήσω ως προς τον τόπο αλλά το ότι τα Κούλουμα του Λιτόχωρου φέτος δεν τα είδαμε πουθενά στον “χάρτη” και αυτό δεν φαίνεται να σε προβληματίζει!!

 

Δημητρης Αργυροπουλος

Admin

Stella Sakkoula μπορώ να πω και εγώ με σιγουριά ότι όταν γινόταν αυτές οι εκδηλώσεις στο Ξηροκάμπι,από το σύνολο όσον βρισκόταν εκεί ένα πολύ μικρό ποσοστό ανέβαινε στο Λιτόχωρο. Από ότι ξέρω και έχω δεί,

εκεί υπήρχε δωρεάν φαγητό λαγάνες κτλ από τον στρατό. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος “χορτάτος” θα έρθει στα μαγαζιά σας να τον σερβίρετε !!! Όσο για την ψυχαγωγία των συγχωριανών μας ,οι καιροί έχουν αλλάξει προ πολλού και ο καθένας επενδύει προσωπικά στην ψυχαγωγία του , δεν περιμένει καμία εκδήλωση. Άλλωστε είναι τόσες πολλές οι προτάσεις και οι επιλογές στην περιοχή,που δύσκολα κανείς δεν θα βρει κάτι να κάνει. Εμένα με ανησυχεί πιο πολύ ότι το έθιμο των κέδρων τείνει να εκλείψει, αυτό είναι το κεντρικό έθιμο του χωριού μας και όχι τα “Κούλουμα” και εκεί πρέπει να σκύψουμε.

 

Stella Sakkoula

Author
Κανένα έθιμο δεν πρέπει να εκλείψει και κανένα έθιμο δεν περισσεύει!!!

 

Stamatia Ferlia

Δημητρης Αργυροπουλος Καλή Σαρακοστή σε όλους!!!
Ήθελα να πω πραγματικά στο Λιτόχωρο είχε πολύ κόσμο.
Όμως πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης είχαν τα καταστήματά τους κλειστά.
Το Λιτόχωρο πάει σε άλλο επίπεδο
Όμως εμείς μάλλον έχουμε λεφτά
Και δεν είμαστε για δουλειά…..

 

Giasemi Ziskata

Εγώ περίμενα νά γινόταν τά κούλουμα στό πάρκο ώπος γινόταν τά τελευταία χρόνια πριν κόβιτ Καί μπορούσαν νά έχουν πρόσβαση καί νά χαρούν όλες ή ηλικίες άλλα Δυστυχώς μεγαλη απογοήτευση από όλους!

 

Voula Tsifodimou

Τοση γκρινια….δεν σας καταλαβαινω ειλικρινα…
Γιατι ολα πρεπει να γινονται στο Λιτοχωρο?
Οι μαραθωνιοι εδω…δωδεκαθεϊστες εδω….στο θεατρακι ενα σωρο εκδηλωσεις το καλοκαιρι…
ναυτικη εβδομαδα εδω….
Ας παρει και καποια αλλη κοινοτητα κατι,δεν ειναι κακο.
Ο δημαρχος ειναι Λιτοχωριτης…
δεν ειναι ΜΟΝΟ δημαρχος Λιτοχωρου ομως.

 

Dionisia Reppa

Voula Tsifodimou καλή μου γυναίκα δεν είπαμε να γίνονται όλο μόνο στο λιτοχωρο είπαμε γιατί δεν έγινε ένα έθιμο που υπήρχε χρόνια και στο λιτοχωρο

 

Dimitris Gkagkalis

Dionisia Reppa εχει δικιο η κυρια παραπανω. τι τα θελουμε τα εθιμα στο Λιτοχωρο αφου εχουμε Λιτοχωριτη δημαρχο. Ας τα καταργησουμε. 200 ετων εθιμα να τα καταργησουμε. Εμεις που μεγαλωσαμε τρεχοντας στα κεδρα αναβιωνοντας τα ολα αυτα τα χρονια παντα με την αρωγη του Δημου μαλλον χασαμε χρονο απο τα παιδικα μας χρονια! ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ… ΑΝΤΕ ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?? ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ, ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…

 

