“Έξυπνοι” αισθητήρες

και πανέξυπνες πινακίδες

στον δρόμο της ανάπτυξης

 

 

Στην Κατερίνη, ο Δήμος ξεκίνησε να τοποθετεί “έξυπνους” αισθητήρες παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, τα αιωρούμενα σωματίδια (PM) και το διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ένα πρώτο και απαραίτητο βήμα για την διαπίστωση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και μικρότερων(;;;) προβλημάτων, όπως η ποιότητα της ατμόσφαιρας (βλέπε πχ μπόχα)…

Στον Δήμο μας και ειδικά στο Λιτόχωρο, ανάγκη δεν έχουμε για “έξυπνους” αισθητήρες, η ατμόσφαιρά μας είναι πεντακάθαρη και η κλιματική αλλαγή ΔΕΝ μας αφορά, αφού μας προστατεύουν οι δώδεκα θεοί, σε βαθμό που η ατμόσφαιρά μας παραμένει πεντακάθαρη παρά την ύπαρξη ενός ΧΥΤΑ-βουνού, πολλών πεδίων βολών, ενός γιγαντιαίου αμμορυχείου και πολλών άλλων ανεξέλεγκτων παραγόντων.

Έτσι, αντί αχρείαστους “έξυπνους” αισθητήρες, τοποθετούμε … πανέξυπνες πινακίδες.
Για πανέξυπνα αυτοκίνητα.

Κι ακόμη πιο πανέξυπνους οδηγούς.

Που έχουν ή όραση αετού ή πανέξυπνο, ηλεκτρονικό αυτοκίνητο.

Οπότε και είναι εύκολα κατορθωτό να διαβάζουν -οι οδηγοί ή τα αυτοκίνητα- τις πανέξυπνες πινακίδες που τοποθετήθηκαν μέσα σε μια ζωτική διασταύρωση, με έντονη κίνηση. Κι επειδή όλα τα πανέξυπνα -και οι πινακίδες- περιέχουν πολλές πληροφορίες, βολέψαμε στις πανέξυπνες πινακίδες πάμπολλες πληροφορίες.

Αν -λέμε ΑΝ- βρεθεί και αυτοκίνητο παλιάς τεχνολογίας ή οδηγός μη αϊτός και σταματήσει ΜΕΣΑ στην διασταύρωση για να αντλήσει οδηγίες… ε ας έχουν ανοιχτά τα μάτια τους οι πανέξυπνοι, γιατί ενίοτε η ανάπτυξις -και δια του τουρισμού, ειδικά- έχει τα θύματά της….

Τέλος, επειδή υπάρχει και ο τουρισμός Υγείας, οι πινακίδες ΜΕΣΑ στη διασταύρωση, με το συγκεκριμένο μέγεθος γραμμάτων, μπορούν να χρησιμεύσουν και ως τεστ οράσεως. ΚΑΙ αντανακλαστικών του οδηγού.

Και εις ανώτερα.-

σημ.Ε τ Ο: στην διπλή φωτογραφία του εξώφυλλου, οι πινακίδες είναι φωτογραφημένες από την ίδια απόσταση για να μπορεί να δει ο καθένας ποια μπορεί να διαβάσει από την συγκεκριμένη απόσταση και ποια ΔΕΝ μπορεί και πρέπει να φτάσει μπροστά της για να την διαβάσει.