21 θέματα

κι όσα τεθούν προ ημερησίας

συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιό μας

 

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου (μας) θα έχει σήμερα την ευκαιρία να ανταμείψει την νέα διοίκηση της ΔΕΑΔΟ ΑΕ για τις υπηρεσίες που ΘΑ προσφέρει στην εταιρεία και τον Δήμο και την μεγάλη επιτυχία που κατέγραψε η νέα διοίκηση στις αρχές Μαρτίου, η οποία αποτυπώθηκε στο παραπάνω δημοσίευμα. Την απόφαση για εξίσωση της αμοιβής του προέδρου του ΔΣ με αυτή του αντιδημάρχου, την αμοιβή του αντιπροέδρου με το 80% της αμοιβής του προέδρου και αποζημίωση των μελών του ΔΣ με 40 ευρώ ανά συνεδρίαση, πήρε το ίδιο το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης, δηλαδή το ΔΣ καθόρισε τις αμοιβές για τον εαυτό του, όπως συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, η εισήγηση προς το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ πρότεινε αποζημίωση 25 ευρώ ανά συνεδρίαση, αλλά τελικά το ΔΣ αποφάσισε -για τον εαυτό του- αποζημίωση 40 ευρώ (ανά συνεδρίαση). Και ήδη, στις αρχές του μήνα, η νέα διοίκηση κατέγραψε μια πρώτη μεγάλη επιτυχία (στα Ρόγγια).

Λεπτομέρεια: την απόφαση υπερψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος του Κιάφα που μετέχει στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ.

Στα υπόλοιπα 20 θέματα της σημερινής συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιό μας

  • θα επιλέξει τους υδρονομείς της άρδευσης για το 2024
  • θα συστήσει μία ακόμη επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων (ευχή μας να ξεπεράσει την προηγούμενη επιτροπή που δεν έκανε τίποτα, πέραn των κανά δυο μούφα post στο Fb)
  • θα τερματίσει το χρησιδάνειο με το ποίο δόθηκε χώρος για το γραφείο του συλλόγου των φίλων του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, αφού και ο σύλλογος διαλύθηκε, κατόπιν έλλειψης ενδιαφέροντος των μελών που τον δημιούργησαν
  • θα δημιουργήσει πενταμελή επιτροπή που θα παρακολουθεί τα έργα και όσα αφορούν την διαχείριση των αδέσποτων (καθήκον που διαχειρίζεται ο Γιάννης Πούλιος)
  • θα αποφασίσει κάτι ως “σύμφωνη γνώμη” για τον περιμετρικό του Λιτοχώρου
  • θα αποφασίσει για την “Απευθείας μίσθωση τμήματος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα”, όπως συμφωνήθηκε ήδη με την ΓΑΙΟΣΕ
  • και θα ασχοληθεί με άλλα, πολλά, διεκπεραιωτικά και υπηρεσιακά, αφού τα ζωτικά και ουσιώδη τα “ξεπέταξε” με συνοπτικές διαδικασίες, στο πρώτο δίμηνο της νέας θητείας της, η διοίκηση Γερολιόλιου και πριν αιρετοί και δημότες πάρουν χαμπάρι τι κουστουμάκι μας είχαν ραμμένο.

Ας προσέχαμε.

Όσοι το επιλέξουν, στις 6μμ αρχίζει η συνεδρίαση, στην αίθουσα του σώματος στο Λιτόχωρο (η αίθουσα κλιματίζεται). Οι οπαδοί του καναπέ μπορούν πάντα να παρακολουθήσουν (θεού θέλοντος και wifi υπάρχοντος) την συνεδρίαση στην ζωντανή αναμετάδοσή της από το Διαδίκτυο. Οπότε θα ‘στε και έτοιμοι να δείτε τον αγώνα της Εθνικής μας, αμέσως μετά.

 

 

 

 

 

21. Ορισμός αμοιβής προέδρου αντιπροέδρου ΔΕΑΔΟ

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 8η 21-03-2024