Dionisia Reppa

Dimitris Gkagkalis πες τα έτσι ακριβώς αλλά για μερικούς έχουμε δήμαρχο λιτοχωριτη και στο λιτοχωρο που σαν Δήμος δεν έκανε τίποτα ούτε λόγος έλεος θα πω και γω

 

Voula Tsifodimou

κυρια μου, θα μπορουσατε να παρετε την οικογενεια σας , τους φιλους σας και τα σαρακοστιανα σας και να κατεβειτε εκει που λετε ή στο παρκο να γιορτασετε τα κουλουμα…
Γιατι θα πρεπει να το διοργανωσει ο δημος….αυτο δεν καταλαβαινω
Υπαρχουν κι αλλες κοινοτητες στο δημο…τι δεν εχετε καταλαβει?

 

Dionisia Reppa

Στέλλα μου καλή σαρακοστη και έχεις απόλυτο δίκιο μάλλον το λιτοχωρο είναι δεδομένο στις εκλογές λέω εγώ τώρα πάντως αυτό ήταν απαρεκτο που δεν έκαναν τίποτα στο λιτοχωρο όλοι αυτό λέγανε

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΛΤΣΙΝΟΥ

Ο Δήμος πρεπει να στηριξει ολα τα χωριά .
Στο Λιτοχωρο στηριξε τις εκδηλωσεις της Παρασκευής , Σαββάτου, Κυριακής. Τη Δευτέρα έπρεπε να δουλεψουν όλα τα τοπικά μαγαζιά. Αν γινονταν εκδηλώσεις στο Ξηροκαμπι θα ανέβαιναν ελάχιστοι εδώ πάνω.Το χωριό μας τη Δευτέρα βούλιαξε κυριολεκτικά από κόσμο και αυτό ευνοησε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις ..
Καλή Σαρακοστή με υγεία και σύνεση και ας μην ειμαστε πάντα αρνητικοί!!!

 

Stella Sakkoula

Author
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΛΤΣΙΝΟΥ Η περιοχή μας είναι μεγάλη, τέτοιες μέρες γεμίζουν όλα τα καταλύματα και δεν φτάνουν! Υπάρχει χώρος για όλους και ο καθένας πρέπει να εξελίσσεται και όχι να θυσιάζεται στο βωμό των άλλων…..,αφού έτσι το θέτεις…Μίλησα για ένα έθιμο που μετράει από το 1993 και τώρα μετα τον covid περιμέναμε να το ξανά ζήσουμε. Ας μη τα πολιτικοποιούμε όλα.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΛΤΣΙΝΟΥ

Δεν είναι θέμα πολιτικοποιησης Στελλα μου. Ουτε θυσιάστηκε κάτι στο βωμό κάποιου άλλου . Αυτός που ηθελε να τηρήσει το έθιμο πήγε πεταξε τον αετο του , και μετά ανέβηκε στο χωριό. που είναι το κακό..???
3 μέρες πραγματοποιηθηκαν εκδηλώσεις από συλλόγους με την υποστήριξη του δήμου.

 

Aggelos Koutroulas

Καλησπέρα.Εγω θα πω όλα τά έθιμα που έχουμε πρέπει να τά στηρίξουμε ( κέδρα, Θεοφανία Μ.Παρασκευη, μαραθώνιοι ….(αλλά θέλει πλάνο οργάνωση προσπάθεια από όλους…).

 

Stella Sakkoula

Author
Aggelos Koutroulas Συμφωνώ απόλυτα!

 

Andronikos Varagkas

Δυστυχώς το κέντρο του Δήμου μας,το Λιτόχωρο απείχε εντελώς από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που θα έπρεπε να το πλαισιώνουν τούτες τις μέρες..! Επιεικώς απαράδεκτο από τους ιθύνοντες του Δήμου! Ό,τι έγινε επήλθε από ιδιωτική πρωτοβουλία και μόνο…Είναι πραγματικά ντροπή σε ένα τόσο φημισμένο και όμορφο μέρος που κατακλύζεται από επισκέπτες όλο τον χρόνο,να μην υπάρχουν οι αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα προσφέρουν στιγμές χαράς και διασκέδασης σε όλο τον κόσμο που πραγματικά το έχει ανάγκη,μετά από 3 χρόνια απουσίας!
Να σημειωθεί πως δεν έχουμε κάτι με τα γύρω χωριά..Ίσα ίσα χαιρόμαστε για την πρόοδο και την προβολή τους,μιας και πλέον είμαστε συνδημότες.!

