“Στα λόγια” αντιπολίτευση,

στις πράξεις... σύμμαχοι και συνεργάτες

το δράμα -και του τοπικού- ΠΑΣΟΚ – η προεκλογική συγκέντρωση των “Πράξεων για την Μακεδονία” και του επικεφαλής της στο Λιτόχωρο και οι δηλώσεις που μείνανε δηλώσεις

 

 

 

 

 

Λίγες ώρες πριν την ομιλία Παπαστεργίου στο Λιτόχωρο, ο πρόεδρος του κόμματός του, Νίκος Ανδρουλάκης, είχε δηλώσει στην Πάτρα ότι “Η ΝΔ αντί να κοιτάει το λαό, κοιτάει μόνο για την εξουσία. Για αυτό λοιπόν στις 8 Οκτωβρίου στέλνουμε μήνυμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, μήνυμα ενίσχυσης της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους που στηρίζουμε σε όλη τη χώρα” και “να καταψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια ΝΔ, τα οποία είναι το μακρύ χέρι του Μάξιμου και του κ. Μητσοτάκη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας“.

Η ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής των “Πράξεων για την Μακεδονία”, Χρήστου Παπαστεργίου, στο Λιτόχωρο, ήταν αρκούντως αντιπολιτευτική προς τα έργα και τις ημέρες του Απόστολου Τζιτζικώστα και -με σοβαρά επιχειρήματα και προτάσεις- κριτική έναντι των αποτελεσμάτων της διοίκησης αυτής.

Η εικόνα όμως της εκδήλωσης ήταν η πλήρης αποτύπωση της πραγματικότητας που θέλει το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι αντιπολιτεύεται την ΝΔ και τους εκπροσώπους της στην Αυτοδιοίκηση, αλλά να πράττει το εντελώς αντίθετο: να συμμαχεί άτυπα και να στηρίζει ζωτικά “το μακρύ χέρι του Μαξίμου”. Η προσέλευση στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας Παπαστεργίου και των υποψηφίων του στην Πιερία ήταν η ελάχιστη δυνατή. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές έλειπαν από την εκδήλωση … γιατί είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του -εκλεκτού του Μαξίμου και της ΝΔ- Βαγγέλη Γερολιόλιου!!! Και από τους ελάχιστους που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τον Παπαστεργίου και το ΠΑΣΟΚ (Φαρμάκης, Κατσαμάκα, Ντινάκης) αποχώρησαν γρήγορα και σιωπηλά για να … προλάβουν να ‘ναι στην ώρα τους στην συγκέντρωση της ΣΥΝθεσης ΙΙ του Γερολιόλιου, στην Λεπτοκαρυά.

Σήμερα, η ΣΥΝθεση ΙΙ δημοσίευσε δελτίο Τύπου και φωτογραφίες από την ομιλία Γερολιόλιου στον Άγιο Σπυρίδωνα και μια φωτογραφία πρόσθεσε μια ακόμη απόδειξη ότι οι πράξεις συνεχίζουν να είναι σημαντικότερες από τα λόγια. Όσο και να πληθωρίσουν τα λόγια και οι φωτογραφίες.

σημ.Ε τ Ο: για τους φίλους αναγνώστες που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τα κείμενα της Ε τ Ο, στην φωτογραφία ο απερχόμενος και υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, με τον περιφερειακό σύμβουλο, γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου και πάλι υποψήφιο με τις “Πράξεις” και τον κο Παπαστεργίου και στέλεχος του πιερικού ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Τζιουβάρα.

 

 

Το Σάββατο 30/9/2023 στην πλατεία Δημαρχείου στο Λιτόχωρο, έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Χρήστου Παπαστεργίου “Πράξεις για την Μακεδονία”.
Παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κ. Κιτιξής που εκπροσωπούσε την Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πιερίας (Μ. Νίτσιας, Π. Παπακώστα) πρώην αυτοδιοικητικών (Γ. Παπαθανασίου, Γρ. Παπαχρήστου) και νυν αυτοδιοικητικών αιρετών ( Ουρανία Κατσαμάκα, Αστέριος Φαρμάκης, Απόστολος Ντινάκης), ο υποψήφιος περιφεριαρχης Χρήστος Παπαστεργίου παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος του και μεταξύ άλλων τόνισε:
«Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα και είναι στην κρίση σας, δεσμευμένοι στα εξής: πρώτον ότι κανένα ευρώ δεν θα εκταμιεύεται από τα ταμεία της περιφέρειας αν δεν προωθεί την κοινωνική συνοχή, για την βελτίωση της ζωής των πολιτών, αν δεν προστατεύει το περιβάλλον και την αειφορία του, αν δεν προστατεύει την νέα γενιά, δημιουργώντας δηλαδή θέσεις εργασίας, με καλύτερες αμοιβές από τον τωρινό μέσο όρο και με καλύτερες συνθήκες.
Δεν αρκούν μόνο αυτές οι τρείς δεσμεύσεις θα πρέπει να υπάρχει και διαφάνεια καθ όλη την διάρκεια της υλοποίησης ενός προγράμματος και αξιολόγηση στο τέλος, αν οι στόχοι που είχαν τεθεί επιτεύχθηκαν. Να υπάρχει τιμωρία και έλεγχος στην Λαθροθηρία. Αυτές είναι συνοπτικά οι δικές μας δεσμεύσεις, θα αλλάξουμε τον τρόπο που διοικείται η περιφέρεια. Το 70% των δημοσίων χρημάτων διοχετεύονται μέσω της περιφέρειας. Πως πρέπει να διοχετεύονται; με ποια χρονική σειρά; θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός σύντομου αλλά ουσιαστικού διαλόγου που θα τον συντονίζει η περιφέρεια. Αυτή είναι η βασική της αποστολή, ανάμεσα σε όσους δημιουργούν και παράγουν πλούτο στην κεντρική Μακεδονία, είτε ως μεγάλες μονάδες είτε ως εκπρόσωποι παραγωγών σε οποιοδήποτε τομέα.»
Δείτε τα βίντεο από την εκδήλωση:
Στο τέλος της ομιλίας έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Πραξεις για τη Μακεδονία :
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΗΝΑΣ
ΒΑΡΓΙΑΝΙΤΗ ΠΑΓΩΝΑ
ΓΑΝΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