Αν ΔΕΝ είχε υπάρξει η καταγγελία…

πότε θα ασχολιόσουν με το συνολικό πρόβλημα;;;

φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός απ’ αυτόν (και την τροπολογία που έλυσε το ευκολότερο πρόβλημα και άφησε το δυσκολότερο)

 

 

 

 

 

 

“Πυροβολώντας τα πόδια του”, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αναγκάστηκε να απαντήσει σήμερα στο πρόσφατο δελτίο Τύπου της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιβεβαιώνοντας

α. ότι η τροπολογία Βεσυρόπουλου αφορούσε λίγους και σε καμία περίπτωση όλους όσοι έχουν -δασικά και πολεοδομικά- προβλήματα με τις ιδιοκτησίες τους στην Κοινότητα Παντελεήμονα και

β. ότι τώρα -και μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας- θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο σύνολό του (με επισκέψεις δημάρχου και βουλευτών στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών κτλ κτλ κτλ), ενώ οι προθεσμίες πιέζουν (τους δημότες, με το συγκεκριμένο πρόβλημα που ΔΕΝ λύθηκε στο σύνολό του και σίγουρα όχι το 2021).

Την απάντησή του, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου κοσμεί με διάφορους φαιδρούς προβληματισμούς περί Τύπου, δελτίων Τύπου, προεκλογικών τακτικών και της ανύπαρκτης διάθεσής του (και προσπάθειας) να ενημερώνει, οπότε μπορούμε να αναμένουμε ότι -έστω κατ’ ιδίαν- θα παραπονεθεί στο “Ολύμπιο Βήμα” που δημοσίευσε αμέσως τις διευκρινίσεις του Δήμου, αλλά ποτέ ως σήμερα … την αρχική καταγγελία (του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).

Όσον αφορά το κύριο πρόβλημα, ο πρώτος που βρέθηκε πλήρως ανενημέρωτος ήταν δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης (Γερολιόλιου) από την συγκεκριμένη ΔΕ, ενώ σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ισχύει αυτό που επισημαίνεται στην απάντηση του Δήμου μας ότι “Υπενθυμίζεται ότι από το 1988 έως το 2020 καμία εξέλιξη δεν είχε υπάρξει ως προς το θέμα αυτό.” και προφανώς η διοίκηση δεν θέλει να θυμάται σειρά ενεργειών και εγκυκλίων, αρχής γενομένης από το 2017, πριν δηλαδή ο Βαγγέλης Γερολιόλιος αποφασίσει να εμπλακεί με τα κοινά (και τα προβλήματά τους).

Τέλος, κάτοικοι/ιδιοκτήτες/δημότες και μη που πιέζονται τώρα και από τις προθεσμίες και από την βεβαιότητα ότι θα απαιτηθούν αγώνες -και δικαστικοί, με τα ανάλογα έξοδα- για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, προσανατολίζονται ήδη να ζητήσουν δημόσια ενημέρωση από την διοίκηση του Δήμου μας, το ταχύτερο δυνατόν.

Η σημερινή απάντηση του Δήμου

 

Δελτίο Τύπου // με την ευγενική παράκληση να δημοσιευτεί

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Διευκρινήσεις με αφορμή το δελτίο τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. (Ν.Ε. Πιερίας) για τα ακίνητα στην κοινότητα του Παντελεήμονα

Με αφορμή το δελτίο τύπου της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. για το θέμα της αξίωσης του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιωτικά ακίνητα στην κοινότητα του Παντελεήμονα και με την αναπαραγωγή που γίνεται από κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Στις 17 Φεβρουαρίου 2021 ψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορούσε και στα πρώην δασικά ακίνητα εντός ρυμοτομικού σχεδίου στην κοινότητα του Παντελεήμονα.

Στο δελτίο τύπου – για εκείνους που το διάβασαν – υπογραμμίζεται ότι «σε ακίνητα, που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, η διαχείριση των οποίων, ως πρώην δασικών, που εντάσσονται σε σχέδιο πόλης, έχει περιέλθει στο Υπουργείο Οικονομικών από τη Διεύθυνση Δασών δυνάμει του Ν. 998/1979 (Α’ 289) και βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου με το β.δ. της 15ης.8.1963 (Δ’ 132) ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Νέου Παντελεήμονα Πιερίας, το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα, εφόσον δε έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί στους νομείς αυτών ή στους δικαιοπαρόχους τους Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής ή Πρωτόκολλο Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης λόγω του πρώην δασικού χαρακτήρα τους και δεν προβάλλονται δικαιώματα του Δημοσίου εξ άλλης αιτίας. Το προηγούμενο εδάφιο δεν ισχύει για εκτάσεις, που στο σχέδιο πόλης αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, πάρκα ή άλση».

Αναφέρεται λοιπόν στο δελτίο τύπου του Δήμου, που εκδόθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2021, ότι η ρύθμιση αυτή αφορά σε συγκεκριμένα ακίνητα και όχι στο σύνολο του οικισμού.

Από τότε, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις, μας δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσουμε ότι για τα ακίνητα που βρίσκονται στις επεκτάσεις του οικισμού δεν δόθηκε ακόμη λύση με την τροπολογία εκείνη.

Υπενθυμίζεται ότι από το 1988 έως το 2020 καμία εξέλιξη δεν είχε υπάρξει ως προς το θέμα αυτό.

Έγινε λοιπόν ένα σημαντικό βήμα – συγκεκριμένα στον συνημμένο χάρτη μπορούμε να δούμε για ποια ακίνητα το Ελληνικό Δημόσιο δεν υποβάλλει αξιώσεις, χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο σύνολό του.

Για όλους όσοι βιάζονται και εκθέτουν συμπεράσματα ανακριβή ή ψευδή, τους συνιστούμε να διαβάσουν προσεκτικά το δελτίο τύπου του Δήμου.

Οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη. Ο Δήμος θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να ζητήσει συνάντηση μαζί με τους βουλευτές Πιερίας, με τη νέα διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο σύνολό του.

Για αυτούς τους λίγους, που τυχόν συνεχίζουν την τακτική της προεκλογικής περιόδου, τους προτείνουμε να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και κυρίως να διατυπώσουν πρόταση για την λύση των προβλημάτων του τόπου μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία βρισκόμαστε, όπως πάντα, στη διάθεσή τους.

Δήμος Δίου-Ολύμπου
Αγίου Νικολάου 15
60200 Λιτόχωρο
Τηλ.: 2352350100
Fax: 2352350128
Ιστοσελίδα | Facebook
Instagram | Twitter

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Το Ελληνικό Δημόσιο, διεκδικεί ως ιδιοκτησία του, τα ¾ περίπου του οικισμού του Νέου Παντελεήμονα του Δήμου Δίου – Ολύμπου

 

Το Ελληνικό Δημόσιο, διεκδικεί ως ιδιοκτησία του, τα ¾ περίπου του οικισμού του Νέου Παντελεήμονα του Δήμου Δίου – Ολύμπου

 

http://lefteria.blogspot.com/2023/10/blog-post_7434.html

 

 

Το 2021 η τροπολογία,