“Απελευθέρωση” μέσα στον Ιούλιο,

ανακοίνωσε η "Αιγαίου"

επίσπευση λόγω… “ενεργειών μου”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

 

 

 

 

Η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” ανακοίνωσε σήμερα ότι η ταλαιπωρία ημεδαπών και αλλοδαπών ταξιδιωτών στο τμήμα της εθνικής από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα θα τερματιστεί μέσα στον Ιούλιο. Προκειμένου να αρθούν τα μέτρα ασφαλείας που δυσχεραίνουν την κίνηση στο συγκεκριμένο τμήμα του διεθνούς αυτοκινητόδρομου, θα επισπεύσει τις βαριές εργασίες και οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν χωρίς να έχουν επιπτώσεις στην κίνηση όλων των οχημάτων και … στα νεύρα των οδηγών και των επιβατών τους. Η κατάσταση είχε προκαλέσει και φέτος προβλήματα και στην κίνηση των οδικών τουριστών από τον βαλκανικό βορρά με προορισμό την Πιερία και τις αντιδράσεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, συνδικαλιστών και πολλών αιρετών που εκφράστηκαν με ουκ ολίγες επιστολές και διαβήματα προς την διαχειρίστρια του αυτοκινητόδρομου και των έργων αναβάθμισης.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της “Αιγαίου”, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ανακοίνωσε ότι κατόπιν ενεργειών του -που ακόμη συνεχίζονται- “αίρονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου”, προσβάλλοντας και την νοημοσύνη των για μήνες ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες και -κυρίως- μηδενίζοντας τις προσπάθειες πολλών άλλων της Πιερίας που μάλιστα προηγήθηκαν…

 

 

 

Αίρονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου στις γέφυρες περιοχής Μακρύγιαλου

Προς ολοκλήρωση οι εργασίες

Αίρονται οι μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή του Μακρύγιαλου Πιερίας, στην οποία εκτελούνταν εργασίες ενίσχυσης και αναβάθμισης των δύο γεφυρών άνω διαβάσεων Αλυκών και Μακρύγιαλου. Οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες βαίνουν προς ολοκλήρωση, αφορούσαν στη δομική ενίσχυση των γεφυρών.

Οι άνω διαβάσεις θα αποδοθούν εκ νέου στην κυκλοφορία εντός του Ιουλίου, με την ολοκλήρωση και των υπολειπόμενων εργασιών, οι οποίες δεν θα επηρεάσουν την κυκλοφορία επί του αυτοκινητόδρομου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες στις γέφυρες περιοχής Αλυκών και Μακρύγιαλου εντάσσονται στο πρόγραμμα ενίσχυσης κι ανακατασκευής 96 γεφυρών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, εργασίες απαραίτητες για την αύξηση του δείκτη οδικής ασφάλειας, δημιουργώντας ισχυρό παράγοντα ανάπτυξης για το μέλλον, ενισχύοντας συνακόλουθα τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας
αίρονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:
«Με συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις προσπαθούμε την ολοκλήρωση του έργου
το συντομότερο δυνατόν,
ώστε η διέλευση των τουριστών να είναι εύκολη και ασφαλής»

Μετά την ανοικτή επιστολή της 21ης Μαρτίου 2023, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, προς τη Διοίκηση της εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2023 με στελέχη της εταιρείας και τη συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία και τις παρεμβάσεις με όλους τους αρμόδιους από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, έχουν ήδη, από χθες αργά το απόγευμα απομακρυνθεί, οι κώνοι και στο ρεύμα προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη.

Επίσης από σήμερα αίρονται οι μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή του Μακρυγιάλου Πιερίας και αφορά τις γέφυρες των Αλυκών και Μακρυγιάλου, στις οποίες εκτελούνται εργασίες ενίσχυσης και αναβάθμισης.

Οι δύο άνω γέφυρες θα αποδοθούν εκ νέου στην κυκλοφορία εντός του Ιουλίου, με την ολοκλήρωση και των υπολειπόμενων εργασιών. Οι εργασίες αυτές δεν θα επηρεάσουν όμως την κυκλοφορία επί του αυτοκινητόδρομου.

«Γνωρίζοντας ότι κατά τους θερινούς μήνες υπάρχει αύξηση της κυκλοφορίας του τμήματος της  ΠΑΘΕ στη Πιερία, λόγω της τουριστικής κίνησης, προσπαθούμε με συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις τόσο προς την εταιρία όσο και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατόν. Η ασφάλεια των τουριστών και των διερχομένων καθώς και η ομαλή λειτουργία της Πιερικής οικονομίας είναι το κύριο μέλημα μας» σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.