ΚΚΕ: πρόκληση η “απόβαση” Αμερικανών

στη Γρίτσα

“… Καλούμε τον λαό της περιοχής να εναντιωθεί στην αξιοποίηση του Λιτοχώρου στο πλαίσιο της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις …” – ανακοίνωση και της “Πρωτοπορίας” και της Επιτροπής Ειρήνης

 

 

 

Να εναντιωθούμε στη μετατροπή του Λιτόχωρου σε αμερικανοΝΑΤΟικό campus

Η “απόβαση” Αμερικανών πεζοναυτών στην περιοχή του Λιτοχώρου στην Πιερία, για να πάρουν μέρος σε κοινές ασκήσεις με ελληνικές στρατιωτικές μονάδες και η μετατροπή της περιοχής σε πεδίο βολής για τους Αμερικανούς στρατιώτες, μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί για τον λαό της περιοχής. Πραγματοποιείται μάλιστα λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, με την οποία σφραγίστηκε η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι τοπικές αρχές έχουν τεράστια ευθύνη για τη μετατροπή του πεδίου βολής του Λιτοχώρου αλλά και των παρακείμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε αμερικανοΝΑΤΟικό campus. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοίμασε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υπέγραψε η ΝΔ.

Είναι συνυπεύθυνοι για τους τεράστιους κινδύνους που βάζουν τον λαό μας, φιλοξενώντας πλοία που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Είναι συνυπεύθυνοι για το ότι η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Η εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους στο πλευρό των ΝΑΤΟικών μετατρέπει και την Κ. Μακεδονία σε μαγνήτη κινδύνων και στόχο αντιποίνων από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ.

Να είναι σίγουροι ότι ο λαός μας βρίσκεται απέναντι σε αυτά τα σχέδια. Το απέδειξε και στο πρόσφατο παρελθόν στην περιοχή μας, αλλά και τους τελευταίους μήνες με την ανάπτυξη πολύ μαζικών κινητοποιήσεων που εξέφρασαν το αίσθημα του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων. Απαιτώντας να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να εναντιωθεί στην αξιοποίηση του Λιτοχώρου στο πλαίσιο της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, να εναντιωθεί συνολικά σε αυτή την επικίνδυνη συμφωνία. Να σταματήσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να σταματήσει η αξιοποίηση του Ολύμπου ως πεδίου βολής, καθώς αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ούτε σκέψη για μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κόμβο μεταφοράς αμερικανικών και ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και πολεμικού υλικού.

Να μη μετατραπεί το στρατιωτικό ελικοδρόμιο της Αλεξάνδρειας σε αμερικανική βάση ελικοπτέρων.

Να κλείσει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε να επιστρέψουν πίσω τα τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων. Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών της ομίλων, τα οποία βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού.

Καμία στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, λευτεριά στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Δεν θα ανεχτούμε η περιοχή μας να μετατραπεί σε χώρο εκπαίδευσης και ξεκούρασης των μακελάρηδων των λαών.

 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Τ.Ε. ΠΙΕΡΑΣ

 

 

 

Καμία ανοχή στη μετατροπή του Λιτοχώρου
σε χώρο εκπαίδευσης των φονιάδων των λαών

Αγώνας για την άμεση απεμπλοκή της χώρας
από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της Πιερίας την «απόβαση» πολεμικού πλοίου με περίπου 2.000 πεζοναύτες στη Γρίτσα Λιτοχώρου. Με αγωνία και ανησυχία διαπιστώνουμε την επισφράγιση της πρόσφατης επίσκεψης Μπλίνκεν στην Ελλάδα, που δήθεν επιβεβαίωσε το «εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών». Συνεργασία η οποία όμως κάθε άλλο παρά ασφάλεια προσφέρει στον ελληνικό λαό.

