Τελευταία και διπλή

συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας (2019-2023)

σήμερα στις 6μμ και στις 7μμ

 

 

 

 

 

Με δύο συνεδριάσεις ολοκληρώνεται σήμερα η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου για την τετραετία 2019-2023, μια τακτική και μία ειδική.

Η τακτική αρχίζει στις 6μμ και έχει στην ημερήσια διάταξή της 27 θέματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι διαγραφές οφειλών. Πολλά από τα θέματα της αποψινής συνεδρίασης είναι διεκπεραιωτικά (παρατάσεις, εγκρίσεις, αποδοχές, παραλαβές, αναμορφώσεις), χωρίς να λείπουν και τα σημαντικότερα. Μεταξύ άλλων:

  • (μόνο) ένα χρόνο μετά, το καταφύγιο των αδέσποτων του Δήμου μας πρέπει να μετακινηθεί και να κατασκευαστεί σε νέα έκταση, αφού η αρχική δεν έχει μέτωπο σε δρόμο και δεν μπορούσε να αδειοδοτηθεί (ταυτόχρονα ο -μη δημοτικός και εθελοντικός- “Περίτας” είναι στα πρόθυρα διάλυσης)
  • θα εγκριθεί απόψε ο προϋπολογισμός της ΔΕΑΔΟ για το 2024 που δεν περιέχει έξοδα για φυτά, αλλά περιέχει έξοδα για τον Τύπο και για δημοσιεύσεις (έστω και μικρότερα)
  • το Δημοτικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει για τα όρια ρέματος στη Νέα Έφεσο
  • θα καθορισθούν οι προϋποθέσεις για την εγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς της Λεπτοκαρυάς και Ν. Εφέσου, για την σχολική χρονιά 2023-2024
  • θα Τροποποιηθεί η απόφαση που καθόρισε τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έτους 2024
  • θα παραληφθεί το Β’ στάδιο της πολεοδομικής μελέτης “Κτηματογράφηση-Πολεοδόμηση-Πράξη Εφαρμογής περιοχών επεκτάσεων οικισμού δημοτικού διαμερίσματος Πλαταμώνα  Δήμου Ανατολικού Ολύμπου”
  • θα καθορισθούν οι όροι ρύθμισης του χρέους της ΔΕΥΑΔΟΛ (προς τον Δήμο)
  • θα εγκριθεί (σίγουρα) ο ισολογισμός-απολογισμός χρήσης 2022 του Ο.Π.Α.Δ.Δ.Ο και
  • θα γίνει αποδεκτή η 16 αναμόρφωση του Προϋπολογισμού.

Στην ειδική συνεδρίαση θα τροποποιηθεί ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου για το 2024, προκειμένου να εναρμονισθεί με τα όσα επιβάλλει το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Πιθανώς θα υπάρξουν και θέματα που θα τεθούν στην διαδικασία της προ ημερησίας ενημέρωση του σώματος, μικροί απολογισμοί, πικροί αποχαιρετισμοί, άνετες ευχές και εξαγγελίες λόγω εορτών… για να ολοκληρωθεί η θητεία ενός ακόμη Δημοτικού Συμβουλίου σε κλίμα εορταστικό και ανάδελφο και να πάμε όλοι να χαρούμε τις ασφαλτοστρώσεις μας. Και τις γιορτές. Και τα καζάντια μας, τα κοινά, όχι τα ατομικά. Καλές Γιορτές. Ως τότε, προλαβαίνετε απόψε να δείτε την διπλή συνεδρίαση που ολοκληρώνει την θητεία του ανώτερου αιρετού μας οργάνου για την παρελθούσα τετραετία, είτε δια ζώσης, είτε από την ζωντανή αναμετάδοση του Δήμου στο Ίντερνετ.

 

 

 

 

Πρόσκληση 28η (18-12-2023) signed

 

 

Πρόσκληση 29η 18-12-2023 signed