Τελικά… σε τι είχε άδικο

ο κοινοτάρχης της Σκοτίνας;;;

γιατί αδράνησε και αδρανεί ο Δήμος (μας);;; γιατί “θάβει” το θέμα και δεν έχει πει το παραμικρό δημοσίως;;; θα μας το “φάνε” το “φιλέτο”;;;

 

 

 

 

 

Το πρωί της περασμένης Κυριακής, 14.4.2023, ένας ιδιώτης με μια άδεια της Διεύθυνσης Δασών ανά χείρας και με την βοήθεια χωματουργικού μηχανήματος, εμφανίστηκε στην Παραλία της Σκοτίνας, με πρόθεση να καθαρίσει από χόρτα και βάτα μια έκταση 12 στρεμμάτων περίπου. Ένα πανέμορφο κομμάτι γης, με αιωνόβια πλατάνια, δίπλα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τον κοινοτάρχη για το γεγονός κι αυτός με ενέργειές του κατάφερε να ακυρώσει τον καθαρισμό.

Οι ενέργειες του κοινοτάρχη ήταν δημόσιες και στο πλαίσιο των καθηκόντων και των υποχρεώσεών του. Την τελική λύση εκείνη την μέρα έδωσε η αστυνομία που επέβαλλε την αναβολή των εργασιών γιατί επιχειρήθηκαν να γίνουν μέρα Κυριακή, δυνατότητα απαγορευμένη από την Διεύθυνση Δασών που αδειοδότησε τις εργασίες. Ο ιδιώτης ενημέρωσε ότι θα επανέλθει την Τρίτη (16.4.2024). Μέχρι στιγμής, δεν επανήλθε και πιθανώς δεν θα επανέλθει με την άδεια που προσπάθησε να αξιοποιήσει μέρα Κυριακή, γιατί εν τω μεταξύ (μεταξύ Κυριακής και Τρίτης) η άδεια ανακλήθηκε.

Από το μεσημέρι της Κυριακής ως αυτή την στιγμή, παρά πολλά έχουν συμβεί -σχετικά με το θέμα- ήδη.

Το κυριότερο: έγινε λαϊκή συνέλευση στην Σκοτίνα που συγκάλεσε ο κοινοτάρχης και στην οποία μετείχε και το τοπικό συμβούλιο και εν ενεργεία αιρετοί και πρώην αιρετοί και δύο αντιδήμαρχοι της δημαρχίας Γερολιόλιου, έμπειροι αυτοδιοικητικοί και κορυφαίοι συνεργάτες του δημάρχου και αιρετοί της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ο επικεφαλής της, Πέτρος Κιάφας. Στην σύσκεψη είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε, η παλαιότερη νομική σύμβουλος του Δήμου, απουσία που εντόπισαν και έψεξαν πολλοί -σχεδόν όλοι- από τους συγκεντρωμένους.

Το δεύτερο σημαντικότερο έγινε χθες και ήταν η σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν και η νομική σύμβουλος του Δήμου (μας), η γενική γραμματέας του Δήμου (μας), ο αντιδήμαρχος Απόστολος Τζιόβας (που μετείχε και στην λαϊκή συνέλευση στην Σκοτίνα), η βετεράνος δημοτική σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης*, Σοφία Νούλα, ο κοινοτάρχης-στέλεχος της ίδιας δημοτικής παράταξης, Γιώργος Στύλος και -φυσικά- ο δήμαρχος. Το αποτέλεσμα της σύσκεψης παραμένει άγνωστο.
Γνωστό όμως και πασιφανές πια, είναι ότι ΚΑΙ σ’ αυτήν την πολύ σημαντική υπόθεση, ο δήμαρχός μας επιλέγει να υλοποιεί την μέθοδο του “δημοσίως ‘κάνω την πάπια’ και κατ’ ιδίαν βάζω τις φωνές σ’ όποιον με βολεύει για να ‘βγω λάδι'”.

Αυτή την ώρα συμπληρώνονται τέσσερα -4- εικοσιτετράωρα σημαντικών και ζωτικών γεγονότων για τα συμφέροντα του Δήμου (μας) και η δημαρχία δεν έχει πει, δεν έχει ανακοινώσει, δεν έχει ενημερώσει το παραμικρό για τα γεγονότα αυτά. Η δημαρχία του Βαγγέλη Γερολιόλιου έχει και Γραφείο Τύπου και τον τρόπο/μηχανισμό να προβάλλει και να υπερδιαφημίζει από ασήμαντα θέματα ως βαρετά πανηγυράκια, αλλά για την υπόθεση του “φιλέτου” της Σκοτίνας δεν έχει πει δημοσίως το παραμικρό. Κι απ’ τα ελάχιστα που είπε μέσω των δύο αντιδημάρχων της στην λαϊκή συνέλευση της Σκοτίνας, η ηγεσία της δημαρχίας (ο δήμαρχος) φαίνεται να μην συμφωνεί και να έχει διαφορετική άποψη. Σίγουρα, στην συνέλευση της Σκοτίνας, τα δύο στελέχη του Γερολιόλιου δεν διαφώνησαν με κάτι απ’ όσα δημόσια δήλωσε ο κοινοτάρχης σε όσους προσήλθαν στην συνέλευση και φάνηκαν να θέλουν να τον συνδράμουν στην προσπάθειά του.

Και το μεγαλύτερο, διπλό ερώτημα για το “φιλέτο” της Σκοτίνας εξακολουθεί να είναι αναπάντητο:

  • θα αφεθεί να διεκδικηθεί ξανά από τον συγκεκριμένο ή άλλον ιδιώτη;
  • τι δεν έπραξε ο Δήμος (μας) και οι υπηρεσίες του, ώστε να μην είχε υπάρξει δυνατότητα και να μην υπάρχει και σήμερα, ένα καρακοινοτικό ακίνητο να διεκδικηθεί από τον οποιονδήποτε; η κατασκήνωση της ΓΕΧΑ δεν δημιουργήθηκε σε έδαφος που παραχώρησε η Κοινότητα Σκοτίνας; δεν αποζημιώθηκε η ίδια Κοινότητα από τον ΟΣΕ για έκταση που απαλλοτριώθηκε για την νέα γραμμή; δεν είναι το συγκεκριμένο τεμάχιο και τμήμα κοινοτικής που δεν απαλλοτριώθηκε;

*Η άλλη παράταξη της δημοτικής αντιπολίτευσης καλά είναι. Μάλλον.

 

 

 

Κυριακάτικη διαφωνία για “φιλέτο”