Είπαμε “ΟΧΙ” στο τεράστιο

αλλά δεν μας "χαλάει" ένα μικρότερο

είπαμε “ΟΧΙ” με γνώμονα το ιδιοκτησιακό και το μέγεθος (αν και το μέγεθος δεν έχει σημασία) – αλλά ΔΕΝ θα αναρτήσουμε το “ΟΧΙ” μας στις γνωμοδοτήσεις

 

 

 

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου γνωμοδότησε ομοφώνως αρνητικά για την πρόθεση της CERO Greece να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στην “βιτρίνα” του Ολύμπου και σε έκταση που περιλαμβάνει -κυρίως- αυτή της πρώην ΒΙΠΕ/μέλλοντος ΒΙΟΠΑ του Λιτοχώρου, στην συνεδρίασή του της 15ης.11.2023.

Το “ΟΧΙ” του σώματος προέκυψε μετά σχετική εισήγηση του δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου που εδράστηκε στο θέμα της ιδιοκτησίας του μεγαλύτερου τμήματος της έκτασης (δημοτική/της ΔΕΑΔΟ) και στο μέγεθος του έργου που χαρακτήρισε “φαραωνικό” και “τεράστιο”. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι θα συμφωνούσε με την δημιουργία μικρότερου έργου παραγωγής ενέργειας από τον Δήμο και σε σημείο που δεν θα οχλεί οπτικά. Η δε παραγόμενη ενέργεια θα ενισχύει πρώτιστα τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες. Την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος παρακολούθησαν και δημότες, πρόσφατα υποψήφιοι και ήδη εκλεγμένοι αιρετοί.

Παρά το ομόφωνο της απόφασης, η διοίκηση του Δήμου μας δεν θα αναρτήσει την απόφασή του σώματος στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης που διαρκεί ως τις 25.12.2023 και δεν πρόκειται να υπάρξει ενασχόληση με το θέμα των δύο Επιτροπών του Δήμου και του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου, αφού -σύμφωνα με την διοίκηση- η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερκαλύπτει τις αποφάσεις αυτές.

Πάντως, ευθέως, δημόσια και αμετάκλητα, διοίκηση και δήμαρχος απέφυγαν να επιβεβαιώσουν αν η προοπτική να δημιουργηθεί στην ίδια περιοχή το βιομηχανικό πάρκο, εξίσου τεράστιο και υπερπολλαπλάσια οχληρό, σε σύμπραξη με την ΕΤΒΑ.