Με τους δημάρχους για τον τουρισμό

ο Τσιτλακίδης

πρόεδρος της ΕΞΕΠ

 

 

 

 

Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας με τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού

Η. Τσιτλακίδης: « Αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας»

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Χρήστο Κομπατσιάρη είχε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ζώβας, ο Γ. Γραμματέας Νίκος Λαλούμηςκαι το μέλος κ. Γεωργιάδης Ιωάννης.

Στη συνάντησή με το Δήμαρχο συζητήθηκαν τα προβλήματα καθημερινότητας  που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος της περιοχής  καθώς και τις ενέργειες προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος .  Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για την αδελφοποίηση με τον Δήμο Δραγατσανίου Ρουμανίας  και την υπογραφή μνημονίου  συνεργασίας.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής της Βόρειας  Πιερίας, για τους τρόπους συνεργασίας, έτσι ώστε να υπάρξει η ανάλογη προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η  εξαιρετική ποιότητα των μυδιών η γνωστή εκδήλωση «Μυδοχαρά», η εμποροπανήγυρη Αιγινίου που αποτελεί ένα καταξιωμένο θεσμό, το Παρατηρητήριο άγριων πουλιών στη Ν. Αγαθούπολη, η  αρχαία Πύδνα και άλλες περιοχές και μνημεία, όπως η μουσειακή αποθήκη Μακρυγιάλου.

Στόχος όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Τσιτλακίδης είναι αφενός η περιοχή να «χτίσει» για τους επισκέπτες ένα γαστρονομικό προφίλ, αφετέρου να αποτελέσει μια ακόμη επιλογή για όσους επιλέξουν την Πιερία, ως τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο.

 

Συνάντηση της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ με τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου

Η. Τσιτλακίδης: «Η Πιερία αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας»

 

Η μοναδικότητα του Ολύμπου, και η προβολή του νομού και συγκεκριμένα της Νότιας Πιερίας, ήταν σε πρώτο πλάνο στη συζήτηση που είχαν ο Πρόεδρος κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, με τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Στην ήδη αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο φορέων συζητήθηκαν διεξοδικά οι νέες τάσεις που επικρατούν στον τουρισμό, οι προτιμήσεις των επισκεπτών και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε η Πιερία να καταστεί 12μηνος τουριστικός προορισμός.

Στο επίκεντρο του διαλόγου τέθηκαν η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καθαριότητα και η εν γένει διαχείριση τουπεριβάλλοντος, η πορεία σύνταξης μελέτης για την αλλαγή των χρήσεων Γης, η βελτίωση βασικών υποδομών στο μυθικό βουνό τον «ΟΛΥΜΠΟ» όπως η συντήρηση των μονοπατιών, η δημιουργία πυλών εισόδου κι εξόδου, η ελεγχόμενη πρόσβαση, η φύλαξή του κ.α., και τέλος η περαιτέρω οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου του Δίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση της Ε.Ξ.Π. για τον πρωτογενή τομέα και την συνεργασία που θέλει να έχει με τοπικούς παραγωγούς δίνοντας έμφαση και προβολή σε αυτούς καθώς η ολοένα αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν οι τουρίστες του εσωτερικού στον τόπο μας, κυρίως από την Αττική, ανακαλύπτοντας τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρονται στον επισκέπτη.

«Η Πιερία είναι ένας ιδανικός προορισμός αφού εκτός από τη θάλασσα έχουμε τον Όλυμπο, τα Πιέρια με το χιονοδρομικό μας στο Ελατοχώρι, τους ορεινούς οικισμούς μας (Π. Παντελεήμονα, Π. Σκοτίνα κλπ) και προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Τσιτλακίδης

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Διοικητικό συμβούλιο ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Τοπαλίδης, ο Γ. Γραμματέας Νίκος Λαλούμης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γεωργιάδης Ιωάννης και το αναπληρωματικό μέλος κ. Σεβλιάδης Κωνσταντίνος.

Επίσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας
στον Δήμαρχο Κατερίνη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού/ Τουρισμού

Η. Τσιτλακίδης:
« Με συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να ωφελήσουμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας»

 

Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας   κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης  συνοδευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα κ. Νίκο Λαλούμη, τον Αντιπρόεδρο κ. Καλλίστρατο  Χαλκίδη, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Ιωάννη Γεωργιάδη  και το αναπληρωματικό μέλος κ. Κωνσταντίνο Σεβλιάδη Κωνσταντίνο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Ιωάννη Ντούμο  και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού  κα Ελίνα Διαμαντοπούλου.

«Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και φυσικά με τον Δήμο Κατερίνης, με σκοπό να καταστήσουμε την Πιερία, συνολικά, έναν δημοφιλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης όπως τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, την διάβρωση των ακτών και την μελέτη κυματοθραύστη στην Παραλία Κατερίνης, την καθαριότητα και την εν γένει περιβαλλοντική διαχείριση, την περαιτέρω ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου, την πορεία σύνταξης μελέτης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τις χρήσεις Γης, καθώς και άλλα τοπικά ζητήματα τα οποία χρίζουν επίλυσης για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε ταύτιση απόψεων  στο θέμα της βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο που πλέον πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα με το σύνολο των δραστηριοτήτων να οφείλουν να προστατεύουν το περιβάλλον αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού  κα Ελίνα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις διοργανώσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού, που θα πραγματοποιηθούν σύντομα, αλλά και αυτές που προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργειών του Δήμου με τους φορείς της Κατερίνης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας τόνισε χαρακτηριστικά πως με συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να ωφελήσουμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία και πρόσθεσε ότι ο κλάδος των ξενοδόχων ζητά από τον πρώτο βαθμό Τοπικής Διοίκησης να αντιληφθεί τον τουριστικό τομέα ως ένα συνεργάτη στη χάραξη στρατηγικής με σταθερό στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη προς όφελος της οικονομίας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος του τόπου μας.