24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 

 


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  ΠΙΕΡΙΑΣ , καλεί τα μέλη

της να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία,

την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023,

ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη ώρα 10:00 π.μ.

 

 

 

ΑΔΕΔΥ Δελτίο-Τύπου-24ωρη-Πανελλαδική-Απεργία-21.09.23

 

 

 

 

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη απεργία!

Να οργανωθεί

 

♦ η αλληλεγγύη σε όσους υποφέρουν

♦ ο αγώνας ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων

 

Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός

Οι τραγωδίες που διαδέχονται η μία μετά την άλλη το τελευταίο διάστημα είναι ανείπωτες και με τεράστια συχνότητα αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, το φυσικό μας πλούτο καθώς και το κόπο μιας ζωής.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, οι δεκάδες δολοφονίες εργατών σε χώρους δουλειάς, οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που έπνιξαν τον Θεσσαλικό κάμπο, η “παρέλαση” των ναζιστών από την Κροατία ως τη Ν. Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν έναν νέο άνθρωπο, η στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κρίκοι σε μια ολέθρια αλυσίδα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η Ε.Ε. για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, και που δε διστάζει να απαξιώνει και να θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού αλλά ικανό να χτυπά τις εργατικές διαδηλώσεις και να μοιράζει χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα.

Και την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι ψηφίσει νόμο ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στη φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμένοι το καλοκαίρι, πνιγμένοι το χειμώνα, σκλάβοι στη δουλεία!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ! Τώρα η οργή να γίνει αγώνας! Φτάνει με το «πάμε και όπου βγει». Τώρα πάμε αλλιώς! Απεργιακός ξεσηκωμός για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής! Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης χρειάζεται να πάρει απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να πετάξουμε από το σβέρκο μας τους εργατοπατέρες της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι σε όσους μας θέλουν σκλάβους κατά παραγγελία των μεγαλοεργοδοτών.

Στις 21 Σεπτέμβρη απεργούμε για

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 € την εξάδα του 1,5lt νερού.
  • Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.
  • Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.
  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, απαντάμε ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

 

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 21/9 στις 10:30

στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης

 

 

Στο ίδιο έργο θεατές..

 

Την ώρα που η μισή Ελλάδα έχει καεί, που ο κάμπος ακόμα δεν μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος της καταστροφής του, που η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει τις 13 ώρες δουλειάς και την ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, η Διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου Κατερίνης κωφεύει.

Όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για απεργία, αλλά σε κάλεσμα του ΣΙΥΝΠ για συνεδρίαση του ΔΣ η πρόεδρος με ύφος χιλίων καρδιναλίων, απάντησε, «ποια απεργία»;

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο στα Σωματεία για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς.

Αυτοί είναι. Ένα κλειστό λόμπι 11 ανθρώπων, που ποτέ κανείς δεν τους έχει συναντήσει στις πύλες των εργοστασίων,  που ποτέ δεν οργανώσανε ούτε μισό αγώνα, πιάσανε στασίδι και κουμαντάρουν τις τύχες χιλιάδων εργαζόμενων στην Πιερία κατά παραγγελία κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Τα Εργατικά Κέντρα πρέπει να λειτουργούν ως νευρώνες της πάλης των εργαζομένων και όχι ως δεκανίκια της εκάστοτε κυβέρνησης. Τα Εργατικά Κέντρα ανήκουν στους εργαζόμενους και στα Σωματεία τους.

Έξω οι εργατοπατέρες από τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα

21 Σεπτέμβρη απεργία για τις ανάγκες μας!

Συγκέντρωση 10:30 στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης

 

 

 

20.09.2023

 
Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
 
 
Όχι στο  νομοσχέδιο της   πλήρους  εργασιακής απορρύθμισης.
Όλες και όλοι στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Στην Αθήνα πλ. Κλαυθμώνος στις 10:30 και σε όλη την Ελλάδα

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου όλες και όλοι συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων  απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
 
Ενώνουμε τη φωνή μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, που διαλύει βασικά εργασιακά δικαιώματα,  επιδεινώνει όρους  και συνθήκες εργασίας  και υποβαθμίζει  τη  ζωή  χιλιάδων εργαζομένων.

Για να μην περάσουν:

è    Οι συμβάσεις «κατά παραγγελία» και όλες οι παρόμοιες συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας στις οποίες οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να είναι στη διάθεση της επιχείρησης όποτε και όσο  τους χρειαστεί, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η ουσιαστική κατάργηση του πενθήμερου σε χιλιάδες επιχειρήσεις και η δυνατότητα υποχρεωτικής απασχόλησης 6η μέρα.

Η  νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών με την  “ευέλικτη”  διευθέτηση του χρόνου εργασίας στη βάση  ατομικής  συμφωνίας  εργοδότη εργαζόμενου .

Η παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, και η  πλήρης εξουθένωση των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους – αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής προαναγγελίας υπερωριών σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας και η  επιδείνωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο εργασίας με “αυτοδίκαια λύση της σχέσης εργασίας αν δεν είναι επιτυχής”.

Για να μην περάσει
– Η ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης και ο  περιορισμός   του συνταγματικού δικαιώματος  της απεργίας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί -ως συνήθως- να κρύψει τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου πίσω  από ψέματα και επικοινωνιακά παιχνίδια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ή ρίχνοντας την ευθύνη σε μια ευρωπαϊκή οδηγία που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

¨Όμως η πραγματικότητα είναι ότι,  την ώρα που στην Ευρώπη έχει ανοίξει ο διάλογος για μείωση  του εργάσιμου χρόνου, στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, νομοθετεί  δωρεάν υπερωρίες, κατάργηση του 8ωρου και του 5νθήμερου. Την ώρα που στην Ευρώπη, ακόμα και χώρες που είχαν υιοθετήσει τις ακραία ευέλικτες μορφές εργασίας σήμερα τις καταργούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Γεωργιάδη τις νομοθετεί.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, μέσα και έξω από τη βουλή για να μην περάσει το νομοσχέδιο της πλήρους εργασιακής απορρύθμισης.

Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς μισθούς,  για μείωση ωρών εργασίας, για ανθρώπινους όρους και συνθήκες στους χώρους δουλειάς.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των  εργαζόμενων στην  προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για να μην αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα για να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
 
Αγωνιζόμαστε για εργασία και ζωή με δικαιώματα.