ΒΙ.ΠΕ. εδώ, ΒΙ.ΠΕ. εκεί…

ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΝΤΟΥ!!!

και στο βάθος ο τουρισμός μας και η ανάπτυξή μας μέσω του τουρισμού μας (ΚΑΙ του Ολύμπου)

 

 

 

 

Αποκλειστικές δηλώσεις του CEO της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ΑΕ για την υπό δημιουργία Βιομηχανική Περιοχή στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και “φάτσα-κάρτα” στον Όλυμπο, εντόπισε ο πρώην αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου, Νίκος Λάππας και σχολίασε μ’ αυτές το όλο εγχείρημα.

Με βάση τις δηλώσεις του κου Ψαθά, αλλά και δηλώσεις τοπικών παραγόντων, οι εργασίες για την δημιουργία της Βιομηχανικής Περιοχής μας, “εφόσον όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν”, μπορούν να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο και να ολοκληρωθούν το 2025. Στις δηλώσεις του ο CEO αποκάλυψε και άλλα, εξίσου ενδιαφέροντα και -κυρίως- γιατί η προοπτική εγκατάστασης Βιομηχανικής Περιοχής στο συγκεκριμένο σημείο και “φάτσα-κάρτα- στον Όλυμπο συγκεντρώνει τόσα πλεονεκτήματα για την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ΑΕ και ένα … για το Λιτόχωρο. Και ποιες οι πιθανότητες η Βιομηχανική Περιοχή των 700 στρεμμάτων να καταλήξει σε έναν και μόνο “μεγάλο επενδυτή”… (που σίγουρα θα παράγει πλήρως οικολογικά προϊόντα, με πλήρως οικολογική διαδικασία παραγωγής και εξίσου eco-friendly υλικά).

Εν τω μεταξύ και out of the blue, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας συγκαλεί αύριο το μεσημέρι πανπιερίκη σύσκεψη (στα πρότυπα της προηγούμενη που συγκάλεσε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη), με θέμα ” Δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ. Κατερίνης», στον καθορισμένο χώρο από την απόφαση Αρ. 5461 (ΦΕΚ 414/ΑΑΠ/2010)“. Οπότε, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, εντός ολίγου η Πιερία να αποκτήσει δύο Βιομηχανικές Περιοχές, αυξάνοντας σε αστρονομικά επίπεδα το ρυθμό και τις προοπτικές ανάπτυξής της, από την συνύπαρξη βιομηχανικής και βιομηχανικού τουρισμού και μάλιστα 12 μηνών…

Νίκος Λάππας

“Μα, έγινε διαβούλευση εδώ και χρόνια” σου λένε… Με την διαφορά ότι η όποια διαβούλευση τότε ήταν για βιοτεχνικό πάρκο και μάλιστα πολύ ελαφράς οχλήσεως, ενώ πλέον οδηγούμαστε σε κανονικότατη ΒΙ(ομηχανική) ΠΕ(ριοχή). Όταν πέρσι στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησα και πήρα τον λόγο ως πολίτης και πρώην αιρετός που έχει ασχοληθεί με το θέμα, στον λίγο χρόνο που είχα στη διάθεσή μου ένα πολύ βασικό που πρόλαβα να αναφέρω ήταν ότι, όπως και να το “βαφτίζουν”, αυτό που πάνε να κάνουν δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό πλάνο και ότι πρόκειται για ΒΙ.ΠΕ. Μάλιστα για αυτό υπάρχει και ενδιαφέρον από την ΕΤΒΑ, μιας και οι ΒΙ.ΠΕ. του νομού Θεσσαλονίκης έχουν ήδη κορεστεί… Κάποιοι τα χαρακτήρισαν αυτά υπερβολικά έως παράλογα… Μόνο ο εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ απέφευγε να μιλήσει και κοιτούσε μια το ταβάνι, μια το πάτωμα… Δείτε τί δηλώνει τώρα αυτός ο ίδιος εκπρόσωπος:
“Γιατί να επενδύσει μια εταιρεία, ώστε να στεγάσει τις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου; Όπως επισήμανε ο κ. Ψαθάς, η περιοχή συγκεντρώνει μια σειρά από πλεονεκτήματα: πρώτον, βρίσκεται πολύ κοντά (σε απόσταση περίπου 70 χλμ) από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει πως ένας επενδυτής θα μπορούσε να την εξετάσει ως εναλλακτική, σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν ελεύθερα οικόπεδα στη ΒΙΠΕ Σίνδου. Δεύτερον, η περιοχή βρίσκεται «πάνω» στην ΠΑΘΕ και, τρίτον, γειτνιάζει με τον σιδηρόδρομο, οπότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ειδική πλατφόρμα, που θα διευκολύνει τις μεταφορές.”
Συμπέρασμα; Ευθύνη και χρέος όλων μας να αντιδράσουμε! Αρκετά πέρασαν παίζοντας εν ου παικτοίς.