Άκρα της ξαπλώστρας σιωπή

και απραξία;;;

ενώ “μας πήρε χαμπάρι” η ΕΡΤ ! ! !

 

 

 

 

 

 

 

Δεν το εντόπισε κανένα άλλο Μέσο, ούτε καν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά η δημόσια ΕΡΤ, αφού για μια βδομάδα προσπάθησε να “θάψει” το θέμα με τις παραλίες της Ελλάδας που έχουν καταληφθεί από την αυθαίρετη, παράνομη, ανεξέλεγκτη και καταστροφική επιχειρηματικότητα της ξαπλώστρας, του καφέ και της φοροδιαφυγής…

Από χθες, η εικόνα από παραθαλάσσια επιχείρηση του Πλαταμώνα, “παίζει” μόνιμα στην ΕΡΤ και είναι συντριπτική. Όχι ξαπλώστρες, αλλά καναπέδες ως το κύμα και …. Και τίποτα, μετά.

Μια μέρα μετά, κανείς δεν ξέρει τίποτα στην Πιερία.

Όχι μόνο για την συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και όποια άλλη πιθανώς παρανομεί και αυθαιρετεί στο νομό με την μεγαλύτερη συνεχόμενη ομαλή παραλία της χώρας.

Αλλού, μικτά συνεργεία της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Δήμου και της Κτηματικής και άλλων αρμοδίων Υπουργείων και υπηρεσιών, ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. Και διαβεβαιώνει γι’ αυτό η ΕΡΤ.

Στην Πιερία, των 70χμ ομαλής παραλίας και του μοναδικού Δήμου που δεχόταν αιτήσεις για παραχώρηση Κοινόχρηστων Χώρων ως τις 31.7.2023 … άκρα της ξαπλώστρας σιωπή!!!

Τίποτα.

Κανένα στοιχείο.

Κανένας έλεγχος ή καμία ενημέρωση για ελέγχους.

Και το χειρότερο: καμία πετσέτα και κανένα κίνημα.

Στην σκλαβωμένη στην ξαπλώστρα και την ιδιοσυγκρασία της Πιερία… 

Απέναντι ακριβώς -όχι μόνο γεωγραφικά-, στην Χαλκιδική, είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σε Ποτίδιαια και Νικήτη, δύο κινητοποιήσεις πολιτών που απαιτούν απελευθέρωση των παραλιών και αυστηρή εφαρμογή των νόμων.