 

Olympia Dadouli

Ο νεοσύστατος οργανισμός πολιτισμού και αθλητισμού (ΟΠΑΔΔΟ)κάλυψε αυτή τη φορά μόνο την ηχητική εγκατάσταση των παρελάσεων σε όλα τα χωριά του Δήμου. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε χωριό έγιναν κυρίως από τους εκάστοτε πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνεργασία τοπικών κοινοτήτων.
Θεωρώ πως όλα τα έθιμα και οι παραδόσεις του Λιτοχώρου πρέπει να τηρούνται για το καλό του τόπου. Καλό όμως είναι να γίνονται και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα με τη συνεργασία του Δήμου, των πολιτιστικών συλλόγων και των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Πολύ σύντομα προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο ΟΠΑΔΔΟ μαζι με τους παραπάνω φορείς.

 

Λενα Ρηγοπουλου

Olympia Dadouli ο ΠΟΛ Θα συμμετείχε στα δρώμενα του δήμου αν έκαναν κάτι για τα κούλουμα αλλά η απάντηση ήταν αρνητική!!

 

Olympia Dadouli

Λενα Ρηγοπουλου δεν υπήρξε καμία αιχμή προς τον π.ο.λ , που ξέρεις πόσο αγαπώ. Εγώ επεσήμανα μια κατάσταση και μόνο. Γνωρίζω ότι δεν σας ζητήθηκε η συμμετοχή.Ειμαι σιγουρη όμως κι εύχομαι σε μια αγαστή συνεργασία σε μελλοντικές δράσεις .

 

Λενα Ρηγοπουλου

Olympia Dadouli το ξέρεις ότι ο ΠΟΛ είναι πρόθυμος για ότι του ζητηθεί!!

 

Vicky Eleftheriou

Δεν ήμουν στο χωριό αυτές τις μέρες, αλλά λίγο πολύ έμαθα τα νέα. Δυστυχώς το έθιμο των κεδρων το κράτησαν μόνο δύο γειτονιές……πραγματικά πολύ λυπηρό. Νομίζω πως είναι μία σύμπραξη πραγμάτων, μπορεί να μην διαθέτουν πλέον πόρους για στήριξη και τα παιδιά να αδιαφορούν……ελπίζω να κινητοποιηθουν περισσότεροι άνθρωποι από εδώ και στο εξής και από την επόμενη χρονιά να δούμε εικόνες από τα παλιά. Με αυτές τις αναμνήσεις μεγαλώσαμε. Εγώ έχω φίλους Αθηναίους και Θεσσαλονικεις που έχουν βρεθεί στο Λιτόχωρο απόκριες και ακόμη το θυμούνται ως το καλύτερο τριήμερο!Με παρακαλανε να το επαναλάβουμε……Ελπίζω να υπάρξει εθελοντισμός, να υπάρξουν χορηγοί και ίσως κινητοποίηση των νεότερων από τους παλιότερους. Καλή Σαρακοστή ❤

 

Eleni Nerantzopoulou

Καλη Σαρακοστη Στελλα μου! Μετα τον κοβιντ αλλαξαν πολλα σιγα σιγα αρχικα ματαιωθηκαν καποιοι θεσμοι πολλων ετων και μεσα σε δυο χρονια καταργηθηκαν…. δυστηχως 😥

 

Voula Tsiatsiou

Σαν παραμύθι θα τα λέμε στα παιδιά μας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας

 

Yannis Papazacharias

Olympia Dadouli πολύ ωραία. Αναμένουμε τις προτάσεις και τις κινήσεις του ΟΠΑΔΔΟ για την αναβίωση του εθίμου των κέδρων

… και το δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου για το ίδιο θέμα

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Επισκέπτες από την Πιερία και ολόκληρη την Ελλάδα γιόρτασαν Αποκριά και Κούλουμα στον Όλυμπο

