Μ’ ένα σμπάρο…

... τρία τρυγόνια

και μάλιστα …στις 3 του Σεπτέμβρη! ! !

 

 

 

 

 

Όχι μόνο δύο, αλλά τρία τρυγόνια φαίνεται να πετυχαίνει ο Βαγγέλης Γερολιόλιος, δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου με την επιλογή του να παρουσιάσει σήμερα, 3η του Σεπτέμβρη, τον συνδυασμό του…

Το πρώτο τρυγόνι είναι ότι παρουσιάζει πρώτος, πριν τους αντιπάλους του τον συνδυασμό του, παρ όλο που ακόμα δεν τον έχει ανακοινώσει στο σύνολό του, παρά μόνο τους δημοτικούς συμβούλους των τριών διαμερισμάτων του Δήμου μας και υποβιβάζοντας τους υποψηφίους για τα τοπικά συμβούλια. Η επιλογή έγινε προκειμένου να διατηρηθεί με κάθε τρόπο η καλλιεργημένη -πολύ καιρό τώρα- άποψη ότι είναι ήδη ο σίγουρος νικητής της 8ης Οκτωβρίου 2023 κι ότι κατάρτισε τον συνδυασμό του με την αρμόζουσα στο φαβορί άνεση. Είναι όμως ήδη φανερό ότι αυτό δεν συνέβη και αντιμετώπισε -ως και την τελευταία στιγμή- αναπάντεχα προβλήματα, ως και παραίτηση υποψηφίου, την ίδια ώρα που ο ίδιος δημοσίευε (στο Fb) πανηγυρισμούς για πλήρη συνδυασμό. Πιθανώς ως και τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου υπήρξαν κι άλλες αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, όπως φημολογείται, ειδικά στους υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους και θα φανούν απόψε (σε αντιπαραβολή με όσα παρουσίασε στο Fb από τον Ιανουάριο του ’22 ως σήμερα).

Το δεύτερο τρυγόνι που πετυχαίνει -και μάλιστα “στο δόξα πατρί”- ο Βαγγέλης Γερολιόλιος είναι ότι τιμά -στο μέγιστο βαθμό- το κόμμα από το οποίο προέρχεται μεγάλος αριθμός στελεχών και υποψηφίων του και τον κομματικό χώρο που πρωτοστατεί -ειδικά στο Λιτόχωρο- στην στήριξη της υποψηφιότητάς του: το ΠΑΣΟΚ. Όσοι το θεωρήσουν … τραβηγμένη άποψη, ας ξανασκεφτούν αν εξίσου αποτελεσματική επιλογή θα ήταν να παρουσιάσει τον συνδυασμό του τελευταίος και χρονικά εγγύτερα στην ημέρα των εκλογών και αφού είχαν ήδη παρουσιάσει τους υποψηφίους τους οι αντίπαλοι του. Θα εξασφάλιζε έτσι να μας μείνει “η τελευταία γεύση”, όπως λένε οι ειδικοί επί των εκλογών, αλλά η τιμή της επετείου δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε ζωτικότερη.

Και το τρίτο -και μεγαλύτερο τρυγόνι- που πετυχαίνει απόψε ο Βαγγέλης Γερολιόλιος είναι η δευτερεύουσα υπενθύμιση της επετείου της επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, με την οποία οι Έλληνες απαίτησαν και κατάφεραν να αποκτήσουν το πρώτο Σύνταγμα της νέας χώρας τους, επί βαυαρικής βασιλείας. Και μπορεί να το μην σημειώσει κανείς, αλλά η διαφημιζόμενη ως κραταιά υποψηφιότητα έχει μεγάλη ανάγκη να κάνει παραπομπές σε Σύνταγμα και Δημοκρατία κι όχι μόνο λόγω της πλήρους εισχώρησης του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις της. Με δεδομένο ότι στον συνδυασμό του Βαγγέλη Γερολιόλιου συμπεριλήφθηκαν ακροδεξιοί/χρυσαυγίτες και μετά την δραματική διαγραφή του πρώτου που εντόπισε η Ε τ Ο και την συμφωνία με τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη της παράταξής του για αποκλεισμό των ακραίων από το ψηφοδέλτιο, το τρίτο αυτό τρυγόνι αποκτά το μέγεθος γαλοπούλας. Και “χορταίνει” περισσότερο. Αλλά δεν “πετάει”…

Το θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου ετοιμάζεται από χθες, η εκδήλωση διαφημίστηκε με όλα τα μέσα και όσοι περιμένατε ότι η πρώτη έκπληξη του κραταιού φαβορί θα είναι να παρουσιάσει τον συνδυασμό όχι στο Λιτόχωρο, δεν έχετε καταλάβει τίποτα και από την τετραετία που πέρασε. Ραντεβού εκεί, στις 7.30μμ.