Σε λίγο και η μομφή

δείτε την κατάθεσή της ζ ω ν τ α ν ά

για “το έγκλημα των Τεμπών”

 

 

 

Στις 3 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να κατατεθεί και να παρουσιαστεί, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, μετά τα όσα πρόσφατα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα των Τεμπών (όπως ονομάστηκε ήδη σε πολλές διαδικασίες στην Βουλή) και την προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών αξιωματούχων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η πρόταση μομφής κατατίθεται με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, συνυπογράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθρίας και την στηρίζουν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νίκη.

Η σημερινή πρόταση μομφής, δεκατρείς μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, χαρακτηρίζεται ήδη από πολλούς φιλοκυβερνητικούς αναλυτές ως ευκαιρία να επιδείξει η κυβέρνηση την συσπείρωση της ΝΔ στην αντιμετώπιση του θέματος και να “κλείσει” αμετάκλητα η έρευνα του θέματος από την Βουλή των Ελλήνων. Ανακοίνωση για την σημερινή πρόταση δυσπιστίας σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης εξέδωσε και οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Πιερίας. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στην αναμετάδοση στο Διαδίκτυο της Βουλή Τηλεόραση και μέσω της Ε τΟ.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε, η εξελισσόμενη ως εκείνη την ώρα συνεδρίαση της Ολομέλειας διακόπηκε επι τριήμερο και στις 7 απόψε θα αρχίσει η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 28.3.2024, με ψηφοφορία επί της πρότασης.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ν.Ε. Πιερίας

Αγ. Λαύρας 23 – 1oς όροφος –
Τηλ. 2351021505 –
Κατερίνη, 60100

Η πρόταση μομφής που καταθέτει σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης είναι μοναδική ευκαιρία να βγουν επιτέλους στο φως και να συζητηθούν αναλυτικά και δημόσια τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία-έγκλημα των Τεμπών με 57 νεκρούς, με 2 Πιεριείς μεταξύ αυτών
Μιας κυβέρνησης που η πρώτη της φροντίδα ήταν, μόλις τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν, να ξεκινήσει αντί της διαλεύκανσης και απόδοσης και πολιτικών ευθυνών, την λειτουργία μονταζιέρας ώστε να κρύψει, να διαστρεβλώσει και κυρίως να απενοχοποιήσει τους πολιτικά υπεύθυνους υπουργούς και πολιτικούς παράγοντες. 
Είναι μοναδική ευκαιρία αυτής της κυβέρνησης να πει την αλήθεια, ξεκάθαρα και χωρίς άλλες προσπάθειες συγκάλυψης και να οδηγήσει τους ενόχους στην δικαιοσύνη.
 
Συντονιστικό Ο.Μ. Βόρειου Τομέα Κατερίνης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.