“Διοίκηση μειοψηφίας” στο Αλεξάνδρειο

Paschalis Strikes Back

6 έναντι 3 και ευχές για “καλή επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο”

 

 

Τα μέλη του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου -γνωστού ως “Αλεξάνδρειο”- εξέλεξαν χθες τα υπόλοιπα έξι μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος, επιβεβαιώνοντας ότι καμία δικαστική απόφαση και καμία διαδικασία εκλογών δεν αρκούν για την ειρήνευση και την εξάλειψη όλων των εσωτερικών ερίδων που σοβούν -χρόνια τώρα- στο εσωτερικό του…

Έτσι, μετά τις χθεσινές αρχαιρεσίες, επιστρέφουν στην τοπική διοίκηση του ΔΙΜΜΑ ο πρώην πρόεδρος Διονύσης Πασχάλης και η ομάδα του που κατήγαγαν νίκη κραταιά και εξασφάλισαν και τις έξι αιρετές θέσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ ο πρόεδρος και δύο μέλη ορίζονται από την Ανωτάτη Αρχή (στην Αμερική). Τα χθεσινά αποτελέσματα συμπληρώνουν την Εκτελεστική Γραμματεία ως εξής:

  • Διονύσης Πασχάλης

  • Ιωάννα Παπαδιαμαντή

  • Νικόλαος Βλαχόπουλος

  • Στέφανος Αβραμίδης

  • Αναστάσιος Παπαναστασίου και

  • Παντελής Νίγδελης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της Ανώτατης Αρχής-Μπίντα δεν είχε καν υποψήφιους για τα έξι νέα μέλη, λόγω αδυναμίας εγγραφής νέων μελών του ΔΙΜΜΑ. Τις επόμενες 10 μέρες, με εσωτερική ψηφοφορία, οι εννέα της ΕΓ θα συγκροτηθούν σε σώμα και δεδομένο είναι μόνο ότι ο Αθανάσιος Μπίντας θα είναι ο πρόεδρος του οργάνου, αφού ορίζεται από την Ανωτάτη Αρχή, μαζί με δύο ακόμη μέλη (τους Γιουματζίδη και Αγγέλου). Οι εκλεκτοί της νέας Ανωτάτης Αρχής που εκλέχτηκε τον Αύγουστο του 2023, μετά μια μακροχρόνια -και δικαστική- αντιπαράθεση με την ομάδα του πρώην προέδρου, Διονύση Πασχάλη, θα βρεθούν να έχουν πρόεδρο της επιλογής τους -και της Ανωτάτης Αρχής-, αλλά τα υπόλοιπα καθήκοντα της ΕΓ να αναλάβουν στελέχη της ομάδας Πασχάλη και ο ίδιος. Είναι πολύ πιθανό ο Διονύσης Πασχάλης να εκλεγεί αντιπρόεδρος και ο γραμματέας και ο ταμίας να είναι μέλη της ΕΓ που ανήκουν στην ομάδα του.

Η ψηφοφορία ανέδειξε και τρία αναπληρωματικά μέλη, τους

  • Χρήστο Φελώνη

  • Φανή Κουτσιμανή και

  • Διονυσία Τσίρου.

Την εξελεγκτική επιτροπή στελέχωσαν οι Φαχαντίδης, Μητούλης και Καντζάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ανώτατη Αρχή.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΝΩΤΑΤΗΣ  ΑΡΧΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  ΜΝΗΜΕΙΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 , στο κτήριο «Αλεξάνδρειο» πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι (6) από τα εννέα (9) μέλη της Εκτελεστικής γραμματείας του «Διεθνούς ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Μαζί με τα τρία εκλεγμένα μέλη εκ μέρους της Ανωτάτης Αρχής θα συγκροτήσουν την νέα Εκτελεστική γραμματεία του Ιδρύματος.

 Ο κ. Α.Μπίντας, ως εκλεγμένος πρόεδρος από την Ανωτάτη Αρχή, και σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος ε,  του καταστατικού, θα συγκαλέσει όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας να συγκροτηθούν σε σώμα.

 Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανωτάτης Αρχής εύχονται, σε όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, καλή επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο το οποίο αναλαμβάνουν και υπόσχονται ότι θα στηρίξουν κάθε δράση τους.

 

 

Νέος πρόεδρος και δύο νέα μέλη