Δήμος και κόμματα,

κόμματα και Δήμος

πηγαίνοντας προς τις εκλογές

 

 

 

 

Είναι και οι δύο ΝΔκράτες.

Πλήρως και αμετακίνητα.

Γερολιόλιος και Κιάφας διεκδικούν την δημαρχία της επόμενης πενταετίας και έχουν έστω αυτό το ένα κοινό: την κομματική τατότητα.

Γι’ αυτό και η πιερική ΝΔ κράτησε και τα προσχήματα και τους τύπους, στην πρώτη από τις κεντρικές τους συγκεντρώσεις που έγιναν και οι δυο στο Λιτόχωρο. Η νομαρχιακή ήταν εκεί στο ανώτερο επίπεδο με τον πρόεδρό της. Ο αντιπρόεδρός της (Σταύρος Χαρέλας) ήταν εκεί στην συγκέντρωση του Πέτρου Κιάφα, αλλά ως υποψήφιος του συνδυασμού.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ, Θ. Πυρόβολος ήταν εκεί και μπορεί ο νυν πρόεδρος Γιώργος Ζκάγιας να απουσίαζε, αλλά έχουν αμφότεροι ταχθεί δημόσια και ενεργά υπέρ Κιάφα και κατά Γερολιόλιου. Ο νέος βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, Σπύρος Κουλκουδίνας, έδωσε το “παρών” και στις δύο εκδηλώσεις. Ο Φ. Μπαραλιάκος επίσης, έστω δια ζώσης στη μία και με αντιπρόσωπο στην άλλη. Οι μόνες διαφορές από εκδήλωση σε εκδήλωση, ήταν η παρουσία της περιφερειάρχης στην συγκέντρωση του Γερολιόλιου και της υφυπουργού Ανάπτυξης δια εκπροσώπου/συνεργάτη. Σε ότι αφορά επίσης την τοπική οργάνωση της ΝΔ, το μέλος της ΔΕΕΠ Αντώνης Ζιώγας και ένας συνάδελφός του (με κόρη υποψήφια του Κιάφα) επιμένουν ότι αν κάποιος αποφασίσει με αμιγώς κομματικό κριτήριο… ψηφίζει Κιάφα.

Στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος έκανε εκτενή και συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά στον μέντορά του -όπως προέκυψε απ’ τα λεγόμενά του- πρώην βουλευτή και μονίμως παράγοντα της περιοχής, Νίκο Κάκαλο. Ο οποίος όμως δεν ήταν παρών. Όπως δεν ήταν παρών και ο μακροβιότερος δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου που τον στήριξε αφειδώς το 2019 και τώρα στηρίζει τον Κιάφα. Και στις δύο εκδηλώσεις έδωσε το παρών ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης.

Στο επίπεδο της στελέχωσης των δύο συνδυασμών, η ΣΥΝθεση ΙΙ του Βαγγέλη Γερολιόλιου είναι η ακόμα μεγαλύτερη χαρά …του ΠΑΣΟΚ, αφού οι αιρετοί του κόμματος που εκλέχτηκαν στην αντιπολίτευση, όχι απλώς προσχώρησαν στην διοίκηση της παρελθούσης τετραετίας, αλλά διέλυσαν τις παρατάξεις τους και προστέθηκαν κι αυτοί στους -πολλούς- ΠΑΣΟΚτσήδες που ήταν ήδη στελέχη της ΣΥΝθεσης Ι. Καθόλου παράξενο, στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ διαπίστωναν με καμάρι ότι ποτέ πριν δεν υπήρχαν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα είναι ακόμη περισσότερα. Κι έχουν την πλήρη κάλυψη και του κεντρικού ΠΑΣΟΚ και του τοπικού που έδωσαν την ευχέρεια να συμβούν όλα αυτά με την περίφημη ανακοίνωση της μη συνεργασίας σε επίπεδο κομμάτων, αλλά της πλήρους ελευθερίας των ατομικών επιλογών. Ακόμη και σε σημείο να μπορεί να θεωρηθεί η ΣΥΝθεση … συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ!!!

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η νομαρχιακή της δεν ανακοίνωσαν τίποτε σχετικό με τις εκλογές της 8ης.10.2023, επιλογή που επέβαλλαν πιθανώς και οι ισορροπίες στους άλλους δύο Δήμους της Πιερίας. Οπότε… η απάντηση στο ερώτημα “ποιον στηρίζει η ΝΔ;” θα παραμείνει άνωθεν αναπάντητο για να απαντηθεί εκ του αποτελέσματος μόνο “από κάτω”: από την βάση του κόμματος.

 

 

Αύριο: με ποιον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;;;