Η 2η Δίκη της Μπόχας

αύριο, στην Κατερίνη

και στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο

 

 

 

 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών “I Can’t Breathe” ανακοίνωσε χθες ότι εκπρόσωποί  της κλήθηκαν και θα παραστούν ως μάρτυρες κατηγορίας στην αυριανή, δεύτερη κατά σειρά δίκη, σχετική με την -συνεχιζόμενη για χρόνια- “Μπόχα της Κατερίνης”. Στην προηγούμενη δίκη, στις 15 Μαρτίου 2023, ένας από τους κατηγορουμένους, υπεύθυνος γνωστής πτηνοτροφικής μονάδας της Πιερίας, καταδικάστηκε σε ποινή 18 μηνών, ενώ άλλοι συγκατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Στο αυριανό δικαστήριο ο κατηγορούμενος είναι ένας, η ίδια πτηνοτροφική μονάδα. Ενώ η εισαγγελική έρευνα εξελισσόταν, μετά την προσφυγή στην Δικαιοσύνη του Δήμου Κατερίνης και καταγγελίες της ομάδας “I Can’t Breathe” και άλλων πολιτών, προέκυψε και το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και προκάλεσε σοκ με τις τεράστιες ποσότητες που εντοπίστηκαν να ρυπαίνουν την περιοχή και πιθανώς και την θάλασσα. Η “I Can’t Breathe”, πέρα από τις καταθέσεις των μελών της που κλήθηκαν ως μάρτυρες στην αυριανή δίκη, έχει ήδη δηλώσει ότι θα παρασταθεί και ως πολιτική αγωγή, ενώ το πρόβλημα της μπόχας έκανε πάλι την επανεμφάνισή του και φέτος στην Κατερίνη, μόλις ζέστανε ο καιρός… Υπάρχουν δε πολλές πιθανότητες να διεξαχθεί η αυριανή δίκη, αφού είναι μέσα στις πρώτες του πινακίου του Τριμελούς.

 

 

Η Εισαγγελία Κατερίνης, έκρινε βάσιμες τις καταγγελίες της Ομάδας “I can’t Breathe” που έγιναν το 2020 και το 2021. Ήρθε η ώρα να κριθούν κι αυτές ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης μεθαύριο Τετάρτη.

Παρά τις απειλές που δεχτήκαμε, παρά τη λοιδορία και το μπούλινγκ που υποστήκαμε, θα παραστούμε θαρρετά ως “μάρτυρες κατηγορίας” όπως κληθήκαμε. Θαρρετά και με τη νομική υποστήριξη μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Αθήνας, θα υποστηρίξουμε την κατηγορία της υποβάθμισης του περιβάλλοντος που αγκαλιάζει τα σπίτια μας. Θα υπεραμυνθούμε του δικαιώματός μας στην υγεία. Θαρρετά γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Υ.Γ. : Η μεθαυριανή δικάσιμος, έρχεται να προστεθεί σε εκείνη της 15ης Μαρτίου, κατά την οποία επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη και η δικογραφία που σχηματίστηκε πρόσφατα βάσει δελτίου τύπου της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλονίκης, μετά και την ολοκλήρωση της Έκθεσης των Ελεγκτών Περιβάλλοντος, στους οποίους είχε επίσης αποταθεί η Ομάδα, αποστέλλοντας όλο το Ιστορικό της Υπόθεσης της Δυσοσμίας από τη μη σύννομη διαχείριση αποβλήτων του κτηνοτροφικού τομέα, στη βάση 60 περίπου διοικητικών εγγράφων.

 

Τα “παραμύθια των δικαιωματιστών”