Επισκέπτες από την Πιερία και από όλη την Ελλάδα γιόρτασαν το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου 2023 την Αποκριά και τα Κούλουμα στον Όλυμπο. Ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου (Ο.Π.Α.Δ.Δ.Ο.) μαζί με πολιτιστικούς και ορειβατικούς συλλόγους, καθώς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Δήμου διοργάνωσαν μία σειρά εκδηλώσεων, με καρναβαλική διάθεση, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και πέταγμα του χαρταετού στο φώς του Ολύμπου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 24/02 με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στην κεντρική λεωφόρο του Λιτοχώρου. Τη σκυτάλη πήραν το μεσημέρι του Σαββάτου 25/02 οι μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Λιτοχώρου για την “Μεγάλη παρέλαση των Μικρών καρναβαλιστών”. Η γιορτή κορυφώθηκε το ίδιο απόγευμα με το μεγάλο παιδικό πάρτυ με ανιματέρ, στο χώρο του ανοιχτού θεάτρου του πάρκου Λιτοχώρου.

Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε και στον Πλαταμώνα το απόγευμα της Κυριακής 26/02, υπό τους ήχους μουσικής από dj, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα.

To βράδυ της Κυριακή αναβίωσε σε πολλές κοινότητες του Δήμου το κάψιμο των κέδρων-άναμμα της “Τσαγκάλας”. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Υπό τους ήχους μουσικής, παραδοσιακών χορών και των καθιερωμένων για την ημέρα σκοπτικών τραγουδιών έγινε το άναμμα στις κοινότητες:
– Λεπτοκαρυάς (διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Ορφέας” Λεπτοκαρυάς, με την υποστήριξη της Πνευματικής Κίνησης Λεπτοκαρυάς).
– Λιτοχώρου (με την υποστήριξη της Κοινότητας Λιτοχώρου).
– Σκοτίνας (διοργάνωση: Πνευματική Κίνηση Σκοτίνας).
– Νέου Παντελεήμονα (διοργάνωση: Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Παντελεήμονα).
– Πλαταμώνα (διοργάνωση: Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα).

Στο Δίον, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν την Κυριακή, το άναμμα των “Φανών” στα σημεία “Αλεξικέραυνο” και “Παληογιάννη”, που είχε προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δίου “Ολύμπιος Ζευς”, μεταφέρθηκε για το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, το οποίο και παρακολούθησε πλήθος κόσμου, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Προηγήθηκε το γαϊτανάκι που έπλεξαν χορεύοντας μικροί μαθητές και το εντυπωσιακό πέταγμα του αερόστατου στην κεντρική πλατεία (διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Δίου «Ολύμπιος Ζευς»).

Εκτός του πετάγματος των χαρταετών η Καθαρά Δευτέρα περιελάμβανε και την προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων, φασολάδας, λαγάνας, χαλβά, ταραμά και σαρδέλας. Πιο συγκεκριμένα στα σημεία Άγιοι Απόστολοι, σε υψόμετρο 320μ, από τον ΕΟΣ Βροντούς, και Άγιος Βασίλειος, σε υψόμετρο 220μ, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρίτσας «Όλυμπος».

Επίσης:
– στη Λεπτοκαρυά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ορφέας» Λεπτοκαρυάς και την υποστήριξη της Πνευματικής Κίνησης Λεπτοκαρυάς.
– στο Νέο Παντελεήμονα από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ν. Παντελεήμονα, και
– στον Πλαταμώνα από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Δήμου πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου στη Λεπτοκαρυά. Ως είθισται, η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών κάθε ηλικίας έγινε ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας 27/02, μεταφέροντας την απόλυτη αίσθηση του καρναβαλιού στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοινότητας.

Λίγο πιο νότια, η Καθαρά Δευτέρα στους Νέους Πόρους περιελάμβανε ένα μεγάλο παιδικό πάρτυ στην πλατεία με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή ανιματέρ. Δεν έλειψε η προσφορά φασολάδας και σαρακοστιανών εδεσμάτων, η παρουσίαση χορών από τα τμήματα παραδοσιακού χορού και χορού χιπ-χοπ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Πόρων, καθώς και το παραδοσιακό άναμμα της “Τσαγκάλας” (οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πόρων).

Με την πληρότητα των ξενοδοχείων να είχε ξεπεράσει το 90%, ξενοδόχοι και επαγγελματίες της εστίασης εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την επιτυχή ολοκλήρωση του τετραήμερου εορτασμού της Αποκριάς και των Κούλουμων στον Όλυμπο.