Κουλκουδίνας: γιατί απείχα

Πιερία: 2 ΟΧΙ, 1 ΝΑΙ, 1 αποχή

“Το να έχει κάποιος διαφορετική άποψη, δε σημαίνει ότι είναι ομοφοβικός.”

 

 

 

 

Για τους Μπαραλιάκο (ΝΔ) και Δελβερούδη (ΝΙΚΗ) ήταν γνωστό τι θα ψηφίσουν.
Κι αυτό ψήφισαν. OXI

Η -και υφυπουργός- Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει την απόφασή της πριν την ψηφοφορία και τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο, επιβεβαιώνοντας τις -εύκολες- προβλέψεις ότι δεν θα πάρει αντίθεση θέση απ’ αυτή του πρωθυπουργού…

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας απέφυγε κι αυτός να τοποθετηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα πριν την ψηφοφορία και τελικά επέλεξε να απέχει. Σε δήλωσή του, πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια και την ψηφοφορία, εξήγησε γιατί απείχε. Στη δήλωση αυτή αποφεύγει να αναφέρει την λέξη “αποχή” και χρησιμοποιεί το “δεν ψήφισα το νομοσχέδιο”, διευκρινίζει ότι δεν είναι ομοφοβικός και το θέμα ήταν γι’ αυτόν θέμα αξιακό, διαβεβαιώνοντας -με κάθε τρόπο- την πίστη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Πολλές ώρες πριν την ψηφοφορία, ο κος Δελβερούδης απέδιδε -με post του- σε προσπάθεια αυτοδιάσωσης την επιλογή του όποιου πολιτικού για αποχή, “από μια ψηφοφορία τεράστιας σημασίας, την ύψιστη στιγμή που ο λαός περιμένει από εκείνον να τον εκπροσωπήσει…”

 

 

Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι ψήφισαν τελικά 254 βουλευτές και έλαβαν:

το ΝΑΙ: 176

το ΟΧΙ: 76

ΠΑΡΩΝ: 2

Συνολικά απείχαν από την ψηφοφορία 46 βουλευτές από όλα τα κόμματα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε ο Παύλος Πολάκης και από την Νέα Αριστερά οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές.

 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ


Σπύρος Κουλκουδίνας:
‘’Καθαρά και έντιμα:
γιατί δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων’’

 

Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Σπύρος Κουλκουδίνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Επέλεξα να μην ψηφίσω  το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και να απέχω.

Δεν επέτρεψα και δεν επιτρέπω να γίνει πολιτική εκμετάλλευση της επιλογής μου. Δεν είναι όλα πολιτική, όταν υπάρχουν αξιακά ζητήματα συνείδησης.

Το να έχει κάποιος διαφορετική άποψη, δε σημαίνει ότι είναι ομοφοβικός.

Ο ορισμός της οικογένειας έχει για μένα μια μοναδικότητα, είναι κάτι ιερό. Κανένα νομοθέτημα δεν μπορεί να αλλοιώσει την πραγματική, διαχρονική και ουσιαστική της έννοια. Η οικογένεια, οι παραδοσιακές αξίες ήταν αυτές που κράτησαν όρθια την Ελλάδα, σε όλες τις μεγάλες κρίσεις.

Η οικογένεια είναι θεσμός και όχι δικαίωμα που απορρέει από οποιοδήποτε νομοθέτημα. Με τον ίδιο τρόπο το φύλο δεν είναι ζήτημα επιλογής και τα φύλα είναι δύο, ενώ η αρχή της ζωής και το θαύμα της γέννησης στηρίζονται στην ένωση των δύο φύλων.

Για μένα επαναλαμβάνω, το ζήτημα είναι αξιακό.

Τοποθετήθηκα καθαρά και έντιμα.

Από εκεί και πέρα, η χώρα, ο νομός μας και οι πολίτες έχουν σοβαρά προβλήματα, με αυτά τα προβλήματα πρέπει να ασχοληθούμε, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών.

Το θετικό έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία, στη στήριξη όσων έχουν πραγματικά ανάγκη, στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστεί’’.