Δεν έχουν καμιά δουλειά τα γεράκια του πολέμου στην περιοχή μας. Δε θα ανεχτούμε να μετατραπεί το Λιτόχωρο σε «πεδίο βολής φτηνό για να ασκούνται.. ξένοι φαντάροι..», μετατρέποντας την περιοχή μας σε μαγνήτη αντιποίνων.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ , όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους ή προώθησαν με κάθε τρόπο την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις του θανάτου. Βάζουν τον ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους για τα πολεμοκάπηλα σχέδια μιας χούφτας μονοπωλίων.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πιερίας να μη βάλουν πλάτη στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ως εδω! Οι συγκρούσεις και ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων για τη μοιρασιά κοιτασμάτων και δρόμων μεταφοράς, δεν μας αφορούν. Δε θα την πληρώσουμε εμείς για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους οι πετρελαιάδες και οι εφοπλιστές με τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Σωματεία, τους Συλλόγους, να διατρανώσουν: Έξω από τη χώρα μας οι φονιάδες των λαών. Να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε λυκοσυμμαχία που οδηγεί το λαό με την πλάτη στον τοίχο.

Απαιτούμε

  • Να φύγουν ΤΩΡΑ οι μακελάρηδες από το Λιτόχωρο
  • Κανένα παζάρι για συνδιαχείριση του Αιγαίου
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου
  • Να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
  • Καμία στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, λευτεριά στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!

9/1/24

 

Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας:
Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από το Λιτόχωρο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την παρουσία του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου πλοίου, όπου με τη συνοδεία και κάποιων μικρότερων πλοίων, του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Ελλάδας, κατέπλευσε ανοιχτά του λιμανιού της Γρίτσας τη Δευτέρα 8 Γενάρη.

Πρόκειται για πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων, με περίπου 2.000 πεζοναύτες που θα παραμείνει στην περιοχή του Λιτοχώρου μέχρι τις 16 Γενάρη, στο πλαίσιο κοινής στρατιωτικής άσκησης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με αυτές των ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στην περιοχή του Λιτοχώρου χρησιμοποιούνται απο αμερικανονατοϊκές δυνάμεις. Η περιοχή είναι ενταγμένη στην κατάπτυστη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για κοινές νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η άσκηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίκεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, συνάντηση που σφράγισε την παραπέρα εμπλοκή στα αμερικανονατοϊκά σχέδια.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, η μετατροπή της περιοχής σε πεδίο βολής των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Η άσκηση αυτή αποτελεί πρόβα πολέμου σε βάρος άλλων λαών, είναι ενταγμένη σε επιθετικά σχέδια που εμπλέκουν το λαό μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και καθιστούν την περιοχή μας, όπως και τις άλλες περιοχές όπου βρίσκονται τέτοιου είδους βάσεις και υποδομές, σε στόχους αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, που επέτρεψαν την απόβαση των φονιάδων των λαών στην περιοχή μας. Καλούμε το λαό του Λιτοχώρου κι όλης της Πιερίας να εναντιωθεί στην μετατροπή του Λιτοχώρου σε πεδίο βολή, να εναντιωθεί συνολικά στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, που επιτρέπει την αξιοποίηση στρατιωτικών υποδομών απο αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις.

Απαιτούμε: 

– Να τερματιστεί άμεσα η στρατιωτική άσκηση. Να αποχωρήσουν από την περιοχή του Λιτοχώρου οι αμερικανονατοϊκοί δολοφόνοι, είναι ανεπιθύμητες.

– Να σταματήσει η αξιοποίηση του Ολύμπου ως πεδίο βολής.

– Να επιστρέψουν πίσω τα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σε νατοϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

– Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

– Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, λευτεριά στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Καλούμε το λαό της Πιερίας, τα σωματεία, τους συλλόγους κι όλους τους μαζικούς φορείς, να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Πιερίας, στο Λιτόχωρο, την Κυριακή 13 Γενάρη, στις 11πμ στην Πλατεία Λιτοχώρου.

 

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Και η επίσημη ενημέρωση