Με την ευθύνη της συνδιοίκησης

και την βούλα της προέδρου

όχι απλώς υποβάθμιση, αλλά πλήρης καταρράκωση και αυτοεξευτελισμός

 

 

 

 

Υπήρξαν στο παρελθόν και θα υπάρξουν και στο μέλλον, διπλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Δηλαδή, δύο συνεδριάσεις σε μια μέρα, συνεχόμενες, αλλά διαφορετικές, συνήθως μία τακτική και μία ειδική. Δεν μπορούν να συγχωνευθούν σε μία, πρέπει να είναι χωριστές. Και είναι. Κι έχει συμβεί πολλές φορές ήδη, να έχει καθορισθεί η μία μετά την άλλη και όταν η πρώτη διήρκεσε περισσότερο και κόντεψε να φτάσει η στιγμή της καθορισμένης έναρξης της άλλης, να διακοπεί η πρώτη συνεδρίαση, να ξεκινήσει η δεύτερη, να διακοπεί και να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης. Και η διαδικασία αυτή έγινε στο παρλθόν και θα γίνει κι όσες φορές χρειαστεί στο μέλλον, γιατί οι συνεδριάσεις πρέπει να αρχίζουν στην ώρα τους και αφού υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία.

Όλα αυτά δεν γίνονται για να μπερδευόμαστε και για “να ‘χουμε να λέμε”, αλλά για να εφαρμόζονται οι σχετικοί νόμοι. Οι νόμοι που καθορίζουν τα της συνεδρίασης, της απαρτίας, της ώρας και μέρας και του τόπου συνεδρίασης και όλων των σχετικών. Πχ, μια συνεδρίαση πρέπει να αρχίζει την καθορισμένη και γνωστή ώρα. Και η διαδικασία ξεκινά πάντα με την καταγραφή παρόντων και απόντων και την διαπίστωση απαρτίας.

Σε ότι αφορά τα θεσμικά θέματα και την εφαρμογή των νόμων, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας καθυστέρησης δύο λεπτών ή δύο ωρών. Και η τυπικότητα δεν πρέπει να φτάνει να γίνεται θέμα ουσίας η καθυστέρηση δύο λεπτών, αλλά μια σημαντική καθυστέρηση ή μια επαναλαμβανόμενη, μια καθυστέρηση που μετατρέπει το 6 σε 6.30 δεν μπορεί να παραβλέπεται. Και γιατί η τυπικότητα είναι και θέμα χρόνου ανεξαρτήτως πραγματικής διάρκειας, αλλά κυρίως γιατί τα θέματα πολιτικής και εφαρμογής των νόμων είναι απόλυτης εφαρμογής και όχι … “πέντε πάνω-πέντε κάτω” και κατά πως βολεύεται ο όποιος παραβάτης…

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας ήταν εικόνα απόλυτης ανευθυνότητας, χειροπιαστής απαξίωσης του θεσμού της αυτοδιοίκησής μας, προσβολής όλων των διοικούμενων και αυτογελοιοποίησης της οικουμενικής διοίκησης που καθορίζει τη ζωή μας κοντά τέσσερα χρόνια τώρα και επιθυμεί σφόδρα να εξακολουθήσει να το κάνει για τέσσερα ακόμη.

Η έναρξη της συνεδρίασης καθυστέρησε κατά μισή ώρα τουλάχιστον και το πρώτο αποτέλεσμα της καθυστέρησης ήταν η αποχώρηση -εις ένδειξη διαμαρτυρίας- της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Το επόμενο αποτέλεσμα ήταν η γελοιοποίηση της διαδικασίας με

  • την διοίκηση να ψάχνει -στον 4ο χρόνο της θητείας της- αν η απαρτία καθορίζεται με τον αριθμό των παρόντων ή τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων

  • τον δήμαρχο να επιβραβεύει τον Αστέριο Χονδρόπουλο -με τον οποίο η διοίκηση έχει διαρκή, εντονότατη και μόνιμη αντιπαράθεση- για την τυπικότητά του στην προσέλευση σε συνεδρίαση (χωρίς την συμμετοχή Χονδρόπουλου στην συνεδρίαση και μετά μία αποχώρηση, δεν θα υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία) ΚΑΙ

  • τα μέλη των παρατάξεων της οικουμενικής δημαρχίας να αντιδρούν στην παραπάνω διαπίστωση του δημάρχου και να διεκδικούν για τον εαυτό τους …το ποιος αργεί λιγότερα και σπανιότερα…

Αυτό -από μόνο του- καθορίζει την ποιότητα και την σοβαρότητα των συγκεκριμένων αιρετών και τον ορίζοντα των δυνατοτήτων τους. Και ΟΛΑ αυτά περιγράφουν και τις ικανότητες ΚΑΙ τις ευθύνες της προέδρου του σώματος, Ουρανίας Κατσαμάκα, για την συνεχόμενη υποβάθμιση του σώματος και των διαδικασιών και την αδυναμία της να προστατεύσει τον θεσμό της προεδρίας και να τον διαχωρίσει -ελάχιστα, έστω- από την πλήρη ταύτιση με την διοίκηση και την δημαρχία.

Την ίδια μέρα -χθες- μια απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε καταγγελία του γράφοντας ξεκαθάριζε ότι η παροχή ενημέρωσης στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προς συζήτηση θέματα δεν επιβάλλεται από κανέναν κι από τίποτα. Πιθανότατα, και η έναρξη μιας συνεδρίασης τριάντα λεπτά ΜΕΤΑ την καθορισμένη στην δημοσιευμένη πρόσκληση ώρα έναρξης δεν συνιστά καμία παρατυπία, κανένας κανόνας και νόμος και κανονισμός δεν καταπατήθηκε και όλα είναι ωραία και καλά ΚΑΙ σύννομα.

Το δε θέμα των μονίμως απόντων τέθηκε πριν κάνα εξάμηνο και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η θητεία του συγκεκριμένου Συμβουλίου θα ολοκληρωθεί με μας όλους να πρέπει να ασχολούμαστε με τα ελάχιστα και όλο χαμηλότερα… οπότε που χρόνο να προβληματιστούμε πχ για το πως μια εξέλιξη παλιότερου νόμου και η καθυστέρηση μεγαλύτερης των δύο ετών ολοκλήρωσης μιας δίκης στερεί από δυο συμβούλους την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω αργίας, γεγονός που θίγει πιθανώς συνταγματικά δικαιώματα και δικά τους και δικά μας, των δημοτών.

ΟΛΑ αυτά είναι επιτεύγματα της σημερινής οικουμενικής δημαρχίας και μπορούν να απονεμηθούν στις επιτυχίες του καθεστώτος που η κυβέρνηση δημιούργησε το καλοκαίρι του 2019, χάριν της …. κυβερνησιμότητας.

Καλό μέλλον σε όλους μας.- ,

ΥΓ: στην διαδικασία της ενημέρωσης από τον δήμαρχο προς το Δημοτικό Συμβούλιο -και τους δημότες-, φυσικά και δεν απασχόλησε τον δήμαρχο το θέμα με την συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιό του για τις επερχόμενες εκλογές -από τον Ιούλιο του 2022, ήδη- ενός χουντικού και οπαδού του Κασιδιάρη.