Για το ρέμα “Τριανταφυλλιά”

η πρώτη ένσταση

κατά του σχεδίου πολεοδόμησης του Πλαταμώνα

 

 

 

 

 

Η πρώτη ένσταση κατά του σχεδίου πολεοδόμησης του Πλαταμώνα κατατέθηκε ήδη και αφορά την χάραξη και την οριοθέτηση του ρέματος “Τριανταφυλλιά”, όπως είχε διαφανεί και στην ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση της μελέτης, στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2023.

Την ένσταση κατέθεσαν πέντε δημότες-κάτοικοι Πλαταμώνα και ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή του ρέματος και στρέφονται κατά της μελέτης με τίτλο “ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ – ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, του Δήμου Δίου – Ολύμπου”. Στην ένστασή τους ισχυρίζονται ότι “η κοίτη του ρέματος έχει αποτυπωθεί εσφαλμένα με τέτοιο τρόπο ώστε έχει μετατοπιστεί από τη φυσική του θέση (!) και παρουσιάζεται ως τέτοια ο προτεινόμενος οχετός – τεχνικό έργο επί της οδού Αγ. Παντελεήμονος το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε”, λάθος που θίγει τους ίδιους, αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Πλαταμώνα.

Αποτέλεσμα της λανθασμένης αποτύπωσης της κοίτης του ρέματος “Τριανταφυλλιά” και της απουσίας του έργου που είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στο ρέμα, είναι να χαρακτηρίζονται ως περιοχές μη κατάλληλες για δόμηση, περιοχές που τα χαρακτηριστικά και η θέση τους δεν εμπίπτουν στους σχετικούς περιορισμούς (λόγω προστασίας των ρεμάτων). Οι πέντε που υπογράφουν την ένσταση δεν παραλείπουν να σημειώσουν σ’ αυτήν ότι “η παρούσα ένσταση ασκείται προς ωφέλεια όλων των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα”.