Υπέρ των Παλαιστινίων

η "Πρωτοπορία"

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του

 

 

 

 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
και τον αγώνα για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής!

Να απεμπλακεί τώρα η Ελλάδα από τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια!

Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί που τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, που φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, τώρα να «ανακαλύπτουν» οτι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος.

Είναι υποκριτικό γιατί η αιτία της στάσης που κρατάνε αφορά καθαρά και ξάστερα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Γι’ αυτό και με περίσσιο κυνισμό η τρομοκρατία του Ισραήλ βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Αυτήν την κατάπτυστη στάση κρατάει και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με του λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του.

  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.